Costa Biz November 2010

SAS är världens grönaste flygbolag


De passagerare som inte kan sätta sig i ett flygplan utan att oroa sig för de stora mängderna av CO2 utsläpp som en sådan maskin orsakar, bör framöver välja att bara flyga med SAS.

Det skandinaviska flygbolaget kan nu nämligen skryta med att vara det enda flygbolaget i världen som har både miljöcertifikatet ISO 14001 och EMAS. ”Bureau Veritas har tilldelat SAS två internationellt erkända miljöcertifikat som gäller inom alla våra affärsområden; från flygningar till administrativa uppgifter. Och detta gör vårt bolag enastående i världen.” säger SAS:s miljöchef Lars Andersen Resare.

SAS har etablerat en klimatpolitik med målsättningen om att halvera sitt CO2-utsläpp innan 2020 med 2006 som referens år. I absoluta tal medför detta en reducering av de miljöskadliga utsläppen på 20 procent, om man medräknar en ökning av passagerarantal på fyra procent under samma period. Reduceringen ska ske genom att SAS arbetar med olika åtgärder såsom större energieffektivitet, förnyelse av flygplan, optimerad flygledning samt större användning av förnyelsebara och hållbara energikällor. Insatsen har redan visat sig bära frukt eftersom SAS i slutet av 2009 hade uppnått en bränslebesparing på 4,3 procent i förhållande till 2005 års förbrukning.

Den stora ansträngningen för miljövänligare luftfart är ett försök i att tillgodose utifrån kommande önskningar och krav. ”Många av våra kunder, samt våra samarbetspartners, efterfrågar produkter och tjänster som är miljöcertifierade. Denna efterfrågan är vi nu i stånd till att tillmötesgå.” berättar den norska handelschefen för SAS, Robin Kamark.

Läs mer om SAS:s miljöpolitik på www.sasgroup.net/miljo, och boka biljetten på
www.flysas.es

FashionVilla presenterar höstens mode


Varje månad håller det exklusiva modeföretaget FashionVilla små privata modevisningar där de presenterar de nyaste trenderna för sina kunder. Vid modeshowen i oktober blev de många inbjudna välkomnade med champagne och canapeer, och kunde därefter njuta av aftonens show. De nya tendenserna som sågs hos bland andra Airfield, Gloria Estevez och Haut Couture designern Elle Singh visades av modellerna. Efter showen fanns det möjlighet till att själv prova de visade plaggen, och många valde denna kväll att prova kläderna, få goda råd från Julia och Antje Rep (FashionVillas ägare), och på att uppdatera deras höstgarderob. Känner du för att närvara vid nästa månads show ombeds du kontakta FashionVilla för mer information om tid och plats. FashionVilla, tel: 952 850 501

Flyttarnas A och O


I Aksel Andersens företagsfilosofi är trygghet A. Det innebär att kunderna tryggt kan veta att just han är ansvarig för deras möbler, lampor, vaser och glas, och att flyttlasset kommer fram oskadat. Det gäller oavsett om det är en flytt från Sverige till Costa del Sol, motsatt väg eller en flytt inom Spanien.

”Om det är möjligt så besöker jag alltid kunden för att göra en besiktning av vad och hur många kubikmeter som ska flyttas, och för att se hur vi på bästa sätt kan arrangera flytten. På så vis kan jag räkna fram rätt pris och samtidigt får kunderna en chans att lära känna mig. De får då tillfälle att se att deras tillhörigheter är i goda händer”, berättar Aksel, som har varit verksam inom branschen på Costa del Sol i 18 år.
Nu samarbetar han också med Alfa Moving.

”Människorna bakom den flyttfirman har sammanlagt varit verksamma inom branschen en hel livstid, och idag är det Nordens största flyttfirma med avdelningar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Jönköping, Köpenhamn, i tre Norska städer och i Helsingfors. Alla flyttar till och från Sverige och de andra nordiska länderna sker med denna firma.”

Gällande lokala flyttar har han under många år samarbetat med flyttfirman Mudanzas Tucán, som kan ta hand om alla hämtningar och leveranser längst hela Costa del Sol och inom landet. ”Vid behov använder vi en kran som kan nå så högt som 10 våningar. Genom det undviker vi problemet med att möbler måste pressas in i en hiss eller kånkas omkring i en trappuppgång”, säger han.
Medan trygghet är A så är bekvämlighet O för Aksel Andersen.

”Det är så mycket som kunden ska tänka på vid en flytt, och denna last vill jag gärna hjälpa till att lätta. Därför tar vi också gladeligen hand om packningen. Vi packar med ett speciellt beskyddande emballage och med papper som t ex inte repar glas. Det leder mig in på en annan viktig sak, nämligen försäkring av flyttgods, och också det är mest ekonomiskt när man låter professionella stå för packningen. Är det så att man ska flytta hem till Sverige kan vi också ta hand om flyttstädningen.

Vi hjälper också gärna dem som flyttar till Costa del Sol med att hitta internationella skolor till barnen, den rätta golfbanan, eller vad nu är som man behöver hjälp med när man flyttar till ett nytt land”, avslutar Aksel Andersen. Han kan kontaktas på:
952 666 141, eller på:

info@akselandersen.com.

Direct Telecom sponsrar The Over 50s Show


Ledande lågpris återförsäljaren inom telekommunikation, Direct Telecom, sponsrar årets The Over 50s Show för kustens äldre boende.

”Det är med stor glädje som vi sponsrar The Over 50s Show i Estepona. Förra året var det en stor succé. Det var fantastiskt att träffa många av våra kunder personligen och att samtidigt presentera vår service för de hundratal gäster som kom till showen, ”berättar säljchefen på Direct Telecom, Vanessa Rueda, och fortsätter:
”Som det största telekomföretaget på Costa del Sol med omnejd, vill vi helst inte delta med vårat namn till ett event eller en organisation om vi inte känner att vi kan stå för det till 100 procent. – Och The Over 50s Show är ett event som vi är stolta över att samarbeta med.”

Vanessa Rueda glädjer sig över att se nya och gamla vänner vid showen i Estepona, där Direct Telecom kommer att presentera den nyaste informationen kring deras paket-erbjudanden och fördelaktiga priser.

Showen äger rum på Palacio de Congresos i Estepona den 27 och 28 november.

Tidigare handbollsspelare säljer H2O-kläder på Costa del sol


Sanna Herlevsen har över 14 års erfarenhet av att sälja sportkläder, och minst lika lång erfarenhet av att använda dem. Så hon vet precis vad som kännetecknar bra kvalitet för en idrottsman, både på amatör- och professionellt plan.

”Jag har varit deltidsprofessionell handbollsspelare och har spelat flera säsonger i den bästa danska ligan. Nu har jag lagt handbollen på hyllan för att ha mer tid för barnen, men jag cyklar mountainbike och springer maraton.” berättar Sanne.

I mars startade hon företaget H2O Sport and Profile, som hade sin första visning för Club Danés.

”Till att börja med driver jag företaget hemifrån. Jag kör ut och säljer till verksamheter, företag och privatpersoner, men inom den närmaste framtiden hoppas jag på att kunna presentera hela H2O-serien i en utställningslokal”, säger hon och fortsätter:

”Jag säljer de allra bästa och mest populära stilarna från H2O. Det är en kollektion för verksamheter, privatpersoner och sportklubbar, och den är inom en bred ram av sporter såsom simning, löpning, cykling, yoga, golf mm.”

Hela H2O-serien är funktionell och av bra kvalitet, som håller färg och passform även efter många tvättar. Vid beställning av H2O-sportkläder hos Sanne får man inte bara en bra produkt utan också en extra service då Sanne tar hand om allt det prakt-iska som till exempel brodering av företagslogon.
”Om man önskar att göra en beställning tar jag självklart hand om resten, och att kläderna blir levererade till verksamheten. Det är viktigt att den köpande verksamheten lägger mini-mal tid och energi på detta”, säger Sanne och tilläger:

”Jag säljer också massor av tillbehör som är perfekta som julklappar för företag att ge sina anställda. De finns paket i olika prisklasser att välja mellan och jag hjälper verksamheterna att sätta ihop den rätta julklappen.”
www.h2o-sportandprofile.com

Ett år efter invigningen av salong Corte Casals


Peter Carlssons karriär som frisör började då han arbetade på Wella som färgspecialist. Där fick han en gedigen utbildning inom hårfärg, de arbetade även där med kursverksamhet och vidareutbildning utav frisörer. På Wella fick han vara med om stora frisyrvisningar och efter några år på Wella bestämde han sig för att börja arbeta på Björn Axén.

Där fick han lära sig mycket nytt med inriktning på fest- och galafrisyrer och för att han skulle få en helhet av frisörsyrket utbildade han sig senare till makeup artist. Han öppnade en egen salong i Stockholm som han drev i åtta år innan han bestämde sig för att flytta till Marbella.

Anledningen till varför han valde att flytta till Spanien var för att han alltid tyckt om landet som helhet, han hade flera gånger innan han valde att flytta ner hit besökt landet, städer som Madrid, Barcelona och Bilbao hade han besökt innan han bestämde sig för Marbella. Att han valde Marbella var ett självklart val då han tyckte att det var en internationell stad med närhet till lite större städer som Malaga och Madrid samt för att få komma bort från det tristessfyllda och kalla Stockholm.

Han har fått anpassa sig till Spanien och det genom att studera mycket spanska i Sverige innan han flyttade ner samt tagit en intensivkurs i Madrid. Han berättar att i början var det väldigt tufft, att komma till en ny stad och försöka skaffa sig nya kunder, men han bestämde sig för att satsa och annonserade flitigt i diverse olika tidningar, var med på spansk radio och visat upp sig på en massa olika mässor – det är viktigt att kunna marknadsföra sig bra speciellt när det gäller ett sådant yrke som frisör.

Peter berättar även att han hade tur när det gäller tillstånd för då fick han hjälp av professionella människor och för ett år sedan öppnade han sin egen frisersalong i centrala Marbella. Han stormtrivs med sin salong och läget överhuvudtaget i Marbella, hans kunder trivs i salongen och han berättar att det är många som är nyfikna på salongen och han har börjat ta drop-in i mån av tid.

Förutom arbetet i salongen spenderar han mycket av sin tid med hunden Tiffany som han lät flyga hit från Stockholm. Hans stora hundintresse tror han kommer från sin pappa som var en stor hundvän. Andra intressen han brinner för är träna, läsa spanska, teckna, umgås med vänner och självklart mode och skönhet. Han berättar att hans framtidsplaner just för tillfället är att fortsätta utveckla sin salong och att bara stanna upp och njuta av livet.

Mammavikariat på Nykredit


Nykredits representationschef i Marbella, Christel Mark Hansen, går på mammaledighet från början i november 2010 och fram till sommaren 2011. Under denna period ersätts hon av Jesper Friis Kjeldal som har flera års erfarenhet från Nykredit International i Spanien och han glädjer sig nu till att komma ännu närmare kunderna i utlandet. Jespers familj – fru och tre barn – kommer regelbundet att hälsa på honom i Marbella under den tid som han är vikarie för Christel. Siw Mosegaard och Michael Hedes Pedersen fort-sätt er på kontoret utan förändringar.

Exuviance – ny epok inom hudvård helt utan parabener


Angela Cervin från Centro Belleza i Centro Idea har just kommit hem från en spännande kurs i Malmö, där den amerikanske hudvårdsproducenten Exuviance presenterade de senaste tillskotten inom hudvårdsserien Anti aging.

Exuviance Age Reverse
Se otvivelaktigt yngre ut med denna högteknologiska hudvårdsserie bestående av avancerade produkter, som kliniskt bevisat verkar på bred front för alla ålderstecken.

Exuviance Age Reverse kombinerar deras unika expertis inom AHA/PHA med de allra senaste innovationerna inom hudvård jämte deras senaste revolutionerande upptäckt; NeoGlucosamineTM. Allt för att minimera och förebygga alla tecken på hudens åldrande.
Exuxiance Age Reverse utgör en ny komplett hudvårdsserie, med mycket unika resultat.

Kråksparkar före.

Kråksparkar efter 16 veckor.

Ge din nya hudvårdsrutin en flygande start med BioActiv Wash – en krämig rengöringsmousse som innehåller en blandning av PHA, extrakt av aloe vera, ros, kamomill och gurka. Verkar varsamt exfolierande, stimulerar cellförnyelsen och förbättrar hudens struktur för att ge en fräsch, ny hud. Den tvålfria sammansättningen rengör effektivt och avlägsnar smink utan att irritera. Huden blir klar, slät och förberedd för övriga produkter.

Få klarare och ungdomligare ögonkontur med Eye Contour – en allsidig formula som korrigerar de främsta tecknen på åldrande i ögonområdet. Peptider ger fastare hudstruktur.

Patenterad maltobionisk syra samt PHA gör kråksparkar mindre framträdande, stärker hudens skyddsbarriär och döljer mörka ringar utan att irritera det känsliga området kring ögonen. Koffein minskar svullnader. Kamomill och ginseng fräschar upp och hyaluronsyra gör huden mjuk och smidig.

Intensifiera hudens naturliga reparationscykel med Night Lift – en unik nattkräm som motverkar hudens åldrande, gör huden fastare och slät-are medan du sover. Ett trippelverk-ande komplex med peptider, AHA och PHA stimulerar kollagenproduktionen och stärker hudens under-
liggande struktur. Vindruvskärnextrakt, E-vitamin och bärextrakt verkar på bred front för att neutralisera fria radikaler. Dessutom stärks hudens skyddsbarriär och gör den mindre mottaglig för daglig miljöpåverkan.

Det är viktigt att skydda huden mot solens strålar även på vintern, och Day Repair dagkräm med faktor 20 passar utmärkt för vårt liv i solen.
Peptider, retinol och patenterad NeoGlucosamineTM samverkar effektivt för att öka cellförnyelsen, ge en fastare hud och släta ut rynkor inifrån och ut. Ojämn pigmentering och åldersfläckar minskas. Antioxi-danter från granatäpple, A- och E-vitamin bekämpar fria radikaler och skyddar huden från de dagliga angreppen från miljön.

Resultatet är synbart finare hudstruktur, en jämn, strålande och ungdomlig hy.

Titta in till Angela i Centro Belleza för mer information om nya produkter och för tidsbeställning av en effektiv och härlig ansiktsbehandling (tel. 952 46 40 56).

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.