Costa del Golf februari 2010

Costa del Golf februari 2010

Välkomna till verkligheten alla golfklubbar. Och grattis alla ni som insåg att priserna för en golfrunda inte skall vara 70-140 €. Jag hävdar med en dåres envishet att stor del av att turismen av alla golfare försvunnit beror på att golfklubbarna straffade ut sig med de höga priserna. Jag ser idag frukterna av detta, inget folk på restaurangerna, barerna, i lägenheter, i hyrbilar och inte ens på gatorna. Man kan inte bara skylla på dåliga tider, en företagare med visioner inser vart det är på väg och rättar till det. Ta bara La Cala, när dom märker att bokningarna blir mindre, då går man snabbt ut och sänker priset på en fyrboll till vad det egentligen skall kosta, alltså runt 30-40 euros per person. Sedan har du nu de banor som är nya som insett detta och erbjuder spel för 25 €. Köper du dessutom minimum 50 greenfees, kostar det 10 € per 9 håls runda och det är strålande. Det finns inte heller någon tidsbegränsning och man kan ta med kompisar, som då avräknas från dina 50 förbetalda kuponger. Det enda är att utomstående bara kan spela om du spelar med, men det är väl självklart? Grattis Cerrado de Aguila. Bra alla ni föreningar som går ihop och lägger golftävlingar på olika banor, ni kan ju pressa priserna till väldigt låga priser då ni spelar regelbundet på olika banor. Ge er inte vid förhandlingarna bara. Bara tänk vad en fyrboll inbringar på en klubb; bollar på rangen, peggar, handskar, bollar och andra småsaker i shoppen. Men framför allt vad gör man inte efteråt i restaurangen? Man äter en lunch, tar en öl, kaffe, man gör så att klubben får ett liv! Jag tror att många golfrestauranger får det tufft att överleva med höga greenfee priser, för inte åker man spontant till en golfklubb och tar en öl. Det kanske man gjorde när man var i Sverige och var medlem på klubben, men då 90 % av alla bosatta här nere inte är medlemmar så finns inte det med i tänkandet!

Tävlingar
Det görs dessutom fel tävlingar tycker jag, varför görs det inte mer 9 håls tävlingar? Det är ju bara ett fåtal som orkar koncentrera sig i 18 hål och det är dom som spelar bra för dagen! Spela mer 9 håls tävlingar och spela mer lagspel, det ger en bättre social aspekt på golfen. Titta bara på Ryder Cup och Solheim cup, det är aldrig så mycket folk ute på banorna och ser på tävling om det bara är en ”vanlig” golftävling. Alla föreningar tycker jag skall göra en match tävling som går över hela året och det i 9 håls matcher. Man kan spela två matcher varje dag om man så vill. Jag tror att den möjligheten gör att man kan få behålla fler spelare inom sporten, även på längre sikt.

Träning
Man blir ju inte bättre än vad man tränar, så om man spelar 9 hål varje gång får man ju mer tid över till träning. Be din tränare om råd hur du skall träna, det kan ge ett otroligt lyft. Tänk dig att du har stått och använt din gamla järn 7:a i 5 år strax utanför green slagit, och låtit bollen rulla fram till hålet, var det rätt? Du kanske skulle ha använt en järn 9 :a eller en järn 5 :a, din tränare analyserar det med dig. Ta bunkern till exempel, det är sällan någon går ner i bunkern utan att ta med sig sin sand wedge, är det rätt i alla lägen? Knappast, allt från spoon till putt kan anvädas där. Din tränare vet, snacka med honom!
Spela väl och kolla nu så att dina grepp är redo för en ny säsong så att du inte måste krama greppet så du slicear eller har du rätt storlek på dom?? Har du för tjocka grepp slicear du, har du för smala kan du hooka, alltså slå bollen med vänster skruv. Skillnaden är ju på puttern, som det skall vara lite tjockare grepp på, så att handlederna inte rör sig.
Nästa nummer kommer jag igen med 3 nya golfhål som rankas bland dom bästa, jag skall spela ett par nya banor och se hur dom står sig mot alla dom andra!

Din PGA-vän Dan Olsson

Av Dan Olsson

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.