Alla på bostadsmarknaden jublar över räntesänkningen

Costa del Sols bostadsägare jublar – särskilt de med rörliga bostadslån. Förra månadens räntesänkning innebär att bostadsägare med ett lån på 200 000 euro framöver sparar nästan 1 000 euro om året i ränta. ”Räntesänkningen kommer särskilt att gynna dem… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Nerja får ny vårdcentral

Det första spadtaget har tagits till bygget av en ny vårdcentral i Nerja. Projektet förväntas ta 18 månader och den nya vårdcentralen blir 4 520 kvadratmeter stor fördelat på tre våningar. En politisk tvist mellan Junta de Andalucía och centralregeringen… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Tips för ett långt liv

Kan vi skapa vår egen ”blå zon” i Andalusien? Målet för de flesta av oss är inte nödvändigtvis att leva så länge som möjligt, utan att leva ett bra liv under den tid vi är förunnade att leva. Kvalitet är… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Museo Carmen Thyssen – andalusisk konst i särklass

Är du intresserad av andalusisk konst från det 19 århundradet så är Carmen Thyssen-museet rätt plats att besöka. Detta museum ligger mitt i centrala Málaga, där det trängs mellan populära fiskrestauranger och högljudda tapasbarer, och där turister i mängder passerar… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

10 orsaker till att gå barfota på stranden

Det finns väl ingenting härligare än att gå barfota på stranden och känna den varma sanden mellan tårna samtidigt som Medelhavets vågor sveper in och svalkar ens fötter. Älskar du en barfotapromenad ackompanjerad av vågornas brus så är du inte… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Espadrillos

Skor för var smak Moderna, klassiska, platta, platå, wedge, slingback, ballerina, vackra, vanliga, billiga, dyra, enfärgade, mönstrade skor – till vardag och fest. Vi tänker självklart på de ur-spanska espadrillos, som har tillverkats i Spanien i många hundra år. De… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Gazpacho – en portion spansk historia

Det finns många varianter av denna spanska rätt – en del med kött, andra med fisk och skaldjur. Mest känd är nog Gazpacho Andaluz, som närmast är som en flytande sallad, eller kall soppa. Ordet gazpacho kommer från det hebreiska… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Sommaren i Málaga är varm, men inte het

Årets sommar i Málagaprovinsen är varm men inte het. Det är en slutsats från det spanska meteorologiska institutet (Aemet), efter konstaterande att temperaturerna i juli legat över det normala men långt under fjolårets. Fram till slutet av juli i år… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

2 233 nya byggprojekt i Málaga

Málagaprovinsen fortsätter att uppleva en betydande ökning av antalet nyutfärdade bygglov, vilket återspeglar en boom inom byggsektorn. Enligt de senaste siffrorna från Arkitektförbundet i Málaga godkändes totalt 2 233 bostadsprojekt under perioden maj till juni i år, vilket är en… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Brinnande buss orsakade mindre skogsbrand i Mijas

Det var runt kl. 12.30-tiden i onsdags som en buss körde sin vanliga tur genom stenbrottsområdet Cantera del Puerto i Mijas, när fordonet plötsligt fattade eld på grund av ett mekaniskt fel. Enligt källor från kommunen var föraren ensam i… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.