Costa Biz september 2011

En Ikon fyller år
Förra året firade det franska leg-endariska design- och möbelföre-taget Roche Bobois sitt 50-års jubileum, och redan i år kan de återigen fira en jämn födelsedag. Denna gång gäller det soffan Mah Jong som designades 1971 av Hans Hopfer speciellt för Roche Bobois. Att det skulle visa sig att denna soffa skulle bli en ikon för Roche Bobois, och en verklig säljsuccé, var en positiv överraskning för företaget.
Med den fyrkantiga och flyttbara designen, som ger användaren möjlighet till flexibilitet, har Mah Jong soffan genom åren blivit anpassad till tidens trend och många stora modedesigners har varit med och förnyat och skapat nya överdrag till ikonen. Nu kan man köpa Mah Jong med tyger designade av Kenzo och Missoni, medan det var den franske haute couture designern Jean Paul Gaultier som fick klä soffan för Roche Bobois 50 års jubileum 2010. Mah Jong kan även kläs med andra tyger, allt efter kund-ens enskilda önskemål.
Men Roche Bobois är mycket mer än Mah Jong soffan. Det är stil på hög nivå. Hos Roche Bobois Marbella finns det utställningslokaler på mer än 1 200 m2, var man kan se de olika specialdesignade kollektionerna.
Där finns den moderna delen (Los Contemporaneos) med soffor i läder och tyg, hyllor, stolar, matbord, belysning och moderna designmöbler. Hos Roche Bobois kan du även köpa möbler i "Daquacryl", en produkt av polymerplast som är mycket hållbart, och om det, då det är genomfärgat, får repor, så kan möbeln putsas upp igen.
Man kan också se den klassiska kollektionen med Provence-inspirerad stil, möbler i körsbär, soffor, bord m.m., och så har Roche Bobois en linje med Neoindustriell design. Det är klassiska möbler, stora länsstolar och soffor, moderniserade med färgglada tyger, stål och järn blandat med olika träsorter.

För inspiration och design är Roche Bobois Marbella en plats som måste upplevas.
Cecile Peyrard och hennes team av professionella inredningsexperter är redo för att hjälpa dig.
Ctra. Cádiz-Málaga, Km. 185, 29603 Marbella, Tel. 952 77 78 58
www.roche-bobois.com.
 

Svenska Christine introducerar nytt spännande matlagningskoncept till kusten
Gillar du att laga varierade och spännande nya maträtter? Sedan början av juli i år erbjuder 5 dinners och deras svenska kost- och näringsexpert Christine Zellén sin matkasseservice här på Solkust-en. Som deras kund behöver du inte längre oroa dig om vad du ska äta till middag, storhandla i supermercadon och bära hem de tunga kassarna efteråt.
Matkassen, som anländer direkt till din dörr varannan vecka, är fylld med smaskiga recept och instruktioner som är lätt att följa samt alla råvaror du behöver för att laga 5 middagar med dina nära och kära. Förutom de goda och balanserade recepten, är råvaror av hög kvalitet viktiga för 5 dinners.
"Vi använder lokala producenter till så stor mån som vi kan och erbjuder en näringsmäss-igt komplett matkasse" säger Christine. "En av våra primära målsättningar är att göra det lättare för folk att äta en varierad och välbalanserad kost. Vi strävar efter att erbjuda spännande och nya smaker i köket samt pressa priserna så mycket som möjligt så att alla som vill, oberoende av inkomst, ska kunna testa kassen åtminstone en gång." För att göra det ännu mer attraktivt erbjuder de 20 % rabatt på den första beställningen.
Konceptet bakom 5 dinners är nytt här på Solkusten men är redan välkänt hemma i Sverige. 5 dinners service fungerar på prenumerationsbasis och du kan välja mellan en matkasse med 5 middagar beräknad till 2 eller 4 personer. De har medvetet valt att leverera varannan vecka så att du kan kombinera prenumerationen av 5 dinners med din vanliga kost och eventuella restaurangbesök. Till kundens fördel betalas varje matkasse alldeles innan varje leverans istället för i klumpsumma. Om man inte tänker äta maten på en gång kan den frysas in, enligt anvisningarna i recepten.

För att prova 5 dinners kan man beställa på hemsidan www.5cenas.com eller ringa till +34 952 768 331. Prenumeration-en kan avbrytas på kundens begäran, utan bindningstid.
 

Du kan spara mycket på din elräkning med Midas Telecom
Efter flera viktiga interna omstruktureringar under den senaste tiden har Midas Telecom nu öppnat en ny butik i Torros Costa, utöver butiken som de redan har i Centro Finlandia i Fuengirola. Beslutet om att öppna ännu en butik grundar sig i den stora efterfråg-an från skandinaver bosatta öster om Málaga, samt de snabbt skiftande behoven hos den existerande kundgruppen. Dessutom kan Midas Telecom nu också presentera flera nya produkter och telekomlösningar.
Utökningen har också inneburit fler anställda, som nu kan möta de många skandinaviska kunderna både öster och väster om Málaga.
Ansvarig för de två butikerna är Vanessa Rueda, som har lång erfarenhet inom försäljning och marknadsföring, samt Terry Maguire, som har en bred bakgrund inom ekonomi och kundhantering.
Utöver Midas Telecoms stora urval av tjänster som fasttelefoni, ADSL (bredband) och de många mobilprodukter, introducerar Midas Telecom nu också Midas Energy. I samarbete med det stora spanska elbolaget Iberdrola kan Midas Telecom nu erbjuda stora besparingar på elräkningen när man byter elbolag.
Läs mer på: www.midastelecom.es.
 

 

Dansk Urban Design sedan 1952
Ofta krävs det bara en bra idé. Det gäller bl.a. de designmöbler till bra pris som Jens Ærthøj Jensen och Tage Mølholm hade i tankarna när de 1952 startade det danska möbelföretaget BoConcept.
Den danska traditionen inom möbeltillverkning med hög kvalitet och funktion samt enkla lösningar var orsaken till att dansk möbeldesign och – produktion gjorde så stor succé under 1950-talet. Detta gällde även för BoConcept, vars framgångar i Danmark ledde till stora exporter och en vision om att förvandla den lilla möbelfabriken BoConcept till Danmarks största möbelåterförsäljare med mer än 250 franchisebutiker och 90 shop-in-shop-butiker i mer än 50 länder i världen.
En stor del av BoConcepts möbler designas och tillverkas fortfarande i Danmark, som de gjorde när Jensen och Mølholm började företaget. Idag fokuserar BoConcepts danska och interna-tionella designers hela tiden på nya färger och stilar. Leverantör-erna i andra delar av världen är noga utvalda med hänsyn till att upprätthålla samma höga standard som år 1952, samt den hållbara, pålitliga och funktionella designen som BoConcept är känt för, och som kunderna alltid efterfrågar.

BoConcepts inriktning på Urban Design kräver mycket energi, moderna tankegångar och en stor förkärlek till design och trender. Den internationella utvecklingen inom Urban Design kräver mycket av designerna som alltid ser till att snygg och funktionell design går hand i hand, även om det handlar om små ytor. Det betyder att BoConcept har möjligheten att erbjuda t ex en skräddarsydd soffa eller ett hyllsystem så att det passar kundens hem.
"Alla vill ha snygg design. Behov-et av att känna sig tillfreds i sitt egna hem finns överallt, oavsett om man pratar om Shanghai, Berlin, New York eller Málaga. Vi uppfyller behovet av bra danskt hantverk, urban design och funktionella möbler", säger Jan Petersen från BoConcept på Mijas-vägen.
Om din bostad är i behov av en "make over", sväng förbi BoConcept, vars nya, snygga katalog nu är ute, fylld med trender och inspiration.

Besök BoConcept på: Ctra. de Mijas km. 3,5, eller gå in på deras hemsida: www.boconcept.es. Tel. +34 951 242 092.
 

 

 

Soltjänsten – ett förtroendeuppdrag
En marknadsundersökning, som initiativtagarna till Soltjänsten genomförde hösten 2009, visade att antalet svenskar som är bosatta på Costa del Sol uppgick till ca 50 000 personer. Av dessa antogs 10 % vara i behov av servicetjänster. Det motsvarade ca 5 000 personer som skulle ha behov av någon form av servicetjänster och samtidigt vara villiga att betala för dem. I detta såg Soltjänsten sin början. Men från antaganden till verklighet har det krävts lyhördhet för att få reda på kundernas efterfrågan samt vilka tjänster som är önskvärda, utan att tappa bort huvudambitionen: att vara ett företag med individen i fokus.
Martha Pérez, Soltjänstens vd, berättar om hur det har varit att starta ett servicetjänstföretag på Costa del Sol, om åren som gått, lyhördhet och serviceambition-en med individen i fokus: "Från början antog vi att behovet av service handlade om att tolka det vi i Sverige känner till som ’hemtjänst’ till en spansk verklighet. I antagandet fanns marknadsundersökningen som vi gjort. Men baserat på det vi idag vet handlar det på kusten mer om samordning av redan etablerade och upparbetade kontakter för de tjänster man hittills har köpt av spanjorer, t ex trädgårdsmästare, poolvård, städning etc".
Martha fortsätter: "Det är många som själva har tagit hand om dessa kontakter, sett till att tjänster bokats, samordnats och utförts, ibland utan att förstå eller kunna spanska, utan genom att förlita sig på att aktörternas engelskkunskaper räcker. Men med åren orkar man kanske inte, eller man har kanske inte tid att hålla reda på alla kontakter, samt kontrollera att saker blir utförda som man föreställt sig och betalat för. Det finns en rad exempel på missförstånd där man inte lyckats förmedla hur man vill eller när man vill ha tjänsterna utförda, och då kan kostnaderna rusa iväg, och det man trodde var billigt slutar dyrt. Det är bland annat i sådana fall som vi gått in och blivit en mellanhand som tolkar och samordnar våra kunders serviceönskemål, och omsätter dem i praktik".
Ett annat viktigt område i Soltjänstens utbud har också handlat om sociokulturella uppdrag. "Vår förmåga att förstå hur vi svenskar tänker, samtidigt som vi har spanska som modersmål, ger oss ett efterfrågat uppdrag" säger Martha och berättar att all deras personal talar både svenska och spanska samt har de sakkunskaper som krävs.

Martha själv har tidigare bott i Sverige i nära 30 år. Genom sitt arbete åt Stockholms Landsting fick hon stor insyn i hur upphandlingar går till, men också hur man beter sig i Sverige i samband med tjänster. Hon har tydligt sett att svenskar förväntar sig att muntliga avtal gäller. Om situationen i Spanien säger hon: "Den muntligt överenskommelsen uppfattas inte alltid som gilltig i det spanska samhället om det inte förmedlats korrekt. Vi har arbetat mycket med t ex läkartidsbokningar och ärenden som kräver att man förstår hur samhället i Spanien fungerar. Vidare handlar vårt uppdrag också om att ge kunderna en service som orienterar dem i valet av olika tjänster. Vi har sett många exempel på när människor inte förstått att de tecknat ett abonnemang eller betalar överpris för en tjänst på grund av språkbarriärer och kulturskillnader ".
Ytterst så handlar Soltjänstens uppdrag om förtroende. De ger sina kunder den trygghet de behöver för en trivsam vistelse på Costa del Sol utan bekymmer. De har goda kontakter och överenskommelser med vilohem, servicehus och andra aktörer som tillhandahåller servicetjänster för äldre på kusten. Deras ambition är att ge sina kunder ett bra tjänsteunderlag, samtidigt som de sätter kunden i centrum. "Vår framtid finns i vår förmåga att svara mot servicebehoven hos våra kunder, ha en nära relation och aldrig svika ett förtroende", avslutar Martha.

Nu också BOX-TV till svenskar på kusten
Lanseringen av BOX-TV till danskar och norrmän på kusten gjorde stor succé i våras och sedan dess har efterfrågan ökat kraftigt. Därför börjar nu Tomas Davidsson, ägare av TD Sat&Sound, även med försäljning och installation av BOX-TV till svenskar på kusten i samarbete med den danska leverantören Danelca. Detta innebär att man via BOX-TV nu kan se SVT 1, SVT2 och TV4 samt de danska kanalerna DR, TV2, TV3, Kanal 5 och 6:orna och de norska kanalerna NRK1, NRK2, NRK3, TV2 och TV3. Därutöver lanseras det redan nu sex nya tilläggskanaler, bl.a. ViaSat Golf och TV2 News.

Tomas tror att efterfrågan bland svenskar kommer att bli lika stor som hos danskar och norrmän, av den simpla orsaken att BOX-TV erbjuder en kvalitet och ett ljud som man inte kan få med andra system. BOX-TV ansluts nämligen till den vanliga internetuppkopplingen som man har hemma. Självklart kan man fortfarande använda sitt internet samtidigt som man använder BOX-TV, dock kräver BOX-TV minimum 1 MB för att säkra att bildkvaliteten blir den samma som med övriga TV-system som t ex parabol-TV. BOX-TV är mycket populärt i Skandinavien där det går under namn som YouSee och Boxer. Med BOX-TV betalar man ett abonnemang som garanterar att den fungerar perfekt, så att man liksom i Sverige får en stabil och bra signal. Med andra ord är BOX-TV helt lagligt och godkänt av EU.

Innan BOX-TV introducerades testades det i flera hushåll på kusten, och alla testpersoner var positivt överraskade över den goda kvaliteten. BOX-TV:s nya användare säger samma sak och de är mycket glada över deras många nya kanaler.
På grund av den stora efterfrågan på BOX-TV och tillgången till flera distributörer av mottagare har BOX-TV nu fått sin egen hemsida till att täcka kunderna i Spanien och Frankrike. Så om du inte vill missa alla bra svenska TV-program, gå in och hitta din leverantör på: www.box-tv.se.

 

Framgångsrik behandlingsform kommer nu till Spanien
Det är mycket fokus på att motio-nera och träna kroppen, men då det är ansiktet som har störst betydelse vid vårt första intryck av en annan människa, är det just ansiktet som danska Elsebeth Nybroe-Nielsen koncentrerar sig på."Beroende på om vi ser ett glatt, avslappnat och harmoniskt ansikte, eller ett som ser trött, surt eller olyckligt ut, ser vi det som tilltalade eller frånstötande", säger hon och berättar om den naturliga ansiktslyftningsmetoden som hon nu introducerar i Spanien.
"Med den naturliga ansiktslyftningstekniken, utvecklad av Stanley Rosenberg, kan du mjuka upp de känslomässiga spåren som livet har orsakat, så att du ser yngre och gladare ut. Under behandlingarna mjukar man upp bindväven och de ca 100 muskler som finns i ansiktet, hårbotten, halsen och de översta delarna av skuldrorna.
Spänningar i bindväven orsakar rynkor. I takt med att vi blir äldre "sjunker allting söderut", och huden fäster sig i musklerna på samma sätt som kläder kan smita åt kring din kropp. När det sker minskar elasticiteten och blodcirkulationen", förklarar Elsebeth.
"Behandlingarna lyfter ansiktet och sinnet samtidigt. Ny forskning har visat hur beröring på ett okomplicerat sätt kan få hela kroppen att slappna av. Det är ett väldigt skonsamt och effektivt behandlingsförlopp, och resultaten talar för sig själva", lovar hon.
"Har du precis haft semester?", "Du ser så pigg ut" är typiska kommentarer som Elsebeths patienter får efter att genomgått behandlingarna, som för övrigt lämpar sig för alla åldersgrupper och passar både män och kvinnor. Tekniken kan också hjälpa människor med ärrvävnad och delvis ansiktsförlamning.

Elsebeth Nybroe-Nielsen introducerar den naturliga ansiktslyftningsmetoden i Spanien. Läs mer om hennes bakgrund, behandlingar och resultat på: www.enncare.com, e-mail: elsebeth@enncare.com eller telefon: 633 637 855.


Utställning och avslutningsceremoni på Marbella Design Academy
Återigen avlutades skolåret på designskolan i Monda, Marbella, med pompa och ståt. Över 200 personer var inbjudna till att se elevernas avslutningsprojekt. Gästerna bjöds på välkomstdrink och canapéer som de kunde njuta av samtidigt som de tittade på utställningen. Utställningen bestod av projekt gjorda av de elever som studerar till inredningsarkitekt, grafisk designer, modedesigner eller webbdesigner. Standarden på projekten var hög, och kännetecknades av professionalism och kreativitet, vilket verkligen imponerade gästerna.
Efter ett kort välkomsttal av Gualberto Cerron, skolans direktör, visade eleverna resultaten av deras arbeten med en spännande och extravagant modevisning. Gästerna hade en otrolig kväll tillsammans med de ca 100 entusiastiska eleverna från mer än 34 olika länder.
Marbella design Academy ser nu fram emot det nya skolåret som börjar den 14 september. Dock erbjuder skolan också olika sommarkurser, om man skulle känna för att nosa på någonting kreativt.

Skolan är mycket internationell och all undervisning sker på engelska, vilket innebär att den idag har blivit en viktig faktor inom design i Málagaprovinsen och bidrar till en professionell och nyskapande image till kusten. Marbella Design Academy har funnits i 16 år och har sedan 2008 hållit till i den fina och moderna byggnaden på 2 000 kvadratmeter i vacker natur i Monda, endast 15 km norr om Marbella.
Skolan är statligt erkänd av Undervisningsministeriet i Spanien, och utöver det kan svenska elever som studerar på Marbella Design Academy få CSN-stöd.
Läs mer om utbildningarna på: www.designschool.com eller ring: 952 45 96 77.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.