Costa Biz oktober 2009

Väletablerad spansk byggfirma nu också för skandinaver. Antonio Cuevas, som är utbildad inom byggbranschen på Costa del Sol och idag är chef för företaget som hans far för många år sedan etablerade, har ingått ett samarbete med svenska Larissa Johnsson och norsk-danske Tom Muller.
Antonio Cuevas är byggmästare för det medelstora byggföretaget Cuevas Construction, som tar hand om arkitektritningar och det efterföljande byggandet av huset. Dessutom ombesörjer Cuevas Construction också snickeriarbete, elinstallationer, VVS, golvvärme, swimmingpooler och renovering samt mindre uppdrag som restaurera badrum, kakelarbeten och byte av golvbeläggning.
Larissa och Toms funktioner är att vara kontaktpersoner och mellanhand mellan kunden och Antonio Cuevas för att göra kommunikationen mellan själva byggföretaget och kunden enkel. Larissa har i flera år varit anställd inom fastighetsbranschen i Madrid och är van vid att ha att göra med olika nationaliteter och förstår därför deras kvalitetsbehov och önskemål.
Tom ansvarar för att kunden hela tiden är uppdaterad om vad som händer genom att skicka mail och fotografier över bygget eller renoveringen, om kunden inte befinner sig i Spanien. Då Tom sysslat med dekoration och mode kan han hjälpa till med inredning och färger.
Antonio var redan som mycket ung byggmästare med 80 anställda och har arbetat för flera nationaliteter. Det visar sig i punktlighet, bra organisation av pågående uppdrag och hög kvalitetsnivå som kunderna är vana vid från Skandinavien. Därför kommer Antonio hellre fem minuter för tidigt för att försäkra sig om att arbetet följs helt efter kundens förväntningar.

12 månaders försäkring för 11 månaders pris
Förutom konkurrensdugliga priser har Linea Directa en mängd fördelaktiga tjänster.Bodegas CezárTill exempel erbjuder Linea Directa, Night Time Assistance. En praktisk lösning för alla deras 230 000 motorcykelkunder med syfte att reducera den höga förekomsten av olyckor som drabbar två- och trehjuliga fordon.
Med Night Time Assistance kan du bli hemtransporterad utan att ha ordnat det innan om du har druckit alkohol eller inte känner dig bra. Linea Directa är de enda i Spanien som erbjuder sådan service till sina kunder.
Sedan 2003 har Linea Directa haft ett specialteam som uteslutande tar hand om motorcykelförsäkringar vilket gör att de kan fortsätta att erbjuda en rad produkter som är speciellt inrättade till kunder som föredrar att köra på två hjul.
Oavsett vilken typ av fordon du använder, två hjul eller fler, kan Linea Directa erbjuda rätt typ av försäkring till bästa pris. Exempelvis kan du få heltäckande bliförsäkring för 299 euro.
För Linea Directas kunder som inte talar spanska erbjuder Linea Direkta en komplett service och dokumentation på engelska.

Flera nyheter på Restaurant Lucia

Inför hösten bjuder Lucia på en mångfald av nyheter. Restaurangen, som funnits i Fuengirola i 19 år, är känt för sin trevliga och familjära atmosfär och det stora utbudet av traditionella skandinaviska rätter.
Lucias vanligtvis stora urval av smörgåsar är nu utvidgat med bl a omelett efter önskemål eller delikatess-snittar med räkor, lax och kaviar. Även för- och huvudrätterna har fått en ansiktslyftning och erbjuder nu också bl. a på Chorizo Campesino, Scampi i Pernod, ankbröst á la Orange, lammkotletter och ångad fisk á la Dorthe. Dorthe är också en nyhet på Lucia. Hon var tidigare innehavare av Ellington och har tagit med sig många nya idéer till Lucia.
Kaptenssalongen har också renoverats och är nu ett TV-rum där det visas sportarrangemang samt landskamper och andra klubbmatcher, och så är det naturligtvis möjligt att lyssna till bra musik.
Restaurang Lucia har alltid varit känd för sin trevliga patio där man kan sitta och njuta av maten i lugn och ro, men efter renoveringen av vägen och trottoaren framför restaurangen kan man nu också njuta av sitt kaffe eller lunch framför restaurangen.
Gäster som är duktiga på att spela piano eller gitarr kan få lov att underhålla på restaurangen, men vi rekommenderar att du har mer än en låt på repertoaren om du vill uppträda.
Lena, Anders, Gerrie, Dorthe och Poul-Erik ser fram emot hösten och hälsar alla gamla och nya gäster välkomna till en ny säsong.

Hörapparat gör skillnad

Hörapparat ger en bättre livskvalitet. Det svarar 85 procent av deltagarna i en internationell undersökning.
Den nya undersökningen är genomförd av Hear-It – en sammanslutning av användarföreningar och producenter från Europa och USA, som bland annat frågade deltagarna om tillfredsställelse och livskvalitet. En överväldigande stor del var belåtna med hörapparaterna bland deltagarna.
85 procent svarade ja på frågan om hörapparaten hade gjort en positiv skillnad i deras liv och hela 94 procent vill rekommendera andra med hörselproblem att skaffa sig en hörapparat. Om det rör sig om större eller mindre hörselproblem har enligt undersökningen ingen betydelse för graden av tillfredsställelse.
Hear-Its generalsekreterare, danske Kim Ruberg, säger i ett pressmeddelande att det har varit fördomar om och stigmatisering av det att få en hörapparat.
"Ett missförstånd är att de inte fungerar. Här är en dokumentation på att det hjälper," säger han.
"Hörselnedsättning är en av de allvarligaste funktionsnedsättningarna när det gäller sociala och privata förhållanden, för både den drabbade och omgivningen. Undersökningen visar att det hjälper att behandla en hörselnedsättning och jag vill uppmana alla med hörselproblem att få gjort något åt det," säger han.
500 deltagare från olika länder har deltagit.
Vill du göra en ny hörselundersökning eller prova en av de fantastiska nya hörapparater gratis är du välkommen att ringa till Hanne Rothe, AudioMas på 951 260 702.

Roca Tranqulla firar ett år

Borgmästaren Esparanza Oña och Diana Serop från Roca Tranquila

Den 17 september bjöd Restaurant Roca Tranquila gäster och vänner för att fira att restaurangen fyllde ett år. Många kom för att gratulera och njuta av de vackra omgivningarna och de kulinariska läckerheterna.
Bland de inbjudna var också Fuengirolas borgmästare, Esperanza Oña, som i sitt
gratulationstal uttryckte stor entusiasm för stället och dess betydelse för turismen i Fuengirola. Vi gratulerar Roca Tranquila.

Food and Sun festival i Marbella

I början av september hölls i Marbella en kulinarisk festival, kallad Food & Sun. Invigningen ägde rum i Palacio de Congresos i Marbella, som den här dag också var inramningen av en prestation av andalusiska vinhus och ostproducenter. Bland annat var Bodega Cezár, med ägaren Rickard Enkvist, där och presenterade sina viner för en mycket intresserad och professionell publik.

Kromand öppnar ny restaurang i Los Boliches

Lördagen den 19 september höll Kromand, alias Finn Løvgreen och Lars Juelsgaard, en öppningstillställning för deras nya restaurang i Sierra Mijas i Los Boliches ,där det serverades både mat och dryck samt musik av Egon Kjær.
Kromand är inget okänt ansikte bland skandinaver på kusten. Han har sedan 1999 varit i restaurangbranschen på Costa del Sol. Restaurangen Kromand är baserat på ett nytt och annorlunda koncept än vad Finn tidigare varit känd för. Den vänder sig till en bred publik där fokus inte ligger på en speciell nationalitet men däremot med annorlunda rätter med danskt och spanskt inslag. Det serveras också traditionell dansk husmanskost som stekt fläsk med persiljesås.
Restaurang Kromand är öppet för lunch och därmed är det en idealisk mötesplats för många människor i området. Efter ett par timmars siesta på eftermiddagen öppnar restaurangen igen för middag.
"Jag erbjuder ett bra urval av olika tapas, ciabattabröd med filé eller serranoskinka och mycket annat till lunch. Middagsmenyn består av fyra olika förrätter och huvudrätter som skiftar allt efter årstiden," berättar Finn.
Finn står själv i köket och håller hög kvalitet på tillagning och råvaror.
"Ofta ser man överkokta grönsaker som smakar vatten. Så är det inte hos Kromand. Det räcker inte med att entrecoten smakar gott, tillbehören ska vara lika goda," forsätter han.
Finn "Kromand" Løvgreen ser fram emot att träffa både kända och nya ansikten på restaurangen, som redan är en populär mötesplats för skandinaver på kusten.

 

Flor Valentin utvidgar – igenJanne Lassen, som öppnade sin blomsterbutik i Centro Idea februari 2007, firar nu öppningen av Flor Valentin 2. Den nya affären håller hus i Centro Ideas övervåning, alltså i lokalen som Aqua Pool tidigare hade. Från och med öppningsdagen den 5 oktober kan man här hitta modern och stilren brukskonst och presentartiklar, alltså ett kompletterande sortiment till det man finner i den "gamla" affären, där krukor, lyktor, stakar och pynt i romantisk och nostalgisk stil är utplacerat bland träd, plantor och blommor.

"Det finns inte fler utvidgningsmöjligheter för mig här i den gamla butiken. Jag kan ju inte lägga beslag på hela parkeringsplatsen," skrattar Janne, som slog till då lokalen ovanför blev ledig.
"I första omgången hyr jag 90 m² som jag är på gång att fylla med en massa spännande nyheter som väggpynt, plädar, dekorationsträd, krukor, vaser, lyktor, ljus, servetter och mycket mer," berättar Janne, som också förra året kunde presentera en utvidgning av affären för kunderna efter sommaruppehållet.
Den gången blev butikens areal fördubblad och en blomsterverkstad och ett kylrum blev tillbyggt.
I samband med öppningen av Flor Valentin 2 har Janne anställt danska Cathrine Hansen som är utbildad florist.
"Jag letade speciellt efter en medarbetare med den utbildningen så att vi kan turas om att vara i de två butikerna. Cathrine är en mycket duktig och inspirerande tjej med jättebra smak. Hon kan vägleda kunderna på bästa sätt."
I den nya affären kan man hitta dagens bukett varje torsdag, fredag och lördag samt ett sortiment av typiska presentblommor som t. ex. orkidéer och blomstergrupper. Och därmed är värdinnepresenten eller weekendbuketten till hjärtevännen ordnad.

"Julen är en av de bästa tiderna på året och i båda våra affärer startar vi redan nu så smått med massor av julpynt och julklappsidéer. Julpyntet är i en nostalgisk och gammaldags stil i Flor Valentin på parkeringsplatsen, medan i den nya affären vill vi presentera en vacker serie av modern juldekoration med tonvikten på årets färg, lila, kristaller och festliga ljusslingor. Och så får vi självklart nya Medusa-modeller som nu har blivit ett collector’s item"
Janne, Anna och Cathrine hälsar er välkomna till mottagningen med Cava och hembakta muffins i den nya vackra butiken i Centro Idea i samband med centrets 21-års jubileum lördagen den 17 oktober från klockan 10 till 16.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.