Costa Biz december 09, del 2

Costa Biz december 09, del 2

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Silversea Cruises
– världens ledande 6-stjärniga leverantör av luxuösa kryssningar

Med Silversea Cruises får man som gäst en upplevelse utan dess like i
förstklassiga miljöer. Silversea har under många år satt den internationella standarden inom kryssningsindustrin och det märker man som gäst, från det man går ombord tills man går i land efter avslutad resa. En viktig detalj hos Silversea är att deras kryssningsfartyg inte har vanliga hytter utan i stället luxuösa sviter varav 80 % har terrasser i teakträ. Till varje svit finns det en privat butler som hjälper till med allt som gästen behöver. En annan lyxdetalj är Silverseas "allt inkluderat" koncept, som betyder att drycker, vin och drinkar samt drickspengar är inkluderat i resans pris.
Kryssningsfartygens restauranger räknas till de finaste och bästa kryssningsrestaurangerna och gör det lätt för gästerna genom att erbjuda fri bordsplacering, vilket betyder att man kan äta var, med vem och när man har lust.
Engelske Peter Conway-Hann har sedan Silversea Cruises etablering 1994 varit firmans officiella representant i Andalusien, Gibraltar och i Portugal och är därför specialist inom området och kan sätta ihop exakt den kryssningen man drömmer om. Möjligheterna är många men en sak är säker – hos Silversea Cruises kommer gästen och dess behov av en förstklassig upplevelse alltid i första hand. För ytterligare information ring till kontoret i Gibraltar tel 00 350 200 603 47 eller på det spanska mobilnumret +34 609 557 423.

 

Byggfirman Matsomenos erbjuder allt inom bygge och renovering
Mats Olofsson och son har de senaste åren även tagit sig an mindre byggarbeten, som renovering av badrum, klinker- och kakeluppsättning, måleriarbeten och snickeriarbeten. Mats talar flytande spanska och har ett stort nätverk av spanska leverantörer av material. Dessutom har Mats ett fast samarbete med en spansk auktoriserad elektriker och VVS-man. Mats många spanska kontakter betyder först och främst för kunden att valet av material är otroligt stort i alla prisklasser.
Mats, som är utbildad trädgårdsmästare, erbjuder också anläggning av trädgårdar och terrasser.
En av Matsomenos specialiteter är uppförande av trähus och han bor själv i ett sådant här på kusten. Hitintills har han byggt fem trähus helt från grunden. Orsaken till att trähus är idealiska även här i södern är att de i motsats till stenhus, som drar till sig fukt under vintern, följer och anpassar sig efter väderleksförhållandena. Därför slipper man ifrån fuktproblem som kan vara skadligt för hälsan.
Dessutom levererar Mats och sätter ihop möbler från exempelvis IKEA. "Det finns många som inte själv har tid eller lust att pyssla med sådana saker och därför erbjuder jag mig att göra det, vilket har visat sig vara en stor succé. Men självklart gäller det inte bara IKEA-möbler, utan också alla andra typer av möbler," berättar Mats.
För mer information om Mats Olofssons olika tjänster se www.matsomenos.com.

 

Restaurang Colinas del Faro – En ny stjärna på kusten
Den 4 december öppnar en ny restaurang i El Faro, Mijas Costa med utsikt över både Medelhavet och bergen. Restaurangen Colinas del Faro drivs av tysken Hermann och ryskan Svetlana och bjuder på ett spännande kök med fokus på rätter från Medelhavsområdet.
Hermann är i Tyskland en känd kock och kökschef från åtskilliga fashionabla restauranger och flera med stjärnor i Guide Michelin. Han har också varit kock för idrottsstjärnor och politiker.
Colinas del Faro är ett utmärkt val för stora familjesammankomster och för par som önskar sig en romantisk middag. Restaurangen erbjuder en à la carte meny som ändras varje månad och varje dag står det olika specialiteter på menyn. Lunchmenyn serveras från måndag till lördag och ändras veckovis och på söndagarna serveras brunch mellan klockan 10.00-15.00.
Det används bara färska råvaror och produkter. Menyn består i första hand av kött med olika tillbehör eller sallad med sås eller en läcker dressing, fisk, kanin och vegetariska rätter.
Hermann och Svetlana erbjuder den 4 december kl. 19.00 en välkomstdrink och gourmetbuffé för bara 19,99 euro. Under julen håller restaurangen öppet den 24, 25 och 26 december då det serveras en speciell julmeny. På nyårsafton erbjuder restaurangen välkomstdrink, en lyxig gourmetbuffé och ett glas Cava samt en spännande dessert kl. 24.00 för bara 29,50 euro. Det rekommenderas att beställa bord i god tid då det förväntas bli fullt hus alla dagar.
Tel 952 47 89 53.

 
En förskola och daghem med egen attityd
I närheten av feriaplatsen i Fuengirola ligger en förskola och ett daghem som med fasadens glada färger, skylten Chiqui Tin och de små leksakerna på lekplatsen utanför skulle kunna vara vilken förskola eller dagis som helst.
Tittar man lite närmare upptäcker man snart att den är långt ifrån en vanlig guardería infantil. Faktum är att det finns få i Spanien som följer samma moderna och avancerade pedagogik när det gäller barn i åldrarna fyra månader till tre och ett halvt år.
"Vi vet att barnet påverkas mest under dessa år och vi arbetar utifrån ett program som bevisat stimulerar åtta punkter, som motivation, kommunikation och kärlek," säger innehavaren av Chiqui Tin, Bibiana Vargas, som är född i Colombia och uppvuxen i New York. Filosofin hon arbetar efter kommer från Harvard där man i ett program kallat Project Zero forskar i hur barn påverkas och hur deras nerver och hjärna utvecklas.
Hon visar oss runt i skolan där några lärare läser sagor och en annan grupp barn ska snart få lunch – de får tre måltider om dagen och en trerätters meny till lunch.
Chiqui Tin har idag 55 barn men det finns plats för 80 barn. Det finns också en grupp föräldrar med nyfödda som med kommunalt stöd undervisas i kommunikation och samvaro med sina bebisar. Här finns alla slags nationaliteter och därför sker undervisningen på både spanska och engelska.
Föräldrarna kan via en webbkamera över internet se vad barnet gör. "Man ska naturligtvis ha ett lösenord för att kunna se förskolan, även om föräldrarna bara kan vara inloggade några minuter per timme. Det kan lätt bli en vana att hela tiden kolla vad som händer," förklarar hon.
Finns det svenska föräldrar som vill arrangera events eller ordna svenskundervisning några timmar i veckan så kontakta Bibiana Vargas, som gärna vill prata med dem. Tel 952 471 548.

Hälsningar från Cerro de Hijar
Det rustika hotellet Cerro de Hijar i Tolox önskar de många svenska gästerna som under det gångna året har besökt hotellet en god jul och allt det bästa inför 2010.
Har man ännu inte besökt Cerro de Hija, bör man inte vänta. Hotellet ligger på en bergstopp intill naturparken Sierra de las Nieves, mellan Ronda och Málaga, och byn Tolox är en av de vackraste andalusiska byarna.
Cerro de Hijar serverar en underbar och kreativ gourmetmat och har under hösten levererat recept på spanska rätter med innovativ touch till En Suecos läsare. Bara maten är värd turen och man behöver inte övernatta för att äta i restaurangen.
Läs mer på www.cerrodehijar.com.

 

 

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco