Costa biz maj 2011

Förbered bostaden inför sommaren
Utöver sömmerskor, tapetserare och markismontörer har Henrik sedan 1997 haft Mari Carmen i sin personalstyrka i Cortidea.
”Solskydd är en av de mest aktuella frågorna just nu”, säger Henrik Stæhr Jørgensen, som nu har haft Cortidea i Centro Idea i Mijas i 16 år. ”De flesta skandinaverna stänger inte ute solen helt och hållet med de utvändiga plastpersienner som många spanska hus är utrustade med, men det finns naturligtvis massor av andra möjligheter; rullgardiner i fina färger och mönster, lamellgardiner, persienner i aluminium eller trä samt markiser. Man kan också välja att få sina gardiner uppsydda med tyg på baksidan så att ljuset inte kan tränga igenom”.
Henrik, som är utbildad gardindekoratör, kom till Costa del Sol den 1 februari 1990 för att börja arbeta hos Interiores Daneses, som på den tiden låg i Centro Idea. ”Jag såg platsannonsen i tidningen och sökte jobbet för att jag längtade efter att få testa någonting nytt. Jag kände till kusten lite grann då mina föräldrar hade haft en sommarbostad här på 70-talet. Jag stadgade mig snabbt och bildade familj”, berättar Henrik, som öppnade eget 1995, och det blev Cortidea. Gardiner är fortfarande butikens huvudprodukt och här finns gardintyger från bl.a. Designers Guild, Casamance, Ado, Wind, Gardisette, Pagunette och Alhambra Internacional, men kvalitetsmattorna från EGE är också mycket populära hos Cortideas internationella kunder.
Cortidea genomför också omklädsel av möbler, och den här tiden på året är det först och främst dynor till trädgårdsmöbler som kläs om. ”Man behöver inte byta ut trädgårdsmöblerna bara för att dynorna har blivit blekta. Vi har många olika tyger för utomhusbruk som tål solen riktigt bra. Årets mest populära färger är limegrönt, blåa nyanser samt sand- och stenfärger i ränder och naturmönster”.

 

GT Autos
I över 30 år har GT Autos varit etablerade på kusten och drivs av Lotta som kommer från Sverige och hennes engelska man Robert. Verksamheten har sedan starten arbetat med reparationer, datadiagnostik, bilbesiktning (ITV) m.m. och har en bred kännedom kring alla märken.
I händelse av att din bil behöver lämnas in finns tillgång till ersättningsbil under reparationstiden, i mån om tillgång. Om bilen befinner sig i närheten kommer de gärna och hämtar och lämnar den vid reparation. Roberts engelska yrkesutbildning har gett honom en bred kunskap, även inom den klassiska bilvärden.
GT Autos erbjuder en bred service och de hjälper även till att koordinerar bärgningsservice (grua).
Familjen har även en gedigen bakgrund inom motorsport som nedärvts till tredje generationen och sonen Alexis blev i 2010 spansk kartingmästare.
GT Autos är belägna nära Mijasvägen på samma gata som Birdie Vinos. Kontakta dem om du har problem med ditt fordon, de svara kunnigt och tar väl hand om din bil.
Du hittar GT Autos på adressen Urb. El Lagarejo, Higuera 5, Mijas, och är alltid välkommen att kontakta dem på tel: 952 462 852, eller e-mail: gtautos@FIAT.e.telefonica.net

 

Helle Hollis firar 29 årsdag samt storköp
Kustens äldsta skandinaviska biluthyrningsfirma, Helle Hollis, har fyllt 29 år.
På bilden ses direktör Hans Hugo From med den traditionella födelsedagstårtan omgiven av en del av medarbetarstaben. Företagets grundare Holger Helle, som idag är direktör och styrelseordförande i moderbolaget, fanns också på plats när företaget firades. Samma dag var Holger Helle även på besök i Málaga, bl.a. för att medverka vid säsongens storköp.
Inför högsäsongen 2011 utökar Helle Hollis med inte mindre än 560 nya bilar, från Peugeot, Opel och Ford, således har företagen under högsäsongen en bilflotta med ca 1 000 bilar.
Helle Hollis har nu Ford Mondeo Stationcar, Ford S-Max och Peugeot Partner i sitt garage. Bland kunderna finns många golfspelare som efterfrågar lite större bagageutrymme än vad som har kunnat erbjudas fram tills nu – utan att det har varit de större 7- eller 9-sits bilarna.
”Efter ett par år med nedgång i flottan är vi återigen på frammarsch. Det är klart att vi har känt av konsekvenserna av den världsomfattande ekonomiska krisen, Sterlingkursens nedgång, det isländska askmolnet och flygledarstrejken. Vi har emellertid tagit oss igenom den och nu tror vi på framtiden. Vi tror inte att den nuvarande oron bland de spanska flygplatsanställda kommer att få några större konsekvenser för vår omsättning. Helle Hollis kräver varken deposition eller förskottsbetalning. Våra kunder kan därför tryggt boka sin sommarbil hos oss – utan oro för att förlora sina pengar”, säger Hans Hugo From.

 

Rätt priser i kristider
BoConcept sänker priserna i Spanien med mellan 10-29 % redan från och med maj.
För att anpassa sig till den nuvar-ande ekonomiska situationen har BoConcept Danmark i samarbete med franchisetagarna i Spanien arbetat med att förbättra marknadsvillkoren på den ansträngda marknaden i Spanien, och planen var att konceptet skulle antas i landet innan utgivningen av den nya katalogen i september.
Men förhandlingarna överträff-ade planen och man såg att man skulle lyckats verkställa några av de viktigaste omkostnadsförbättringarna med omedelbar verkan. Därefter var nästa steg enkelt, prisreduktionen ska självklart gälla redan från och med maj!
Tunga omkostnadsposter som t ex logistiken från produktionen i Danmark och Östeuropa till slutanvändaren i Spanien har förbättrats väsentligt. BoConcept Danmark tog över franchisemaster rollen i Spanien under det senaste året och fick därmed möjlighet att påverka butikernas konkurrenskraft betydligt.
Det har varit en av de viktigaste delarna, kedjans förmåga att göra sådana drastiska prissänkningar som nu gjorts, samtidigt som man behåller både en hög service- och kvalitetsnivå.
BoConcept är en dansk möbelbutikskedja som erbjuder modern design till dem som värdesätter stil. Deras butiker finns i storstäd-er världen över, bl.a. i Madrid, Barcelona, Paris, London, Tokyo, New York, Shanghai, men också i Málaga (Mijas). För närvarande har den danska kedjan 20 butiker i Spanien och finns representerade i 50 länder med 407 butiker.
För mer information, kontakta Jan Petersen, BoConcept Mijas.
jp@boconcept.es, www.boconcept.es

 

Svensk gynekolog nu i Marbella
Den svenska gynekologen Rika Hammarström kan man från och med maj träffa två gånger i månaden på High Care Clinic i Marbella.
Rika Hammarström är specialiserad inom alla former kring kvinnosjukdomar som till exempel klimakteriebesvär, samt att hon ger preventivmedelsrådgivning, genomför graviditetstest och utför mammografi, cancerscree-ning och gynekologisk kontroll. Därutöver genomför hon intimskönhetskirurgi och operationer i anknytning till inkontinens, som hon var en av de första att specialisera sig inom efter att metoden utvecklades i Uppsala 1994.
Hennes långa och breda erfarenhet, som har gjort henne till en av Sveriges mest efterfrågade gynekologer, har hon fått i Sverige, men också i sitt ursprungliga hemland Indien.
”1980 blev jag utbildad barnmorska och gynekolog vid University of Nagpur i Indien. Kort därefter flyttade jag till Sverige var jag fick min svenska titel. Senare har jag arbetat som seniorkonsult på både privata och offentliga sjukhus”, berättar Rika, som utöver Sverige också har praktiserat i Indien och i Norge. Och nu har turen kommit till Spanien.
Rika Hammarström har under vinterhalvåren spenderat mycket tid på Costa del Sol tillsammans med sin man. Nu har paret bestämt sig för att göra besöken mer regelbundna och de köpt en bostad i Nueva Andalucía.
”Det är tack vare en god vän här nere som vi hamnade här. Vi trivdes redan från första ögonblicket. Vi visste att vi ville bo här”, avslutar Rika Hammarström, som man kan träffa från och med maj på Marbella High Care.
Vid frågor och för konsultation är man välkommen att ringa till kliniken eller kontakta Rika på: info@marbellahighcare.com. Läs mer om hennes arbete på: www.marbellahighcare.com.

 

Skandinavisk byggentreprenör med öga för spansk arkitektur
Skandinavisk Byggtjänst är ett nyetablerad skandinavisk byggföretag, dock med många års erfarenhet av bygg, design och arkitektur. Företaget har sitt huvudsäte i Sverige, där de redan har många kunder, men det primära fokuset ligger på den sydspanska marknaden, var erfarenhet visar att skandinaver efterfrågar kvalitetsbyggen från Skandinavien mer och mer, men som samtidigt har den sydspanska, charmerande arkitekturen. Frederick Zelmanovits, delägare i Skandinavisk Byggtjänst, har vuxit upp i Spanien, så han känner väl till den andalusiska kulturen, men vet samtidigt vad skandinaver värdesätter när det handlar om deras bostad. Tillsammans med sin partner Antonio Curylo, som har arbetat inom byggbranschen i mer än 30 år, kan Skandinavisk Byggtjänst erbjuda en professionell service som sträcker sig över alla aspekter kring bygg. Vidare ger Skandinavisk Byggtjänst alltid en tidsgaranti, så att kunden är garanterad att arbetet är färdigt inom avtalad tid. Även efter färdigställande av ett arbete sörjer Skandinavisk Byggtjänst för att göra en grundlig uppföljning av det slutgiltiga projektet.
Skandinavisk Byggtjänst använder sig av både spanska och skandinaviska hantverkare. Nationaliteten väger inte så tungt då vikten ligger vid att hantverkarna är duktiga och utför ett professionellt arbete. Även om företaget har sitt huvudsäte i Sverige har de etablerat en grupp duktiga hantverkare och projektledare i Spanien, så kommunikationen med kunden kan ske utan problem.
”Jag har en stor förkärlek till Sydspanien. Jag har vuxit upp här och tillhör den första kullen av elever som gick i Svenska Skolan. Jag har uppfostrats med en blandning av svensk och spansk kultur och respekterar den spanska arkitekturen. Spanien har dessutom många fina material som man inte hittar på andra platser såsom marmor, klinker, kakel, tegel och mursten, som ger den spanska arkitekturen och designen en unik karaktär”, berättar Frederick.
För en icke bindande offert, ring: +34 664 74 12 37 eller besök hemsidan: www.skandbygg.com

 


Maria Suhr-Jessen är chef för den nordiska avdelningen. Med bred erfarenhet inom ekonomi, försäljning och marknadsföring står hon nu startklar med nya idéer till Scan Transports verksamhetsplan

Ny nordisk avdelning hos Scan Transport
Scan Transport växer och det är anledningen till att de nu har öppnat en ny nordisk avdelning i Centro Idea. Avdelningen fokuserar på att servicen till kunder från de nordiska länderna ska bli ännu bättre genom att tala kundernas språk samt genom att ge dem den extra service som skandinaver förväntar sig. Varje gång som du magasinerar eller flyttar med Scan Transport, om det är från Spanien till Sverige, utomlands eller lokalt, så tar det sig an uppdraget med samma höga standard och servicenivå.
Scan Transport värderar kvalitet, pålitlighet och miljö högt. Det syns på de mycket välrenommerade internationella certifieringarna UTS Worldwide Group och FIDI-FAIM, som företaget har lyckats uppnå. Certifieringarna tilldelas bara företag som har en stabil, jämn och hög service med specialutbildad personal. Scan Transport är förövrigt den enda flyttfirman i Andalusien som har dessa certifieringar. Detta är en av orsakerna till att de har flera fasta kunder bl.a. Jyske Bank, Danske Bank, försvarets personaltjänst och NATO.
Scan Transport skapar de bästa förutsättningarna för en okomplicerad flytt till ett förnuftigt pris och de kompromissar inte om kvaliteten.
Den 30 maj mellan kl. 14 och 16 firas den nya avdelningen med en mottagning i Centro Idea. Alla är mycket välkomna till att komma och hälsa på, både nya och gamla ansikten, och det bjuds på förfriskningar.
Titta in på Scan Transports hemsida och läs mer om de olika tjänsterna – och beställ eventuellt en icke bindande besiktning av flyttgodset med efterföljande offert på: www.scantranport.com

 

Bio Gel – nagellack som bygger upp nageln
Tänk dig att dina svaga och sköra naglar kan byggas upp samtidigt som du behåller dem fräscha och manikyrerade i flera veckor. Det är nu möjligt med den nya behandlingen Bio Gel som erbjuds hos svenska kosmetologen Angela Cervin vid Centro de Belleza på Centro Idea.
Har man svaga och sköra naglar är det viktigt att bygga upp den egna nageln, istället för att förlänga den. Bio Gel gör just detta och skiljer sig markant från akryl- och porslinsnaglar som innebär tyngd på den egna nageln, och som leder till tunna naglar och i värsta fall svampinfektioner. Bio Gel fungerar som ett tjockt nagellack i geléform som torkar direkt. Det tynger inte den egna nageln och det finns inga risker för infektioner.
Behandlingen tar ca en timme och består av filning, rengöring av nagelbanden, underlack, samt två lager Bio Gel och avslutas med ett lager glans. Varje lager torkas under en värmelampa och resultatet är perfekt välmanikyrerade naglar som håller i två till tre veckor – i vissa fall även längre beroende på hur den egna nageln växer. Tillskillnad från akryl- och porslins-naglar sker här ingen påfyllning när nageln växer, utan Bio Gel tas bort helt och ett nytt lager läggs på. Borttagningen sker med en vätska och foliepapper som man fäster kring fingrarna och sedan lägger under en värmelampa tills gelén smulas sönder som kristall.
Bio Gel finns i 100-tals färger och Angela använder sig av ljusrosa, transperent och gör även fransk manikyr för en mer naturlig look.
Priset på behandlingen är 35 euro. Tidsbeställning görs per telefon på nummer: 952 46 40 56

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.