AnyTech365 presenterar ATP-tennis på Costa del Sol

AnyTech365 presenterar ATP-tennis på Costa del Sol

Dela

Det råder inga tvivel bland de sportintresserade om att tennisturneringen denna månad är en stor händelse som lockar några av de bästa tennisspelarna till den spanska solkusten.

Under normala omständigheter är läktarna på tennisanläggningen i Puente Romano fyllda med tusentals förväntansfulla tennisentusiaster, som bevittnar intensiva dueller på grusplanerna kryddat med sköna detaljer och nervpirrande breakbollar. Publikens applåder, som kan höras ned till badgästerna på stranden, begränsas i år på grund av corona-restriktioner.

Sett från den positiva sidan blir evenemanget av. Det blir dock med ett begränsat antal åskådare, som kan njuta av något av det bästa tennisspelet i världen, men med aningen annorlunda stämning. Som tur är kan de många tennisintresserade fortfarande följa med i tävlingarna, då inte färre än 60 tv-kanaler och 6 000 streaming-sidor kommer att sända dem live.

2 veckors topptennis väntar 

AnyTech365 Andalucía Open är en turnering som hålls under bar himmel bland palmerna på grusbanorna i Puente Romano Tennis Club i Marbella.

Den populära tennisklubben, som Björn Borg grundade 1979, har varit välbesökt av stora tennisstjärnor som Boris Becker och John McEnroe, som båda har uppnått den prestigefyllda 1:a platsen på världsrankningslistan under deras karriärer.

Denna månad hälsas återigen några av världens största tennisstjärnor välkomna, när det är dags för den fjärde omgången av AnyTech365 Andalucía Open – denna gång i en förbättrad och mer prestigefylld version. Det hälsas välkommen till inte bara en utan två hela veckor med professionell tennis, då varken underhållsvärdet eller spelarkvaliteten kan ifrågasättas.

Lördagen den 27 mars skjuts Challenger 80-turneringen igång, som pågår fram till söndagen den 4 april. Därefter ljuder startskottet för den populära ATP 250-turneringen, som pågår fram till och med söndagen den 11 april. Det kommer att vara tillgång för åskådare från torsdagen den 1 april till slutet av turneringen. 

I bägge turneringarna registreras 16 lag till Main Draw i dubbelturneringarna. I Challenger 80-turneringen deltar 32 spelare i Main Draw i singel, medan det i ATP 250 registreras 28 spelare.

AnyTech365 Andalucía Open i Marbella är en av fyra ATP Tour turneringar i Spanien, ihop med städerna Madrid, Barcelona och Mallorca. 

Skyddad spelar-bubbla 

I samband med AnyTech365 Andalucía Open har det upprättats ett covid-19-protokoll i samarbete med ATP och hälsovårdsmyndigheterna, för att minimera smittrisken. Även Ronnie Leitgeb, som är Tournament Manager, informerar om att alla förhållningsregler i samband med covid-19 tas seriöst.

Spelarna blir därför, liksom förra året, inlogerade på hotell Puente Romano Beach Resort, som ligger bara några få minuters promenad från tennisanläggningen. Där kommer de att leva i en egen bubbla, så att de kan känna sig säkra under turneringen samt undvika onödig kontakt med publik och annan personal än hotellets. De har tillgång till alla nödvändiga faciliteter, och behöver därför inte lämna området. 

Stolt huvudsponsor

IT-företaget AnyTech365 är för andra året i rad huvudsponsor för den populära tennisturneringen, och detta är ingen slump. Den danska chefen för AnyTech365, Janus Rægaard Nielsen, bor själv i Marbella sedan sju år tillbaka. Han är stolt över att kunna bidra till att göra skillnad för staden genom att hålla en av Andalusiens största sporthändelser genom tiderna.

”En av orsakerna till att jag gick med i det här är att jag vill se turneringen växa och därmed skapa positiv uppmärksamhet kring Marbella, som behövs sättas på världskartan igen. Denna stad har så mycket att erbjuda och jag tycker inte att vi ska nöja oss med någonting annat än att vara de allra bästa”, säger IT-entreprenören Janus R. Nielsen, som själv är en sportentusiast. 

Hade den sportintresserade chefen inte haft fullt upp med att vara entreprenör skulle han spendera sin tid med att arrangera sportevenemang. Det största företaget han grundat är AnyTech365, som bland annat har kontor i Marbella och Torremolinos. Företagets ca 400 anställda hjälper privatpersoner och småföretag med IT-hjälp och -support på fler än 15 språk.


ATP-tennis:

ATP står för Association of Tennis Professionals och bildades 1972 för att skydda tennisspelarnas intressen. Sedan 1990 har ATP administrerat ATP Tour, som är den bästa turneringsserien för manliga tennisspelare. År 2009 bytte ATP Tour namn till ATP World Tour, som består av flera olika turneringar, vari spelarna erhåller poäng beroende på hur prestigefull turneringen är. Dessa poäng räknas mot den samlade ATP-världsrankningslistan.


Biljettförsäljning:

Biljetter kan köpas via AnyTech365s webbplats: https://anytech365.com/tennis-tournament/

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.