Leo Borg är glad över att få delta i ATP-turneringen i Spanien

Leo Borg är glad över att få delta i ATP-turneringen i Spanien

Dela

Den här veckan är Marbella värd för en två veckors professionell tennisturnering där världsspelare som Andrey Rublev, Roberto Bautista Agut och Stan Wawrinka tävlar om prestigefyllda titlar i AnyTech365 Andalucía Open.

Nyligen vann 17-åringen Leo Borg Brazil Juniors Cup. Nu är han redo för nya utmaningar i Marbella där han fick två wildcards – ett för Challenger 80 Main Draw och en till för ATP 250-kvalet.

– Jag ser fram emot att se hur långt mitt spel tar mig. Jag har aldrig spelat på den här nivån förut, men nu får jag chansen att testa och se hur det är att spela med de stora killarna, säger en ödmjuk Leo Borg.

Huvudsponsor glad över svenskt deltagande

Den unga skickliga tennisspelaren är inte den enda som är glad över sitt deltagande i turneringen. Det är också den danska VD för huvudsponsorn AnyTech365.

– Jag är hedrad över att Leo Borg deltar. Jag hade alltid haft en förkärlek för Sverige eftersom jag bodde där i fyra år och det är den bästa tennisnationen i Skandinavien. Så att ha ett svenskt deltagande i turneringen är något jag ser fram emot, säger Janus R. Nielsen från huvudsponsorn.

Som barn såg Janus R. Nielsen Björn Borg spela varje söndag. Nu är han VD i AnyTech365 som ligger i Marbella där turneringen hålls, men kopplingen till Sverige handlar inte bara om tennis och den personliga relationen. Även arbetsrelaterat finns kopplingen eftersom en av huvudsponsorns största partners är MediaMarkt Sweden där AnyTech365s IT-experter hjälper till med IT-support.

Legendarisk tennisplats

Platsen där allt sker, Puente Romano Tennis Club, är inte bara vilken klubb som helst. Den tidigare tennislegenden Björn Borg, fadern till Leo Borg, öppnade tennisklubben 1979 och styrde platsen fram till 1983 varefter Wimbledon-mästaren Manolo Santana tog över.

Men det är inte det som är viktigt för Leo Borg, som ser fram emot att spela och är glad över att få chansen att delta i en sådan turnering.

– Jag känner mig så glad och ödmjuk över att få dessa wildcards. Det betyder allt för mig och jag kommer att göra mitt bästa i turneringen, säger Leo Borg.

Den officiella öppningen av AnyTech365 Andalucía Open är söndagen den 28 mars. Den första veckan firas firandet av den 4: e upplagan av Challenger 80-turneringen mellan 28 mars och 4 april, med mer tennis att njuta av än förra året, och den andra veckan som täcker ATP 250-turneringen som avslutas den 11: e april.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.