Costa Biz september 2009AudioMas och Sanyres ingår samarbete

Sanyres har enheter på flera ställen i Spanien och samarbetet mellan Sanyres och AudioMas tar sin början på Sanyres enheter i Puerto Banús och Benalmádena. Sanyres är ett slags vårdhem där man kan vara några få dygn eller en längre tid. Priset inklusive träning, all kost m.m. är under 100 euros per dygn.
Framöver kommer det vara möjligt att få undersöka öronen och hörseln under vistelsen eller få justera sin hörapparat, allt är helt gratis.
Totalt har nu AudioMas fem kliniker på kusten, i Fuengirola, Marbella, Puerto Banús, Benalmádena och Soto Grande. På samtliga kliniker kan man utöver att få undersöka öronen och hörseln, prova (fullständigt kostnadsfritt) hörapparater för att få en bra grund för att kunna bestämma om man behöver hörapparat och i så fall vilken typ.
Alla hörapparater man köper på AudioMas har fyra års produktgaranti, som också gäller i Sverige, och fyra års fri service. Man kan komma kostnadsfritt så ofta man vill till de fem klinikerna. AudioMas erbjuder hörapparater från alla större tillverkare, så kom och testa din hörsel och prova helt gratis en hörapparat – om den är behövlig.

Fyra generationer i begravningsbranschen
"Min farfar startade begravningsbyrån i slutet av 1800-talet. Han var murare och snickare i Benalmádena och när någon i byn dog var det liksom naturligt att han tillverkade kistan," berättar Salvador Camero om hur det hela började med Francisco Camero S.L., begravningsbyrå som hans farfar startade, som hans egen far sedan övertog och som således idag är i händerna på den tredje generationen. Det är inte bara Salvador utan också hans fyra syskon som också är involverade. Och fjärde generationen är redan på plats, i Salvadors Cameros dotter, som läser på universitetet och arbetar på företagets huvudkontor som ligger i Benalmádena Pueblo.
Från att ha varit en lokal begravningsbyrå täcker Francisco Camero nu hela Costa del Sol, och man har genom åren fått mycket erfarenhet av att också ta sig an utlänningar. "Vi har tagit till oss deras vanor och traditioner. Tidigare var det vanligast att utlänningarna blev transporterade tillbaka till hemlandet för begravning. Men idag väljer de flesta att bli kremerade här så att askan kan spridas över havet och urnan gravsätts här eller i hemlandet”, säger Salvador. "Det är mycket viktigt att man pratar med sina närmaste om vad som skall ske den dag man går bort. Det betyder inte att det gör situationen mycket lättare för de efterlevande, men detaljerna är de inte tvungna att besluta om," fortsätter han.
Man kan i övrigt själv välja om begravningen ska ske enligt spansk tradition efter 24 timmar, men traditionen är man inte tvungen att följa. Man kan faktiskt välja att vänta så länge som det känns nödvändigt. "Gravsättningen, det kan vara begravning, balsamering eller kremering, behöver aldrig ske inom de första 24 timmarna. Man kan vänta ett helt år om man så vill. Det är kanske överdrivet och det finns också en ekonomisk aspekt som skall övervägas. Personligen gillar jag bättre den utländska traditionen där det inte ska gå så snabbt. Det ger också anhöriga till boende svenskar tid till att resa hit och få alla de praktiska sakerna ordnade innan gravsättningen sker," menar Francisco.

Hos Francisco Camero gör man allt för att de praktiska problemen inte ska överskugga sorgen. Man tar kontakt med konsulatet, utfärdande av dödsattest m.m.
Önskar man själv ta del av det praktiska har Francisco Camero upprättat en begravningsplan, kallad Dignity Charter, där man kan göra ett avtal med dem om hur man önskar att begravningen skall gå till.
Man kan välja att betala med detsamma, till dagens pris, eller bara få de praktiska tingen avklarade.

Biluthyrningsfirman First Car Group har fått nya ägare

Den danska biluthyrningsfirman First Car Group är köpt av danskarna Alex Nielsen och Martin Falk Nielsen.
Sedan slutet av augusti har First Car Group delat kontor med Dansk Biludlejning på Màlagas flygplats. De två företagen fortsätter som två självständiga enheter och de anställda vill även i fortsättningen ta sig an sina skandinaviska kundgrupper. Orsaken till att First Car Group delar kontor med Dansk Biludlejning är att båda uthyrningsfirmorna nu kan erbjuda en större bilpark då de kan komplettera varandra med uthyrningsbilar allt efter kundens önskemål. Det betyder också att First Car Group tidigare Courier-busservice blir ersatt med direkt leverans av uthyrningsbilen på flygplatsen och därmed ökar servicenivån för kunderna. Kontaktupplysningarna till First Car Group är detsamma som tidigare. Den enda skillnaden är att servicenivån hos båda uthyrningsföretagen nu blir ännu bättre.
För ytterligare information se www.firstcargroup.com och www.danskbiludlejning.dk.

Italiensk mat lagad på det traditionella sättet

Det är nu flera månader sedan Ristorante Baldo Pizzería på Plaza de la Hispanidad, nära feriaplatsen, öppnade. Innehavaren Baldo Bastone från Sicilien berättar att restaurangen under sommaren har blivit en stor succé. Det beror på att restaurangen erbjuder en bred italiensk meny med 120 olika rätter med tonvikten på de traditionella, italienska recepten och råvarorna. Dessutom drar restaurangens trevliga och intima atmosfär många gäster till sig som tycker om att tillbringa en kväll i italiensk miljö.
Baldo ser framemot hösten då många skandinaver kommer tillbaka efter att ha tillbringat sommaren utomlands. Restaurangen fortsätter därför med sina erbjudanden under hösten med bland annat en tapas och en öl för endast 1,30 €, en bit pizza och en öl eller mineralvatten för 1,50 € eller dagens rätt för bara 7,90 €.
Restaurangens specialiteter är lasagne, cannelloni, schiaffoni, ristro, spaghetti, fisk, kött och ett stort utbud av olika typer av pizza. Man kan också välja mellan olika vegetariska rätter. Som avrundning på en trevlig kväll erbjuder Ristorante Baldo Pizzeria olika hemlagande desserter som cannolo siciliano, tiramisú eller cassata siciliana.
Ristorante Baldo Pizzería har plats för 70 gäster och därför är restaurangen idealisk för födelsedagsfester, firmafester, jullunch eller en sammankomst för vänner och familj.
Vill du veta mer om Ristorante Baldo Pizzería: www.cepymeweb.com/ristorantepizzeriabaldo/

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.