Costa del Sols bästa golf hål

Costa del Sols bästa golf hål

Dela

Under 6 nummer kommer jag nu att skriva om kustens bästa golfhål, och vi får väl se hur du själv tycker och om du har spelat dom. Har du inte gjort det har du något att se fram emot. Inom PGA som är proffsens organisation är det ju känt att man inte skall prata illa om någon golfbana men däremot får man gärna skriva om dom man tycker om. Det skulle inte vara några problem att skriva om kustens Kalle Anka hål, för det finns gott om dåliga golf hål. Man undrar då vad som är ett dåligt golfhål och det som kännetecknar ett dåligt golfhål. Det är typ, blinda hål man menar med det hål som man inte ser varhän man skall slå bollen. Det kan vara hål med omotiverade hinder på hålet eller felaktigt lagda hinder, för svåra greenområden, samt dumt klippta ruffar. Däremot finns det massor av motiveringar för bra golfhål, och det skall i första hand vara olika möjlighet att spela hålet. Det skall vara olika roliga flaggplacerings möjligheter, och det skall vara klippt på de delar där spelet skall spelas.

Förkärlek
De golfhål som är roligast att spela är naturligtvis par 5 hål, för där finns massor av spelmöjligheter . Par 3 har inte så många möjligheter att spelas då det ofta består av ett slag, men där är hinder ett inslag typ bunkrara eller vatten som kan vara intressen och naturligtvis flaggplaceringen. Par 4 hål kan likaså dom vara hur intressanta som helst med många spelvarianter, så jag hoppas att du får lite info om spelbara banor och golfhål. Tänk dock på att jag lägger inte anspråk på om det finns stora parkerings möjligheter, god restaurant eller fantastiska vyer över landskapet, det har inget med själva golfspelet att göra. Eller som vår käre kommentator Björn Zachrisson sa en gång om en bana han inte tyckte om och har kostat många spelare böter för vad dom uttalat om banan. Välkomna till Forsgårdens fina golfbana för att inte tala om deras räksmörgåsar. Nu till rankingen av de 18 bästa hålen på Costa del Sol.

Hål 1
Det måste bara bli hål nummer 17 Los Gabionos på Valderama, ett fantastiskt par 5 hål med massor av spel möjligheter. Det bygger som många hål på att stämmer utslaget så har du otroligt många spelmöjligheter. Det går nämnligen att nå green på två slag om man är låghandikapare och långtslående. Hålet är från gul och executive tee endast 405 meter vilket inte är långt för ett par fem för herrar, men greenen gömmer sig bakom ett litet vatten. Vattnet är inte stort, en del skulle tycka att det är som Vänern men ack så bra placerat. Vågar man inte gå över vattnet på andra slaget kan man spela till höger för att unvika det och få ett lite lättare inspel som slag nummer 3. Skulle man ändå satsa på att gå på green på andra slaget så gör det inget om man går för långt, där finns nämnligen 2 bunkrar som hindrar bollen att försvinna. Bunkerslaget måste bli perfekt då greenen lutar ifrån dig och ner vattnet. Skulle den gå i vattnet har du flera möjligheter, antingen slå om den eller gå till andra sidan vattnet betydligt närmare än vad ditt andraslag var. Detta hålet har avgjort ett flertal stora tävlingar, inte minst Ryder Cup och slutsplet på Europatouren.

Hål 2
Det finns vissa hål på Parador som man bara inte kan bortse ifrån, en av Spaniens äldsta banor konstruerad redan 1925. Det hål som man mest tänker på är hål nr 6 , ett par 3 på ca 160 m från herr tee damer 120 m Varför då ? jo det kan bara vara för en enda sak, BUNKERN! Den är så fint placerad mitt framför hela greenen och varför tar man inte klubba tillräckligt, ja det är frågan ? Vinden påverkar Parador otroligt mycket då det är charmen av en seaside bana,. Hål 6 kan spelas med massor av olika klubbor beroende på hur det blåser. Jag har spelat allt från (spoon) trä 3 till järn 8. Problemet ligger inte bakom greenen utan framför . Ta alltid en klubba till så kommer du fram. Greenen är hyffsat platt och 550 kvm så det kan inte hända så mycket oavsett var flaggan står. Ett naturligt hål, det bara finns där och har gjort det i över 80 år.

Hål 3
Det blir faktiskt ett par 5 hål till som hamnar på topp listan, det är hål nr 1 på Mijas Golf Los Lagos 495 från gul och 445 från röd tee. Lite lätt dogleg vänster med stora ytor att spela på. Vågar man snedda på vänstersidan så att bollen får fart och rullar neråt på andra sidan den lilla kullen kan den långt slående nå green på två slag. Men det finns bunkrar som vaktar vid greenen där också så det gäller att vårda sitt slag. Kanske kan det bli en trä 5 på inspelet då greenen ligger lite högre och att bollen stannar bättre då än med en järn 2-3.Detta hål är då viktigt att man sköter och klipper kontur på ruffen så det inte går att spela hur som helst utan bra slag skall premieras. Även om man nu spelar det som ett vanligt par 5 så blir det kanske inte mer än en järn 9 till inspel.
Bra dessutom när golfbanor startar med par 5 hål, inga stopp som det kan bli ibland på banor som startar med par 3 eller korta par 4 hål.
Nästa nummer blir det kustens tre bästa par 4 hål som kommer som hål 4,5, 6. Lycka till!

Av Dan Olsson

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.