Pablo Iglesias lämnar centralregeringen

Pablo Iglesias lämnar centralregeringen

I måndags eftermiddag föll en bomb i spansk politik. Podemos ledare och den sittande regeringens vicepresident, Pablo Iglesias, avgår. I stället ställer han nu upp som spetskandidat för sitt parti inför regionalvalet i Madrid den 4 maj. Beslutet kommer som en jätteöverraskning för stora delar av parlamentet och för i stort sett hela den politiska pressen.

Podemos har i dag en mycket svag ställning i Madrid. Flera framträdande Podemos-politiker lämnade partiet för några år sedan för att stifta eller ansluta sig till det lokala partiet ”Más Madrid”. Pablo Iglesias avsikt är att stärka sitt parti och ingå ett parlopp med hans tidigare partivänner, för att stärka vänsterkanten och skapa ett ambitiöst alternativ till det nuvarande borgerliga styret. 

Presidenten för Madrids regionalregering, Isabel Díaz Ayuso (PP) utlyste förra veckan nyval till följd av det spända förhållandet till regeringspartnern Ciudadanos.

(Källa: El País) 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.