Golfen under hösten

Ja, nu står hösten för dörren och med den en massa möjligheter till roliga golftävlingar. Jag tycker det spelas för lite match-tävlingar i golf. Varför har man slutat att spela match? Det går mycket snabbare och är en positiv spelform. Vadå positiv undrar du? Jo, man spelar ju om varje hål och det är bara att glömma föregående hål om man förlorat det och gå vidare till nästa. Man har liksom ingenting i ryggsäcken, utan kan komma igen direkt. Man skall nog göra en liten reducering av hcp typ 3/4 om man har stor hcp-skillnad och 7/8 om det inte skiljer så mycket. Det är en rolig tävlingsform om man är 4 stycken som spelar och spelar man dessutom bästboll-match man kan byta partner 3 gånger under rundan. Spelar man bästboll och dessutom sämstboll får man kämpa lite extra. Är man 3 stycken som spelar kan man spela en Köpenhamnare, det blir också lite match då man spelar om 6 poäng på varje hål. Vinner en spelare får han 4 poäng och de andra 1 poäng var om de har samma resultat. Är det en som vinner får han 4 poäng och om en annan blir tvåa får han 2 poäng. Har två spelare har samma resultat får man 3 poäng var och om alla har samma så får ingen poäng! Det finns så många varianter på matchspel och ingen av dem är tråkiga för förlorar man ett hål kan man vinna tillbaka nästa hål.

Klubbmästerskap

Jag tycker att det i varje klubb skall finnas KM-match för herrar, damer, juniorer, foresome, greensome och äkta makar och dessa skall spelas under hela året . Vi spelar alldeles för lite match. Det är ett otroligt positivt sätt att spela på. Glöm inte att det tillhör att skänka puttar, matchspel är den enda spelformen där man får göra det.

Vad kan man mer spela som täcker ett helt år?

Det är ecelectic golf, man säger att man vissa speldagar typ 6 dagar under året spelar 18 hål och varje gång skriver man ned det bästa resultatet på 3 hål. Det kan räcka med ett par på ett hål som man vet man har svårt med i normala fall. Ibland blir det en birdie. Det blir ju svårare ju längre fram på året man kommer och då man bara har 3 hål kvar blir det ju väldigt intressant. Detta sätt gör att du kan få ett kanonresultat på din hemmabana den dagen allt stämmer.

Social golf
Den roligaste spelformen i golf är i alla fall scramble, där alla i laget får bidraga med sin del. Den som har högst hcp skall alltid slå ut först och på så sätt får alla bidra med sin del. Man kan spela 3 eller 4 personer och bestämma om man vill använda 3 eller 4 utslag av varje spelare. En annan spelform är bästboll-match där man byter partner efter 6 hål så att man får spela med alla i bollen.

Sverigepriser

Under vår vistelse i Sverige under sommaren har vi sett på sommarpriset på flera golfbanor. Från 100 SEK per runda om man köpte ett 500 kort på en av Sveriges bästa banor, Kungälv Kode GK på västkusten, till en annan västkustbana Orust med 450 SEK. Halmstad Norra kostar 600 SEK och den är Sveriges bästa bana enligt rankingen i Svensk Golf. Och det mitt i en brinnande högsäsong. Alltså från 10 € per runda upp till 55 €. Hur många banor i Spanien har sådana priser? Kan ni tänka er typ Sotogrande 10 € eller Los Naranjos 30 € eller Santana 50 € ? Nej, jag tänkte väl det!

Kontentan

Roligare spel med matchspel och social golf till vettiga priser, då får vi fullt på banorna eller så får medlemmarna på varje bana en bana för sig själv!

Tävling

Håll utkik efter en tävling som kommer i oktober och november med En Sueco, den blir social, billig och med fina priser! Inbjudan kommer i oktobernumret.

Trevlig höst !
Dan Olsson PGA M-4 146

PS. I nästa nummer kommer jag att börja ranka alla banor på kusten och skriva om vissa hål som jag tycker är lite speciella. Har du några förslag hör så gärna av dig!

Av Dan Olsson

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.