Costa biz april 2011

Två vita tigrar har kommit till Fuengirolas djurpark
Djurparken i Fuengirola har fått ett nytt exotiskt tillskott – två vita tigrar, och besökarna har nu den unika chansen att få se dessa fantastiskt vackra djur. Målet är att få dessa utrotningshotade kattdjur att föröka sig.
Besökarna görs medvetna om hotet dessa tigrar lever under i deras naturliga hemmiljö, och om risken som finns att de utrotas helt från planeten. Målet med att väcka intresse och medvetenhet är att öka investeringen i fonder som kan hjälpa till att bevara de få vita tigrar som finns kvar.
Idag finns det bara 7 % kvar av deras ursprungliga livsmiljö. Fastän man föder upp tigrar i fångenskap går det inte att befria dem i deras ursprungsländer eftersom det inte finns någon naturlig miljö för dem att bo i. Varje timme skövlas motsvarade 300 fotbollsplaner av regnskogen i Sumatra, Indonesien, och tigrarna får svårare att livnära sig då vi människor jagar deras föda. De fastnar i fällorna som finns utplacerade för att fånga rådjur och vildsvin och det uppstå på så sätt en konkurrens mellan människa och tiger. I Asien och Sibirien pågår det en illegal jakt på tigrarna, fastän de vackra djuren är skyddande runt om i världen. I Kina har man nu förbjudit tigerextrakt i mediciner men på svarta marknaden kan man fortfarande få tigerskelett för 1700 dollar per kilo. Den sista vita tigern dödades år 1958 i Indien, och sedan dess har de inte setts till i frihet.
De vita tigrarna är inte en egen art, utan en rad otroligt sällsynta bengaliska tigrar och idag kan man konstatera att alla dess underarter är utrotningshotade. Tigrarna anpassar sig dock bra till olika livsmiljöer, från den frusna skogen där sibiriska tigrar lever, upp till de varma, täta regnskogar där tigrarna från Sumatra lever. Det kanske mest anpassningsbara är de bengaliska tigrarna, bland vilka de vita tigrarna finns, som lever i allt från kalla barrskogar på höga höjder i Himalaya till mycket torr skog i nordvästra Indien.
Fuengirolas djurpark, som förra året bytte namn till Bioparc, har sammanlagt 198 djurarter som representerar djungeln i Asien och Afrika. Bland dessa finns de sällsynta vita tigrarna och andra exotiska djurarter som är värda att ses och som kommer att lämna fina minnen hos besökarna.
Läs mer på
www.bioparcfuengirola.es

 

Swedbank justerar laguppställningen
Lars Friberg berättar om satsningarna i Spanien.
Nu kan vi förvänta oss att se mer av Swedbank i Spanien då företaget är i full gång med att justera sin laguppställning. Bland annat har Swedbanks Fastighetskontor nu utökats med 6 kontor i landet som svar på den ökade efterfrågan, varav kontoret i Fuengirola är ett av de allra senaste. Även i Nerja har man sett att efterfrågan från den allt starkare svenska marknaden ökar vilket lagt grunden för en stark satsning även där som innebär att Olle Westerling och Christina Bergsten öppnar ett Fastighetskontor i staden.
På rådgivartjänstesidan bearbetas och omorganiseras det för att stärkas upp och att man ska bli mer tillgänglig och finnas mer på plats för kunden på kusten. Arbetet innebär bl.a. att Private Bankings Kent Schanke kommer arbeta närmare Swedbanks Family Office grupp i Sverige.
Dessa förnyelser och åtgärder kommer höja servicen för de internationella kunderna och kunderna på kusten.
”Vi ser ett ökat intresse för Spanien som grundar sig i den allt stabilare marknaden i Sverige och den
starkare kronan. Genom vår fastighetsbyrå kan vi så erbjuda och få en ökad och bättre kontakt med fler skandinaver på Costa del Sol och genom de nya satsningarna kan vi också erbjuda kunderna fler tjänster.” säger Lars Friberg, chef Private Banking Swedbank.
Satsningarna, som kommer att träda i kraft från och med den 1 juni i år, kommer också att leda till bl.a. ett närmare arbete, fler möten emellan och bättre information med rådgivare från Luxemburg. Det närmare samarbetet mellan Sverige, Luxemburg och Spanien kommer också underlätta i arbetet med t ex utflyttningar och inflyttningar.

Se Helena Swärd på Restaurant Garum
Glasmålningar av Helena Swärd, naivistisk konst målat med akrylfärger på akrylglas på Restaurant Garum i Marbella den 14-17 april kl 16.00-20.00.

Helena är utbildad av konstnär Vladimir Beck Stockholm/Kroatien 1994-96. Ägare av hennes tavlor finns i stora delar av Europa, USA, Australien och Mexico. Hennes tavlor är färgglada med mycket från naturen. Den spanska svartfotade grisen är henns maskot, oavsett motivet på tavlan. ”Öppna era sinnen och låt er smittas”, skriver Vladimir Beck.
Mer information på
www.garummarbella.com

 

Banco Urquijo öppnar sina nya lokaler
Svenska Marie Berggren kan nu hälsa er välkomna till Banco Urquijos nya lokaler i Marbella, en trappa upp på Av. Ricardo Soriano 12.
Banco Urquijo har blivit utsedd till ”Spaniens Bästa Private Bank” tre år i rad i Euromoneys årliga internationella Private Banking-undersökning och dess fondportföljförvaltare har erhållit flera utmärkelser av den spanska finanstidningen Expansión.
Banco Urquijo har 14 kontor runt om i landet och är en oberoende bank integrerad i Grupo Banco Sabadell, en av Spaniens ledande finansgrupper.
Med sina 130 år är Banco Urquijo en av de spanska banker med längst historia och störst prestige tack vare sin stora kapacitet att anpassa sig efter de förändringar som ständigt sker på finansmarknaden.
1993 blev Banco Urquijo i Marbella den första spanska banken på Costa del Sol att anställa en svensk banktjänsteman och Marie Berggren blev i sin tur den första svenskan att bli anställd av en spansk bank på Costa del Sol år 1994. Sedan 1996 arbetar Marie som agent för Banco Urquijo genom sitt företag Spanienfonder S.L. och har ett stort antal skandinaviska kunder.
”Det är ett annorlunda sätt att arbeta som på många sätt gynnar kunderna. Med Private Banking som affärsmodell erbjuder Banco Urquijo en service av högsta standard som täcker upp alla aspekter i relation till kundens tillgångar; juridisk, ekonomisk, skattemässig etc., nationellt och internationellt. Med min hjälp och flexibilitet blir den än mer exklusiv och personlig, helt anpassad efter kundens behov – skräddarsydd. Varje kund är unik och har individuella behov och förväntningar, därför måste även råd och lösningar vara unika.”
Kontakta Marie Berggren för mer information
E-mail: spanienfonder@jet.es
Tel: (+34) 952 766 995

 

Skandinavisk kontaktperson hos BMI försäkringsmäklare
Hos BMI Brokers vet man att speciellt personlig service är viktigt, och just därför har man nyligen anställt en skandinavisk kontaktperson, som tar hand om alla de skandinaviska kunderna. Kunder kan träffa kontaktpersonen antingen på kontoret i Mijas Costa eller i Nueva Andalucía, eller det går också bra att boka ett möte hemma hos kunden.
BMI Brokers är en väletablerad och erkänd försäkringsmäklare med över 25 års erfarenhet på kusten, som genom åren har byggt upp ett omfattande samarbete med alla de stora internationella försäkringsbolagen. Det betyder, att kunderna alltid erbjuds de bästa och prismässigt mest optimala försäkringarna, som täcker allt ifrån vanlig bil- och hemförsäkring, till rese-, begravnings- och livförsäkringar. Utöver det har BMI Brokers ett bra urval av pensionslösningar och företagsförsäkringar. Även hunden, katten, båten och golfaren kan hitta den perfekta försäkringslösningen hos BMI Brokers. För att alltid kunna erbjuda de bästa lösningarna är alla anställda hos BMI Brokers utbildade inom försäkringsbranschen och fortbildas löpande, så att kunden känner att man är i goda händer.
För ytterligare information om BMI Brokers många produkter, se: www.bmispain.com, eller kontakta den skandinaviska kontaktpersonen på: 687 799 639.
After work evenemang hos Nina B
Fredagen den 18 mars bjöd modebutiken Nina B i Nueva Andalucía på en presentation av vårens nyheter från bl.a. Ralph Lauren, Johnny Was, Gypsy05, H.Ecih, Custommade, Twenty8twelve, Odd Molly, Hunkydory, Maison Scotch, Campomaggi och A Pair.
150 modemedvetna kunder träffades för att fira våren tillsammans med Nina Brodin och butikens personal. Här provades det kläder i mängder och det shoppades samt dracks champagne, som serverades med färska jordgubbar och choklad.

 

Mode, fest och födelsedag
Det är nu sex år sedan Fashionvilla i Elviria öppnade. Det är anledningen till att Julia Rep anordnade en stor födelsedagsfest, där hon tillsammans med vänner och de många trofasta kunderna firade dagen. Det var riktigt många som möttes upp, och för Julia var det överväldigande att ta emot alla gäster, många av dem har varit kunder sedan butiken öppnade. Men denna dag hade även nya kunder hittat vägen till Fashionvilla. Alla nya och gamla kunder vet att när de kommer till Julia så får de personlig service och att de kan hitta precis de kläder som de söker, oavsett om det är till vardags eller till fest. I samband med födelsedagen hölls också en modeshow var det visades plagg från den nya vår- och sommarkollektionen. Denna sommar kommer att bjuda på de klassiska färgerna vitt och svart, men det går också att hitta många andra färger i den nya kollektionen hos Fashionvilla. Enligt Julia är sommarens måste kjolar i alla möjliga tänkbara former och färger. Det hela började med en fest den 19 februari och festen fortsätter.

 

Alhaurín Golf bjuder på en ny och annorlunda golfupplevelse
I och med öppningen av vägen från La Cala de Mijas och Mijas Costa till Alhaurín Golf och Hotel Resort tar det nu endast 15 minuter att åka från kusten till golfklubben.
När man kommer fram till golf-banan blir man överväldigad av den fantastiska naturen, den oförstörda utsikten över bergen och den charmerande bebyggelsen. Dessutom är servicen alltid bra och båda nya och fasta gäster tas alltid väl omhand. Det finns också alltid många bra erbjudanden på greenfees och hotellövernattningar.
Utöver den fina 18-hålsbanan har Alhaurín Golf också en 9-håls par 3-bana som är rankad den svåraste i Andalusien. Därutöver har Alhaurín Golf en bana för närspelsträning, driving range, putting green, pitching green och en träningsbunker. Om man dessutom skulle vilja ha en timmes golf pro kan man boka tid i proshoppen samma dag.
”18-hålsbanan, som är designad av Seve Ballesteros, är en stor upplevelse med många utmaningar och svåra hål, både från back tee/ gul tee och röd tee”, berättar Lisbet och Jan Lie.
”Men alla golfare oavsett spelfärdighet kan njuta av en härlig dag på banan. Och så är det den otroliga utsikten över Medelhavet från tee:en på signaturhålet, hål 6.” fortsätter Lisbet och Jan, som speciellt njuter av utsikten från hål 6 och front nine, som är kuperat, och back nine som är mer som en typisk parkbana.
”Redan de först gångerna som vi spelade på Alhaurín Golf blev vi väldigt fascinerade av banan samt av omgivningen och dagen efter köpte vi en lägenhet i området. Vi har aldrig ångrat beslutet och vi spenderar så mycket tid som möjligt på banan eller i klubben.” avslutar Lisbet och Jan.
För mer information om de många erbjudandena besök klubbens hemsida:
www.alhauringolf.com eller kontakta klubbhuset eller säljkontoret.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.