Costa del Sols bästa golfhål 7,8,9

Costa del Sols bästa golfhål 7,8,9


I sista numret avslutade vi på en av de plattaste banorna på Costa del Sol, nämligen Parador. I detta nummer åker vi upp i bergen och börjar på en bana som bara har ett par år på nacken, den heter Calanova. Banan ser ut att vara otroligt kuperad när man kör betalvägen till Marbella, men väl på banan så är hålen på jämna nivåer, det är bara transporterna mellan green och tee som är lite kuperade.
 

Hål 7
Banans hål 5 mäter 424 meter från back tee och 364 från gul. Även från röd tee blir hålet tufft, 320 meter. En svag dogleg vänster, som nästan kräver att du får en liten draw för att inte gå i bunkrarna som ligger rakt i spelriktningen från tee. Går man däremot för mycket vänster blir man hängande i sluttningen och kan omöjligt nå greenen utan får bara spela ner sig på fairway. Sedan kommer nästa problem, inspelet. Även med ett bra utslag får du ett långt inspel, greenen ligger lite högre och har två nivåer. Det gäller nu att välja rätt klubba, för greenen är stor så om man bara skall ha två puttar så gäller det att hamna på rätt nivå. Troligtvis kommer du inte på green utan får en chip kvar för man väljer alltid fel klubba, TA ALLTID EN LÄNGRE KLUBBA, så hamnar du på green.

Hål 8
Du behöver bara gå till nästa tee för att hitta nästa hål i min bedömning. Ett otroligt fantastisk kort hål där det krävs precision. 163 från herr tee båda två och det är 134 från röd tee. På höger sida en stor blöt sak som drar åt sig mycket bollar, och på vänster sida ligger bunkrarna och väntar. Det är inte nog med det, för går du för långt kan det bli väldigt långt då på backsidan, är backen ner till tee på hål 7 . Men inte nog med det heller, för en lugn fin dag kan hålet vara ganska lätt, men blåser det lite så ändrar sig karaktären ordentligt. Jag har spelat allt från trä 3 till järn 8, så hålet har sin charm i hur det blåser. Vad man bör tänka på vilket många gånger kommer i andra hand är, hur lutar greenen? Från mig eller mot mig?
Denna greenen är det bättre att ligga kort på, då den lutar mot dig, vilket gör att om du är lång på green så får du en taskig nerförs putt. Det är ju som alla vet lättare att putta uppför, istället för nedåt.
Roligt hål med precision som bästa redskapet att plocka fram.

Hål 9
Jag skall ta fram ett spektakulärt hål också, det blir Cabopinos hål 3, 288 meter gult och 238 meter rött. Jag tycker inte om hål som är blinda, det vill säga att man inte vet vart man skall spela. Inte heller defensiva utslag, jag menar då du måste slå en kortare klubba från utslaget och sedan en längre för inspelet. På detta hål har en fältherres utsikt och du ser hela hålet med hinder och frågan är så, are you man or a mouse?
För här har du alternativ, en bra spoon, alltså trä 3 eller drive kan ta dig till greenen direkt och detta på ett par 4 hål. Ett långt utslag premieras alltså på detta hål. Men som så många gånger förr så krävs precision, det är out på högersidan hela vägen fram till green, samt på vänster sida är det helt ospelbart om man inte passerar de taggiga buskarna. Går man rakt fram från tee måste du nå greenen och där stannar den då du slår från ett så högt läge. Är du däremot lite kort kan du få en pluggad boll i bunkern. Alternativen finns då du kan spela vilken klubba du vill från utslaget och det beroende på vilken klubba du vill göra inspelet med. Otroligt bra med så många alternativ!!
 

Lycka till!
 

Av Dan Olsson PGA-S-Medlem

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.