Ny taxiapp från Costa del Sols taxier

Ny taxiapp från Costa del Sols taxier

Costa del Sols taxichaufförer möter konkurrensen från Uber och Cabify genom att lansera en egen app. Appen, TaxiCostaSol, ska vara igång innan sommaren, då man hoppas att turisterna återvänder till kusten. Det är kustens taxichaufförer som gemensamt gått ihop för att komma igen efter utmaningarna från både pandemins effekter och konkurrenterna Uber och Cabify. Den nya appen gör det möjligt för kunder att boka taxi, specificera antal säten och om man önskar en bil anpassad till funktionshindrade. När bokningen bekräftas kommer kunden att få information om bilmodell, registreringsnummer, maxkostnad och möjligheten att betala reskostnaden elektroniskt. Ordföranden för taxichaufförernas förbund säger: ”Det kommer att bli en väldigt kraftfull app, liknande dem som finns på nationellt plan, men med fokus på Costa del Sol. Vår avsikt är att lansera den i slutet av maj, tidigare om vi kan, så att den är färdig att användas när flygen till flygplatsen kommer igen”. Inledningsvis kommer en flotta med 2 000 bilar, från Nerja till Manilva, vara anslutna och det finns planer på att utöka med bilar från även städer som Antequera och Ronda.

2018 lanserade föreningen det gemensamma telefonnumret 952 17 00 17 och webbplatsen www.taxicostasol.com för bokning av taxi.

(Källa: Diario SUR)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.