Skandinaviska villor vinner mark på Costa del Sol

Skandinaviska villor vinner mark på Costa del Sol

De har bara arbetat med projektet i ett år, men har nu sju projekt på gång. Ett nytt skandinaviskt initiativ bygger moderna skandinaviska villor på Costa del Sol, och nu ses intresse från alla nationaliteter.

Det är mycket individuella bostäder – till bra priser. Dessutom står husen färdigbyggda på sex månader. Tillsammans med en handfull anställda jobbar Eddie Christiansen hårt för att bygga skandinaviska villor i södra Spanien.

Han har jobbat inom byggbranschen sedan han var ung. Under de senaste 13 åren, under vilka han har varit utvecklingschef hos matbutikskedjan Aldi i södra Spanien, har Eddie Christiansen kört runt i hela Andalusien för att hitta tomter, få tillstånd och för att bygga nya butiker. När han fick chansen att bygga villor på Costa del Sol tvekade han inte ett ögonblick. ”Jag har utvecklat och byggt flera villor åt mig själv i Danmark, som jag nu hyr ut. Därför har jag stort förtroende för produkten och konceptet”, förklarar entreprenören, som ursprungligen kommer från Danmark. Eddie Christiansens villaprojekt är ett 100 procent skandinaviskt koncept – men anpassat till det spanska klimatet och livsstilen, och detta är något som man inte sett i Málagaprovinsen tidigare.

”Vi har både villor och byggklara tomter för framtida husägare, men kunden kan också komma till oss och redan ha en egen tomt. m2casas koncept är tydligt: din drömvilla för mindre än 1 miljon euro på mindre än sex månader” – Eddie Christiansen.

Få det du vill ha – och snabbt

Konceptet är lätt att förstå. ”Vi har ett byggkoncept, två sorters villor, fyra modeller och tusen varianter”, säger Eddie Christiansen och förklarar: ”Du får själv välja om du vill att din bostad ska ha en eller två våningar. Därefter väljer du mellan våra fyra olika husmodeller och tar en titt på vår lista med olika alternativ, så att du får exakt det kök, badrum, pool, golv och finish som du vill ha.”

Tack vare en tydlig logistik och koordinering mellan företagets in-house-arkitekt, lokala leverantörer och byggchef garanterar Eddie Christiansen och hans företag – m2Casas – att byggprocessen blir färdig på sex månader. ”Det behöver inte ta längre tid än så att bygga ett bra hus. Dessutom får kunden precis det som kunden vill ha”, försäkrar Eddie Christiansen, som på just den här punkten ser en av de stora fördelarna med sina villor. ”Rent generellt är byggherrarna här nere inte så lyhörda för köparens önskemål. När ett projekt är godkänt och sålt rör man inte mer vid det. Därefter är det upp till köparen att själv stå för eventuella stiländringar eller ombyggnationer.”

Det är mycket som köps och skrivs under på Costa del Sol i dessa tider – men det köps dyrt.

”Nu för tiden är det svårt att hitta en fin villa för mindre än 1 miljon euro. Här kan vi enkelt konkurrera, för vår populäraste bostad kostar från 600 000 euro. Man behöver bara ha en byggklar tomt”, säger Eddie Christensen och slår hål på ett känsligt ämne.

m2casas delar kontor och samarbetar med mäklarfirman Marbella & Co.
Tillsammans har de ett kontor på över 400 kvadratmeter på Santa Clara Golf i Marbella. Där arbetar 25 anställda, som behärskar nio språk.

Nybyggen utan gråzoner

Det finns många gråzoner och historier om människor som det har gått fel för med deras bygglov – eller brist på detsamma. Det skrämmer dock inte Eddie Christiansen. Tvärtom är det just denna punkt som har kommit att bli en av företagets starkaste sidor. ”Under de senaste 13 åren har jag spenderat nästan varje dag på kommunkontoren just för att studera var och hur mycket man får lov att bygga i de olika områdena. Det skiljer sig mycket mellan kommunerna, de olika stadsdelarna samt vilken sorts mark det är man äger”, förklarar entreprenören, som har positiva erfarenheter av kommunerna på Costa del Sol. ”Det är viktigt att känna till lagen, prata med rätt personer, ha ömsesidig förståelse och sätta realistiska mål. Gör du det kan du köpa utan risk och få tillstånd att bygga ditt drömhus i ett eller två våningsplan, med eller utan källare”, avslutar Eddie Christiansen. Personligen är han både realistisk och optimistisk när det gäller hans villor. Han ser ett ökande intresse för moderna kvalitetsvillor i skandinavisk stil och arbetar redan på sju projekt. De skandinaviska villorna har kommit till Costa del Sol för att stanna.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.