Golf i Solen: Maj 2021

Golf i Solen: Maj 2021

Våren då inget var sig likt

Normalt brukar vi ha några tävlingar som ligger i serie under säsongen eller till och med varje månad.

För att börja med bäst bollen. Av fyra planerade tävlingar under säsongen har vi bara kunnat spela två. Två har fått ställas in på grund av perimeterkarantän, då vi inte har fått passera kommunen gränsen.

Finalen spelades den 5 april. Vi brukar alltid bjuda på middag på finalen. Detta förhindrades i år av corona-restriktioner. Vinnare blev i A-klassen Mie och Klaus Juhl. I B-klassen Ing-Marie och Peter Schmidt.

Poängplockningstävlingen spelas varje månad. I programmet finns sex tävlingar utlagda som PP-tävlingar. Man erhåller placeringspoäng på varje deltävling man spelar i. Man kan spela hur många av dessa man vill, men det är bara de tre bästa resultaten som räknas. Man kan alltså rädda en dålig dag genom att spela fler gången. Månadsmästare i mars månad blev Dam-klassen Monica och Herr-klassen Lars. Lars får en greenfee-biljett till Roslagens Golf och Monica till Sjöbo GK.

Den 25 mars spelades finalen i mars matchtävling. Gerda var tävlingsledare. Det var hon i februaris matchtävling också. Från början var det 16 spelare. De som förlorade sin första match fick en andra chans. Det vill säga det blev två parallella tävlingar. En vinnarsida och en förlorarsida.

Vinnarsidan vann Gerda i storartad stil. Första matchen 2-1, andra 5-3, tredje 2-1 och i finalen 7-6.

Andra chansen vann Lars. Första matchen WO, andra 1-0 och finalen 2-1.

Nu håller vi på att förbereda oss för en sommar på nordligare breddgrader. 

Många medlemmar hade tänkt ansluta sig nu lite senare i vår efter att de blivit fullvaccinerad. Hur har det gått med det? Som de flesta av er vet, vaccinationsprogrammet har inte fungerat som tänkt. Det är en evig väntan och åter väntan. Nu hoppas vi att det hela kan vara avklarat till hösten så vi får det så normalt som möjligt. 

Sommarträffen i fjol fick ställas in. Sommarträffen 2021 är planerad att vara på Bornholm i augusti.

Till dess var rädda om er och håll fortsatt avstånd. 

Det är ju så här vi vill ha det.

Det var någon som sa: ”Nästa matchtävling vill jag vara tävlingsledare, hahaha.” Anledning, Gerda var vinnare i de båda tävlingarna februari och mars. Februari var det bara i andra chansen men i mars tog hon huvudtävlingen. Det var bra och säkert spel. Hon har gått som en klocka. Lars B. vann finalen i andra chansen.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.