Costa del Sol´s bästa golf hål 4-5-6

Costa del Sol´s bästa golf hål 4-5-6


I det förra numret började jag att skriva om de jag tycker är Costa del Sols bästa golfhål, jag gör det efter hur jag tycker golfhål skall vara. Det har inget att göra med hur bra träningsmöjligheter anläggningen har, vilket jag tycker är väldigt viktigt, men denna gång gäller det bara hur hålet är konstruerat för spelet. Jag började med 2 par 5 hål och och ett par 3 hål, fortsätter nu med vad jag tycker är de bästa par 4 hålen på kusten. Vad som jag personligen tycker får par 4 hålen gärna vara långa och utmanande vad gäller spelvägar. Chansar man lite, skall det premieras och spelar man inte bra skall man staffas. Så här kommer de tre hålen i tur och ordning. Jag ber alla damer om ursäkt, då jag inte spelat all dessa hål från den främre delen av banan gäller min bedömning från herrarnas utslag.

Hål 4
Jag stannar kvar vid Mijas golfbana och på Los Lagos. Hål nummer 6 är ett tufft par fyra på 393 meter från backtee och det skall spelas därifrån, det kan spelas från gul tee och blir då lite lättare eller i alla fall lite kortare. Med ett väl placerat utslag över vattnet blir det inga problem med att nå greenen, men du bör nå ca 200-220 meter över vattnet, för att få fritt fram för inspelet. Det blir då inte så långt, ca 150 meter, för att du sneddat lite över dogleggen, men det finns 7 bunkrar som vaktar greenen så du bör vara klar över det. Dom syns inte alla, men dom finns där, var så säker. Allt beroende på hur bra ditt första slag är, har du bara en järn 5, 6 eller 7 kvar. Greenen är normalstor och inte så ondulerad, så träffar du bara greenen, har du en bra chans till birdie eller par. Hålet har hcp 3 så de flesta skall göra en bogey på hålet. Tänker du att du skall göra ditt ”par” så blir det ofta bättre resultat. Du får aldrig tänka birdie för än du står med en kort putt, annars blir du bara besviken för ofta.

Hål 5
Vi befinner oss forfarande i Mijas området, men byter nu bana och till en som inte har så många år på nacken, nämligen Santana. Som bana sett, räknar jag den som en av kustens 5 bästa banor, och vi får väl se hur många hål som kommer att finnas med totalt från den. Sjätte hålet är ett par fyra på bara 335 meter back tee, 321 meter gul tee, hcp 17, men så spännande. Här finns det flera spelvägar. För de långtslående med lite draw i bollbanan finns det bara en väg, och det är direkt på green. Man får vara varse om att det inte finns någon där förstås, och likaså att det inte blir för mycket draw så att man kan träffa de som kommer på hål 5. Men det finns alternativ till spelvägar, och det är rakt fram sedan nästan 90 graders dogleg. Men inspelet blir kortare beroende på hur mycket du vågar spela på vänstersidan. Men startar du bollbanan direkt vänster, kan du träffa träden som vaktar hela vägen fram till fairway. Kommer du rätt i fairway från utslaget har du en green som lutar mot dig så du kan spela diekt till flaggan utan att vara rädd att bollen glider iväg. Svåriheten i hålet ligger på greenen, den är nämligen ondulerad, så det gäller att hålla tungan i rätt mun!

Hål 6
Sista par 4 hålet för denna gång, det är det sista hålet på Paradors golfbana. Hål 18 är 393 meter från back tee och 343 från gul tee och har hcp 3. Det är ett hål man kan spela både med draw eller fade, fade är nog det mest naturliga sättet att spela hålet då det är ett svagt dogleg höger. Spelar man med draw får man slå ett högt slag för att komma över träden på högersidan och sedan skruva bollen in vänster. Startar du slaget mitt i med draw, blir det träden till vänster då faiwayen inte är jätte bred. Inspelet som inte tillhör de svåraste, blir från ca 150 meter med ett bra utslag och greenen vaktas bara av en bunker på högersida, men greenen är stor så var noga med att se var flaggan står så att du inte får en första putt på 25 meter! Hålet är i och för sig inte så svårt, bara ett väldigt bra golfhål, enkelt, men det är normalt det sista på Paradors golfbana och bara det man är trött och har det blåst är man nog helt slut.
Lycka till !

 

Av Dan Olsson PGA-S Medlem

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.