Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

 

Ross Fisher vann Volvo World Match Play Championship
Efter fyra dagar, där några av de bästa golfspelarna i världen spelat mot varandra, stod finalen söndagen den 1 november mellan amerikanen Anthony Kim och engelsmannen Ross Fisher. Det var en tät duell mellan två unga golfspelare på 22 respektive 28 år, men till sist vann Fisher. Han har bara varit professionell i fem år och därför är segern också hans största hittills.
Den unga engelsman är uppvuxen vid den legendariska banan Wentworth nära London, som egendomligt nog har huserat World Match Play från första början, 1964 fram till i år då den kom till Andalusien.
Det spanska hoppet, Sergio Garcia, gjorde de många åskådarna besvikna när han inte förmådde att kvalificera sig till de avgörande rundorna. Inte desto mindre var arrangemanget en stor framgång med många åskådare och ett väder som ledde tankarna till våren.

http://www.volvoworldmatchplaychampionship.com/

 En Suecos läsare till Volvo World Match Play Championship
Vi hade lottat ut fyra veckopass och 20 biljetter som gällde för en dag till turneringen på Finca Cortesín och bland de lyckliga var:

Annette och Jan Bromand

Sune och Gunnel Englund
Tonny Gjedsted

Jens Krisfeldt och Lena Lundén

Geir Henning Hytt och Frithof Olsen

 

Succéfylld World Golfers Championship i Marbella
Parallellt med de professionellas evenemang på Finca Cortesín, spelade man från den 24 till den 31 oktober World Golfers Championship, som är en turnering för amatörer i hela världen.
Den spelades under sju dagar på fyra olika golfbanor nära Málaga och det fanns över 400 golfspelare från drygt 30 länder, vilket får sägas vara mycket bra. Turneringen grundades för 15 år sedan av Sven Tumba, som tidigare har spelat i det svenska ishockeylandslaget. Turneringen är uppdelad i grupper efter deltagarnas handikapp, dvs. från 0-5, 6-10 och så vidare upp till 21-25. Till slut hade man en vinnare i varje grupp. Slutligen var det också tävling för ”landslag” och här var det Indonesien som drog det längsta strået med Portugal och Ungern på de följande platserna. Spanien fick en 5: plats medan Sverige slutade på 20:e.

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco