EVENEMANGSDETALJER

Málaga
mars 5, 2022

BOKNING OCH INFORMATION

Blomsterstrid och ansjovisens begravning i Málaga

Golden,Carnival,Mask,In,Flowers,Isolated,On,White,Background

I samband med karnevalen i Málaga är en av de mest anmärkningsvärda traditionerna en blomsterstrid som kallas La Batalla de Flores. Denna blomsterstrid går ut på att alla kastar blommor på varandra.

Traditionen härstammar från svunna tider då blomsterhandlare kastade blommor efter förbipasserade adelsmän, vilket kan ses som en symbol på klasskamp. Nu för tiden är det dock alla mot alla.

Under den sena eftermiddagen/tidig kväll denna dag delas det ut påsar med kronblad och blommor på och omkring Calle Larios, och därefter börjar spektaklet.

La Batalla de Flores firas i år den 5 mars, vilket också är karnevalens näst sista dag.

Den sista dagen firas även, utöver själva karnevalen, La Gran Boquerona, som innebär utdelning av smakprover på friterade boquerones, medan karnevalen avslutas med Entierro del Boquerón, då alltså den stora ansjovisen ska begravas. Detta är en uppblåst sak, likt en gigantisk badboll, som bärs fram av karnevalklädda människor från Plaza de la Constitución till stranden La Malagueta, där den kremeras vid vattenbrynet. Ett värdigt slut för ansjovisen och för årets karneval.

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.