Costa Biz Juli 2009

alt

Den första supermarked öppnade på 1930-talet i centrum av Fuengirola, där koncentrationen av spanska turister var stor. Varor från Madrid och norra Spanien blev snart populära och efterhand som strömmen av turister från Europa blev allt större fann Euromarket leverantörer som kunde komplettera med matvaror från dessa länder. Efter många års succé med det internationella konceptet beslutade man att utvidga Cayetano, och Euromarket i Mijas Costa byggdes. Från början hette supermarked Hiper Europa, men för att anpassa sig till den stora internationella kundkretsen ändrade man 1990 namnet till Euromarket. Supermarked var den första Hipermercado (stor supermarked) på kusten och den första att introducera internationella varor i större skala. I dag disponerar Euromarket i Mija Costa över 15 000 kvm, 350 anställda och har det största och mest varierande utbudet av svenska varor på kusten.
80% av kunderna är utlänningar. Det beror på att Euromarket har ett inarbetat nätverk av leverantörer med specialitet på svenska produkter, som hela tiden ser till att de svenska kunderna kan hitta varor som är kända hemifrån på hyllorna
På Euromaket hittar man till exempel Felix köttbullar, senapssill, lakrissnören från Malaco, äpple- och päroncider, Kalles Kaviar, ansjovis från Abba och Hällabröd.
Fram till den 7 juli anordnas en ölvecka där det kommer att finnas ett stort urval av olika ölsorter.
För mer information se www.cayetanoyeuromarket.com


Cogesa erbjuder omfattande sjukförsäkringar för alla skandinaver

alt

Bildtext: Saara Lallukka (t.v.) och Karin Ingerström (t.h.) hjälper de skandinaviska kunderna i Spanien.

Cogesa är ett spanskt försäkringsbolag med huvudkontor i Barcelona. Verksamheten är ett familjeföretag som blev etablerat 1917 och som genom åren har ingått samarbetet med de största försäkringsbolagen i Spanien. Cogesa kan därför i dag erbjuda sina kunder ett brett utbud av försäkringar. Sedan 2006 har Cogesa i samarbete med Caser dessutom kunnat erbjuda en speciell sjukförsäkring med namnet Spaniaforsikringen som vänder sig direkt till skandinaver som är bosatta i Spanien. Samarbetet har varit en stor succé redan från starten och antalet kunder stiger markant varje år.

Även om Spanien har en ytterst välfungerande offentlig sjukvård föredrar många skandinaver i Spanien att teckna en privat kompletterande sjukförsäkring. Fördelen med privat sjukförsäkring är möjligheten att vända sig direkt till en specialist utan att först konsultera sin vanliga läkare. Hos en specialist kan man få gjort de nödvändiga undersökningarna utan långa väntelistor. Dessutom är det många som föredrar de många faciliteter och tjänster som de privata klinikerna och sjukhusen erbjuder, som till exempelvis stort utbud av tolkar, privata rum med extra säng till äktamaka eller en familjemedlem, TV, affärer och religiösa faciliteter.

Sjukförsäkringen för skandinaver i Spanien erbjuder ett stort nätverk av läkare, kliniker och sjukhus. Det betyder att försäkringstagaren själv kan välja sin läkare, klinik eller sjukhus. När man tecknar Cogesas privata sjukförsäkring får man ett personligt sjukvårdskort som skall medtagas när man besöker sin läkare, klinik eller sjukhus. Alla fakturor på behandlingen sänds direkt till Caser så att försäkringstagaren inte behöver bekymra sig över detta. Många skandinaver har redan tecknat Cogesas privata sjukförsäkring och Cogesa kan därför erbjuda rabatt på försäkringspremien. Dessutom har Cogesa speciella kampanjer som vänder sig direkt till den skandinaviska publiken.

På huvudkontoret i Barcelona tar man sig an de utländska kunderna. De anställda talar de skandinaviska språken och kan därför hjälpa de som föredrar att tala sitt eget språk. Att Cogesa inte har lokalkontor på Costa del Sol eller Costa Blanca hindrar inte att ge en professionell kundservice. Alla kunders förfrågningar kan nämligen besvaras på telefon, e-mail eller fax. Om man bor i närheten av huvudkontoret är man naturligtvis välkommen att titta in.

Cogesas kundservice ombesörjer företrädesvis att skaffa ett tillstånd från försäkringsbolaget för vissa hälsoundersökningar samt att besvara kundernas frågor och andra viktiga angelägenheter vad beträffar sjukförsäkringen. De anställda på kundservicen är i daglig kontakt med Caser så att kundernas frågor kan besvaras så snabbt som möjligt.

En nyhet från Congesa är lanseringen av en ny försäkring som berör hemsändandet vid dödsfall. Många utlänningar önskar att bli begravda i sitt hemland, men det kan bli mycket dyrt. Congesas nya försäkring ser till att kostnaderna stannar på en rimlig nivå, samtidigt som man ombesörjer allt det praktiska så att de efterlevande inte behöver åta sig dessa ofta tidskrävande formaliteter.

För mer information om Congesas sjukförsäkringar och andra tjänster ring till kundservice på tel 933 424 896 eller sänd ett e-mail spaniaforsikringen@cogesa.com


Konsthantverk tillverkas på Bali

alt

Presentartiklar, brukskonst och fair-trade
Deco-Home som startade 2004 importerar konsthantverk, prydnadsföremål och möbler från Asien, bland annat ifrån Thailand, Indonesien och Vietnam.
Globaliseringen gör att avståndet mellan rika och fattiga ökar, men små företag försöker sätta stopp för att människor i den tredje världen blir utslitna under slavliknande förhållanden. Produkterna som Deco-Home säljer kommer således direkt från små landsorts-konsthantverkare och inte från stora fabriker eller internationella företag. Man strävar efter att stödja lokalbefolkningen och kulturen. Detta gör Deco-Home genom att använda sig av Fair-trade-principen, som anständiga löner, stöd till miljöprojekt, respekt för den lokala kulturen, säkra och bra arbetsmiljöer och stöd till kampen mot barnarbeten. Fair-trade är att driva företaget på ett etiskt och miljömässigt försvarligt sätt – detta är till hjälp för utvecklingsländerna.

Stort sortiment
Deco-Home har ett stort sortiment av produkter både till hemmet och trädgården. Man kan köpa konsthantverk, masker och lampor för både inom- och utomhusbruk.
Ska man dekorera sitt hem finns här keramikskålar, speglar, målningar, vaser, ljus och ljusstakar. Är man på jakt efter något större finns här också asiatiska originalmöbler, vackert utarbetade teakföremål, fontäner, Buddhastatyer och stenskulpturer av österns mäktigaste djur.
Över hälften av alla de nuvarande föremålen ska bort för att ge plats åt nya saker. Man kan välja mellan 4 000 föremål från 1 euro till en elefant i naturlig storlek, om man har plats i trädgården. Använd den förmånliga rabatten till födelsedagspresenter eller till att förnya hem och trädgård.
Deco-Home ligger på Mijasvägen, mellan Fuengirola och Mijas. Det är öppet alla dagar från 10 – 19, också på sön- och helgdagar.
Se mer på www.deco-home.biz


Lätt att beställa semestern hos resebyrån – About U Travel

alt

Det engelska reseföretaget About U Travel har nu lanserat sin on-line resebyrå i Sydspanien.

När man beställer sin resa genom About U Travels hemsida www.about-u-travel.com kan man skräddarsy sin resa in i minsta detalj. About U Travel erbjuder många inkvarteringsalternativ, utflykter, aktiviteter och äventyr i Afrika, Sydamerika, Karibien, Indien och öarna i den Indiska oceanen.

På hemsidan kan man individualisera sin resa med att välja på ett otal av extra erbjudanden. För att beställa resa och extra tillägg ska man bara lägga dem i hemsidans inköpskorg. Resorna och de extra tilläggen är noga utvalda av ett team resespecialister som leds av Lynda Woodin, som har arbetat inom resebranschen de senaste 40 åren.

”Behovet av att kunna beställa sin resa on-line på ett lätt sätt blir ständigt större. Därför har vi gjort hemsidan så användarvänlig som möjligt och infört systemet med varukorg som tillåter både privatpersoner och reseagenter att skräddarsy sina resor. Denna form av teknologi är redan känd och används av verksamheter som Amazon. Därför är jag helt övertygad om att systemet också är perfekt för resebranschen,” säger Lynda.
About U Travel har kontor i London och Málaga, varifrån det är ett nära samarbetet mellan de olika resedestinationerna.
”Det är viktigt att ha en personlig kännedom om resedestinationerna. Därför besöker vi så ofta som möjligt de olika områdena för att hålla oss ”up to date” med de inkvarteringsalternativ och de extra tilläggen vi erbjuder”, avslutar Lynda

För ytterligare information se www.about-u-travel.com


Clínica Dental Sueca förebygger tandköttsinflammation

alt

Under juni månad deltog tandläkare Marcia Lindberg från Clínica Dental Sueca i en föreläsning om hur man förebygger och bekämpar tandköttsinflammation. Även om Marcia redan är utbildad i ämnet om behandlingen och förebyggande åtgärder mot tandköttsinflammation, deltog hon i kursen som den enda tandläkare från Fuengirola.
På kursen fick man många olika exempel på tandköttsinflammation:

Vid tandborstning börjar tandköttet blöda.
Delar av tandköttet är ömt eller är svullet.
Dålig andedräkt.
Det sitter materia mellan tänderna och tandköttet.
Tänderna känns lösa eller har ändrat sig mot var de tidigare satt.
Ens bett är annorlunda.
Ändringar av de tänder som stöder proteser eller liknande.

Om man har någon av dessa symptomer rekommenderar Marcia Lindberg att man kontaktar sin tandläkare med detsamma.

Förebyggande av tandköttsinflammation
Det mest effektiva sättet att förebygga tandköttsinflammation är att ha en god munhygien. Det är viktigt att man borstar tänderna varje dag och regelbundet besöker sin tandläkare.

Gratis tandköttskontroll
För att förebygga ett stigande antal fall av tandköttsinflammation bland befolkningen har Tandläkarrådet startat en kampanj som erbjuder gratis kontroll av tandköttet. Erbjudandet gäller fram till den 15 juli. För att kunna utnyttja detta erbjudande är det nödvändigt att besöka hemsidan www.saludencias.es och ange sitt postnummer, därefter blir man hänvisad till närmaste tandläkarklinik. Det rekommenderas att man ringer och beställer tid.

För mer information om tandköttsinflammation kontakta Clínica Dental Sueca eller se www.clinica-dental-sueca.com


Galakonsert med den världsberömde pianisten Jessie De Bellis

alt
Fredagen den 31 juli gästar den världsberömde pianisten Jessie De Bellis och hennes son Fabrizio, Hotel Puente Romano i Marbella.

Konserten börjar klockan 21.00 med uppträdande av 8-årige Fabrizio, som spelar verk av Aaron, Thompson och Diabelli. Därefter övertar Jessie konserten med verk av Scarlatti, Mozart, Schubert, Chopin och många fler.

Jessie började att ta pianolektioner redan som 4-åring.
Som 19-åring vann hon första priset vid den internationella pianotävlingen i Brasilien. 2 år senare återupprepade hon succén vid samma tävling i Uruguay. Därefter åkte Jessie först till Rio de Janeiro, där hon blev undervisad av mästaren Miguel Proenca och året efter åkte hon till Italien där hon studerade på Academia de Santa Cecilia de Roma, där hon specialiserade sig i Master Classes av Boris Bloch, Jeffery Swann, Alexander Longuich och Boris Petrushansky. Under den tiden blev hon inviterad till att spela för påven under Ferragosyo festivalen. Jessie avslutade sina studier som konsertpianist hos Ronal Brautigam i Amsterdam 1993.

Jessie har uppträtt i konserthallar över hela världen, både som solist och med orkester. Bland de ställen hon har uppträtt är Grand Opera House i New York, Doelen i Rotterdam och Carnegie Hall i New York. I Skandinavien har hon uppträtt för Sveriges Radio i Berdwallhallen i Stockholm samt konserthusen i Esbjerg, Oslo och Göteborg. Där utöver har hon varit på turné i hela Europa med den nationella ryska symfoniorkestern.

Biljetter till konserten i Hotel Puente Romano kan köpas på El Corte Inglés.


Smart och elegant mode i Elvira

alt

När du träder in genom dörrarna till Fashion Villa är det inte som att komma in i vilken butik som helst. Här kommer du in i en exklusiv andalusisk villa där bottenvåningen är inredd till affär. Antje Rep och Julia Rep (mor och dotter) har i snart fyra år drivit Fashion Villa i Elvira, med känsla för vad en kräsen kundkrets vill ha. Betjäningen är mycket personlig och oerhört duktig. Fashion Villa vet vad kunderna vill ha och hjälper dem med att finna det rätta. Du kan i lugn och ro prova det du är intresserad av, ta en paus, sitta på terrassen och njuta av utsikten med en kopp te serverad i silverkanna och därefter fortsätta inköpen. Fashion Villa har kläder för alla tillfällen, om det är vardag eller fest. Du kan alltid vara säker på att hitta något som du har användning för.
Den första tisdagen i varje månad arrangerar Julia och hennes mor en liten och exklusiv modeuppvisning för högst 40 personer. Alla är välkomna, men man måste anmäla sig i förhand. Du blir mottagen med ett glas champagne och lite hors d’ouvre, och så är det modeuppvisning. Gästerna sitter i sofforna eller i antika länsstolar och njuter av kläderna och modellerna på nära håll. Efter modevisningen finns det goda möjligheter att prova de kläder man kunde tänka sig och njuta av ännu ett glas champagne. Kvällarna hos Fashion Villa är alltid välbesökta och mycket, mycket trevliga.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.