Costa Biz juli 2010

Sommarerbjudande på tandblekning hos Clínica Dental Noruega

Tandläkarkliniken bytte ägare i början av 2008, och ny ägare är tandläkare Catharina Hvid-Hansen. På kliniken arbetar också tandläkare Janne Bakke-Hanssen, tandhygienist Rebeca Jimenez Hansson samt klinikassistenterna Carina och Jessica. Kliniken är fortfarande den enda ”norska” tandläkarkliniken på kusten, och största delen av kunderna utgörs av norrmän, men antalet danska och svenska kunder växer. Orsaken är klinikens innovativa behandlingsmetoder. ”Vi är en av de få kliniker på kusten, som har en röntgenmaskin, som kan ta stora röntgenbilder av hela munnen. Det är en otrolig hjälp, när det handlar om tandreglering och implantat, men också för undersökningar vid käkben- och bihåleproblem”, förklarar Catharina.

Denna sommar har Clínica Dental Noruega ett special erbjudande på tandblekning. Orsaken är, att många skandinaviska turister tar vägen förbi hos tandläkaren när de är på semester på Costa del Sol. ”Priserna i Spanien är generellt lägre, och därför väljer många att vänta med större behandlingar tills semestern i Spanien”, säger Catharina. Speciellt implantat, bryggor och tandblekning är populärt hos turisterna. Kliniken samarbetar med Dr. Björn Nilsen, tidigare ägare av tandläkarkliniken, som tar hand om implantatbehandlingar och Dr. Joaquin de Rojas Anaya, som tar hand om tandregleringar. Båda kommer till kliniken vid avtalad tid.

Nu i sommar kan man få en hemmatandblekning för bara 250 euro, och en tandblekning på kliniken kostar bara 300 euro, och är man två personer, som beställer tandblekning, är totalpriser det samma som för en.

För ytterligare information, ring Clínica Dental Noruega eller gå in på: www.clinicadentalnoruega.com

Succén fortsätter för ledande WIFI leverantör

VIP-Hotspot, kustens ledande leverantör av WIFI Internet, har under det senaste året upplevt en god tillväxt och framgång inom telekombranschen i södra Spanien, och tillväxten förväntas stiga de nästkommande fem åren.

VIP-Hotspot i Fuengirola-Mijas Costa har arbetat hårt för att säkra, att varje enskild kund ska garanteras en pålitlig höghastighetsanslutning till Internet, den bästa kundservicen och de mest konkurrenskraftiga priserna på kusten. Det sistnämnda är redan ett faktum, då VIP-Hotspots priser är 46 % – 60 % lägre, än hos andra telecom-operatörer.

Med investeringar på mer än fyra miljoner euro i infrastuktur och nätverk har VIP-Hotspot utvecklats och gjort justeringar för att kunna upprätthålla och förbättra deras position på marknaden. Många telecom-operatörer kommer och går i tider som dessa, men VIP-Hotspot går ingenstans, så kunderna kan var lugna. Med tusentals nöjda kunder och en stark marknadsposition på Costa del Sol kan VIP-Hotspot nu börja konkurrera med de större internetleverantörerna när det kommer till kundservice, pålitlighet och pris. Målet är att innan årets slut ha en kundkrets på 30.000 kunder.

Den stora framgången, menar VIP-Hotspots chef, Thomas Schumann, kommer av stödet och feedbacken från redan befintliga kunder. ”Företagets kundservice och produkter skulle inte ha varit möjligt, om det inte hade varit för kundernas lojalitet. Jag vill personligen tacka alla våra kunder för hjälpen till att ha uppnått den starka marknadsposition som vi har idag”, säger han.

Det är enkelt att byta till VIP-Hotspot, som erbjuder omfattande kundservice och en flexibel höghastighetsanslutning till Internet utan kontrakt från bara 5 euro i månaden och ”Call the World 4 Free services”. Denna sommar får dessutom alla nya kunder ett speciellt välkomsterbjudande. För ytterligare information kontakta VIP-Hotspot på tel: 952 593 333, e-mail: info@vip-hotspot.com eller besök www.vip-hotspot.com

Lew Hoad Tennis- och Padleklubb har aktiviteter för hela familjen

De vackra omgivningarna och den lugna atmosfären, som vilar över Lew Hoad, har under de senaste 25 åren lockat massor av skandinaver till klubben, och sedan den nya ledningen tillträdde 2005, har nya initiativ fått liv. VD Daniel Rios, som är utbildad farmaceut, spelade som barn tennis i klubben och då tjänsten annonserades ut, sökte han med det samma. Trots att Daniel bara är 25 år har han på kort tid nått ut till en större publik genom nytänkande och handling, och fortfarande med respekt för klubbens uppställda mål om att vara en avkopplande plats för alla åldrar.

”Vi har under det senaste året breddat utbudet med många nya aktiviteter; Fitnesscentret har fått en bra start och vi erbjuder nu många olika träningsformer såsom pilates, chi-gong, spinning, yoga, karate för barn, gymstick bodypump, sevillanas och aquagym. Vi har sju tennisbanor och sex padlebanor, och utöver det den vanliga träningen arrangerar vi också turneringar med jämna mellanrum. Den viktigaste är ITF tennisturneringen, den spelas i september och lockar spelare från hela världen.

En annan nyhet är att det till hösten kommer att installeras bastu i varje omklädningsrum, som kan användas av klubbens gäster.”

Lew Hoad har alltid varit populär för barnfamiljer. Det beror på den gröna omgivningen, den stora gräsplanen och swimmingpoolen, där barnen kan leka. Men de har också särskilda aktiviteter för barn, utöver tennis- och padleträning. Varje sommar, från och med sista veckan i juni till första veckan i september, har de Campamento de Verano. Föräldrarna kan lämna barnen på Lew Hoad kl. 9:00 på morgonen och hämta dem igen kl. 17:00. Under dagen leker barnen tillsammans, de får roliga lektioner i tennis och paddle, och en god lunch.

”Vår restaurang är väldigt populär och används ofta i samband med födelsedagar, bröllop, firmafester, konfirmationer och mycket mer. Vi har ett brett utbud och kan lätt möta gästernas önskningar. Vi kan t.ex. arrangera brunch på terrassen, stora middagar i restaurangen eller cocktail fester vid swimmingpoolen. Man kan också kombinera alla tre alternativ och runda av kvällen med ett inomhus disko. Bara fantasin sätter gränser… Någonting speciellt är att vi kan arrangera bröllop på Lew Hoad, allt från själva vigseln till kvällens stora bröllopsfest”.

Ta en tur förbi klubben, som ligger på Ctra. De Mijas km. 3,5 i riktning mot Mijas Pueblo. Efter rondellen ta första avfarten till höger, och följ därefter skyltarna direkt till klubben. Se också klubbens hemsida: www.lew-hoad.com eller ring 952 47 48 58. 

Goldstone’s håller tema auktioner

Auktionshuset Goldstone’s håller framöver en rad tema auktioner. Den första går av stapeln redan den 3 juli kl. 14-16. Då ställs det ut och säljs 30 spännande och moderna målningar, bland annat 14 mästerverk av Marcelino Alvarez, fem målningar av Jörgen Waring, två av Ose del Sol, två av JV Martin, två av Patric Chevaller, en av Wiliam Skotte Olsen och en at Carl Henning Pedersen, samt verk av en rad andra internationella och spanska konstnärer, som täcker nästan alla stilar och perioder.
Internationella tendenser

Den 3 juni hölls världens största konstauktion i New York, och auktionshuset Sotherby’s förväntade, enligt Financial Times, att auktionen med nutidskonst bara skulle täcka en fjärdedel av omsättningen föregående år.

Auktionen började efter ett fall på 35 procent i konstpriserna under årets första kvartal, mätt i så kallat Mai Moses konstindex. Indexet räknas fram exklusive verk, som inte sålts under tidsperioden, och om de tas med i beräkningarna ser man en minskning upp till närmare 50 %, skriver Financial Times.

Ian Peck, chef för Art Capital Group, som lånar ut pengar till konstinvesteringar, berättar, att hans verksamhet har 40 till 50 procent färre värderingar jämfört med årets början. Innan dess hade han fördubblar omsättningen under ett år, då personer belånade sin konst istället för att sälja den, för att få kapital. ”Vi har sett nödvändigt låntagande, och alla – rika som fattiga – har likviditetsproblem”, säger Ian Peck.

Topp 10, konstnärers omsättning under 2009:
1) Pablo Picasso 121 miljoner dollar.
2) Andy Warhol 106 miljoner dollar.
3) Qi Baishi 70 miljoner dollar.
4) Henri Matisse 69 miljoner dollar.
5) Piet Mondrian 58 miljoner dollar.
6) Alberto Giacometti 51 miljoner dollar.
7) Ferdinan Léger 50 miljoner dollar.
8) Edgar Degas 43 miljoner dollar.
9) Raphaël 42 miljoner dollar.
10) Claude Monet 40 miljoner dollar. 

Öppet hus hos Direct Telecom

Direct Telecom firade sommaren med öppet hus torsdagen den 10 juni kl. 18:00 – 20:00, dit kunder och andra intresserade var välkomna.

Under dagen lottades det ut en Nokia mobiltelefon med abonnemang, och den glada vinnaren blev Pirjo Kaarina Olsson. Det var många skandinaver, som tog vägen förbi Direct Telecom den eftermiddagen, och förutom att träffa Vanessa och hennes söta medarbetare, bjöds gästerna också på tapas, Málagavin från Cómpeta och så var det konstutställning med tavlor av Javier Rueda.

Direct Telecom erbjuder tjänster inom telekommunikation, till utlänningar i Spanien, med ett stort utbud, med de viktigaste tjänsterna fasttelefoni, mobiltelefoni och internet till konkurrenskraftiga priser. Direct Telecom anpassar utbudet till det utländska klientelet i Spanien, vilket säkrar för en optimal service.

Direct Telecom ligger på Avda. de Las Palmeras, Conjunto Las Palmeras, Local 7 i Benalmádena Costa. För ytterligare information om Direct Telecom se: www.direct-telecom.es

Jack & Jones intar Marbella

Lördagen den 29 maj öppnade Charlotte och Erling Kraemmer deras fjärde Jack & Jones butik på Costa del Sol, i Marbellas största shoppingcenter La Cañada. Charlotte och Erling Kraemmer är redan innehavare av Jack & Jones i CC Larios, CC La Rosaleda (båda i Málaga) och butiken på Plaza Mayor.

Veckorna inför öppning var hektiska, ja, allting blev faktiskt färdigt på 14 dagar med ombyggnationer, inredning mm. så att allt skulle vara på plats till det planerade öppningsdatumet. Öppningsdagen bjöd på fantastiska erbjudanden till alla kunder som strömmade till butiken. Tjejer och killar på rullskridskor delade hela dagen ut flygblad i La Cañada, svarta ballonger med Jack & Jones prydde området runtomkring den nya butiken, och en duktig DJ spelade musik. Utöver det var där också de två konstnärerna Ose del Sol och Mugge Ficher som hade arrangerat aktiviteter utanför butiken. Med två stora skärmar uppställda utanför butiken, penslar och färg och en stämning av konstnärlig kreativitet, och de över 200 kunder och förbipasserande, unga som gamla, som med iver tog var sin pensel, skapade de tillsammans konstverket "Expresiones de Primavera”" Målningen överlämnades samma dag till Charlotte och Erling Kraemmer. Kort sagt bjöd Marbella på deras helt unika sätt, Jack & Jones välkomna. Målningen ska ingå som dekoration i den nya butiken. Du hittar Jack & Jones i den nyare delen av La Cañada, lite ovanför FNAC, så kika förbi och se den färgstarka sommarkollektionen från Jack & Jones. 

Bli medlem i Helle Hollis Home Owners Club

Det finns många fördelar med att vara medlem i Helle Hollis Home Owners Club – den största är, att hyran av en bil kan bli helt gratis. Varje gång en medlem bokar hos Helle Hollis, får man 15 % rabatt på kostnaden, och det samma gäller medlemmens familj och vänner, när de använder Helle Hollis Home Owners medlemsnummer. Som medlem får man också 10 % extra i bonusrabatt, som också sparas in på de poäng som vänner och familj har. Med andra ord, medlemmar kan spara till en så stor rabatt, att nästa års bilhyrning blir gratis. För att göra det så användarvänligt som möjligt kan medlemmar själva kontrollera den samlade bonusen via ett eget onlinekonto på Helle Hollis hemsida.

Som medlem i Helle Hollis Home Owners Club får man också fördelar såsom gratis Fast Lane Service, gratis extra förare och annonsering på hemsidan med uthyrning av semesterbostad. Under de varma sommarmånaderna får medlemmar flaskor med kallt mineralvatten vid ankomst, som en bra start på sin semester. Det är en win-win situation för Helle Hollis Home Owners Club medlemmar och gäster, och så er det gratis att bli medlem.

Helle Hollis är en av Costa del Sols förenade biluthyrningsföretag med över 28 års erfareneht, och erbjuder kvalitet och problemfri biluthyrning. Det är denna filosofi som ledde till starten av Helle Hollis Owners Club 2003, idag har de över 7 700 medlemmar.

Det är enkelt att bli medlem av helle Hollis Owners Club. Man kan registrera sin online på www.hellehollis.com, eller så kan man ringa: 952 24 55 44 så far man tala med en av Helle Hollis flerspråkiga medarbetare, som är mer än glada till att hjälpa dig – och det på ditt eget språk.

Årets sensommarkonserter

Världskända Boney M och danska Bamses Venner blir sommarens stora konsertnamn på Costa del Sol.

EventHuset har dessvärre varit tvungna att ställa in konserten med svenska The Boppers på Castillo Sohail, men erbjuder nu i stället konserten med Boney M.

Under 70- och 80- talet sjöng hela världen med när ”Daddy Cool”, ”Brown Girl in the Ring”, ”Rivers of Babylon”, och många andra hits av Boney M spelades. 105 miljoner album och sånger med musiken som ”fastnade i hjärnan” har genom året sålts över diskarna i skivbutiker världen över. Och Boney M säljer fortfarande bra. Gruppens popularitet är enorm och när Boney M – med ledning av den ursprungliga frontsångerskan Liz Mitchell – åker på turné, spelas det för fulla hus. Boney M är just nu ute på världsturné under hela året och gruppen har planlagt rutten genom Fuengirola, lördagen den 25 september.

”Det är en ren tillfällighet att de kommer hit till stan. Det var tack vare bra kontakt med Boney M:s landsmanager som jag fick erbjudandet om att få dem hit, de skulle ha uppträtt i Tyskland, men det blev inställt, den möjligheten kunde jag inte säga nej till, då den populära konsertplatsen Castillo Sohail också var tillgänglig det aktuella datumet”, säger Henrik Andersen från EventHuset. Det var Henrik, som stod bakom konserten med Smokie på Castillo Sohail i Fuengirola alldeles nyligen.

”Boney M’s nya show är annorlunda och innovativt. Boney M består av hela 17 medlemmar, av vilka 12 stycken ses på scen. Det är en fantastisk show, de levererar, producerat av gamla, goda Frank Farian, som under mitten av 70-talet grundade gruppen”, berättar Henrik Andersen och fortsätter: ”Boney M konserten blir en stor 70-tals fest. Vi kommer att dekorerar borgen på ett snyggt sätt och det kommer också delas ut en liten överraskning till dem i publiken, som kommer klädda i bästa 70-talsstil.

Boney M är förmodligen det största internationella namnet, som uppträder i Fuengirola i år, och konserten förväntas locka flera nationaliteter. Biljettförsäljningen startar 1 juli på El Corte Inglés och lite senare under månaden kommer de också att finnas tillgängliga på de vanliga skandinaviska butikerna längst kusten. Biljetterna kostar från 30-40 euro för ståplatser, 50 euro för sittplatser och 70 euro för platser på läktaren.

Ännu en skandinavisk afton
14 dagar senare bjuder EventHuset in till en riktigt skandinavisk afton liksom de tre föregående åren, när Thomas Helmig, Shu-Bi-Dua och Kim Larsen & Kjukken gav konserter, som gjorde stor succé. I år har vi sådan tur att folkkära Bamses Venner kommer på besök, som just nu är aktuell med en ny CD.

”Vi kan ju alla sjunga med till ’Tänker altid på dig’, ’I en lille båd der gynger’, ’Vimmersvej’ och alla de andra slagdängorna från Bamse. Och han har lovat mig, att vi ska få höra dem allesammans. Men vi kommer också få höra ett par nya sånger, som har tagits emot bra från Bamses senaste CD, där bl.a. Kim Larsen och Poul Krebs har bidragit till musiken”, berättar Henrik.

Konserten kommer att hållas inom helt nya ramar, på tjurfäktningsarenan i Benalmádena Pueblo. ”Jag har länge varit fascinerad av tanken att arrangera en konsert på en tjurfäktningsarena, att göra någonting 100 % skandinaviskt i 100 % spansk omgivning. Arenan i Benalmádena Pueblo har en bra storlek, massor av parkeringsplatser och ett fint läge.

Det är inte bara Bamses Venner, som uppträder den 9 oktober, den danska underhållaren Amin Jensen startar kvällen med sin nya komediföreställning.

”Publiken ska få valuta för pengarna och då jag förut inte har satt upp en komediföreställning, så startar vi kvällen med det. Jag tror, och hoppas, att det med Amin Jensen, Bamses Venner och efterfesten med DJ:s som spelar all den goda danska musiken från 80-talet, är en bra grund för en alla tiders kväll, för alla, i alla åldrar”, avslutar Henrik Andersen från EventHuset.

Ståplatserna till arrangemanget kostar 40 euro och sittplatserna kostar 50 euro. Biljettförsäljningen har börjat och biljetterna kan köpas i de vanliga danska butikerna. Man kan också beställa biljetter på henrik@eventhuset.es och man är också välkommen att maila eller ringa 670 63 57 86, ifall man önskar mer information.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.