Costa Biz december 2011

La Leona, nordiska matvaror i Centro Finlandia
Den finska matvarubutiken La Leona bjuder på ett mycket brett utbud av nordiska produkter. Trots att majoriteten av produkterna är finska finns här många svenska märken och söker man någonting är det bara att fråga så hjälper Eva Edelmann, butikens innehavare, eller de anställda gärna till.
Förutom torrvaror finner man här även kylda och frysta produkter. Någonting som är mycket populärt är att de på vardagarna säljer färskt bröd i butiken – vilket sprider ljuvlig doft i hela butiken. Inte att förglömma är att den finska brödtraditionen många gånger bjuder på mycket hälsosammare bröd än den svenska. Här finns bland annat goda ekologiska fullkornsrågbröd och surdegsbröd, eller varför inte skämma bort sig själv med en örfil – en finsk kanelbulle.
Såhär i jultider har La Leona tagit in många produkter som alla skandinaver känner igen. Det har beställts julskinka, sill, kålrotslåda och morotslåda, glögg, peppar-
kakor, olika sorters lax och julgodis samt konfektaskar. För dem som vill baka själva, men i all enkelhet, finns här också färdig pepparkaksdeg och allt som behövs för de mycket omtyckta finska julstjärnorna (joulutorttu) – smördegsbakelse med plommonmarmelad. Fråga i butiken eller googla om du vill veta hur man viker denna smarriga stjärna.

La Leona hälsar alla välkomna. Öppettider: vard. 10-18, lör. 10-14.
Centro Finlandia, Av. Los Boliches 4, Fuengirola
www.laleona.net

 

Clínica Dental Escandinava firades
Solen sken, den röda mattan hade rullats ut, alla de ca 300 gästerna hade signerat en jättestor duk (som nu pryder klinikens entré), det bjöds på levande musik, sherry och tapas, tal samt presenter – och så blev vinnaren av den två månader långa valrörelsen om Clínica Dental Escandinavas mest populära medarbetare avslöjad. Inte helt överraskande hade patienter, kunder och vänner gett flest röster till receptionisten Arla Hälvä. Bland ”väljarna” lottades 10 lyxbehandlingar ut.
”Det har varit en fantastisk dag som vi aldrig kommer att glömma”, sa innehavarna av kliniken, Jette och Keld Overgaard, efter deras lyckade 25-års jubileum.

 

Julen har kommit till Fashionvilla Marbella
Vem tycker inte om att shoppa? Hos Fashionvilla Marbella är det alltid en speciell känsla att shoppa. Butiken som ligger i Elviria är nämligen mycket exklusiv, vilket gör shoppingen till en dröm. Man kan hitta allt som hjärtat önskar, i butiken som har det senaste inom både kläder och tillbehör från hela Europa. Fashionvilla är känt för sitt stora utbud av snygga kläder till stranden, vardagen, cocktailfesten eller vanliga fester och är den enda klädbutiken i Marbellaområdet som erbjuder ett brett utbud av olika märken. Dessutom erbjuds alltid kunderna en professionell och personlig service kantad med Marbella-glamour.

Hos Fashionvilla Marbella är årets mest exklusiva och eleganta tid julen. Butiken dekoreras med pyntade julgranar och kunderna kan njuta av nybakade julkakor och småkakor, medan de hittar den perfekta klänningen till jul och nyår.

Varje år i december bjuder Fashionvilla in till sitt populära julvälgörenhetsevenemang med modevisning. Utvalda kunder kan se denna modevisning var det även bjuds på musik, dans och lotteri med fina priser. Förra året samlades det in 2 000 euro under välgörenhetsevenemanget. I år äger evenemanget rum torsdagen 8 december kl. 20.00. Biljetterna kostar 50 euro per person och överskottet går raka vägen till nunneorganisationen Las Hermanitas de los Pobres i Ronda.

För anmälan och ytterligare information kontakta Julia Rep på tel. 952 85 05 01 eller 696 42 43 88.

 

Marbella Design Academy hamnar på världskartan
Designskolan Marbella Design Academy i Monda, norr om Marbella, har under perioden mellan 24 oktober till 5 december fått en plats på världskartan. Detta har skett i samband med att biltillverkaren Nissan, i samarbete med Silverstone, har valt att ställa ut sina nya motorer och andra bildelar på designskolan. Under utställningen har det hållits presskonferenser där Nissan Design Center bjudit in inte mindre än 800 journalister från hela världen. Aldrig förr har designskolan fått så mycket uppmärksamhet i media. Både lärare och elever är stolta över att Nissan valde att hålla arrangemanget hos just dem.
Vid sidan om utställningen kunde eleverna delta i tävlingar utlysta av Nissan. Tävlingarna gällde endast för eleverna och omfatt-ade kategorierna mode, interiör och grafik. Deltagarna bedömdes av de många journalisterna som besökte utställningen, samt av Nissans designteam. Vinnarna korades av vice ordförande för Nissan Design Center.
Totalt korades sex vinnare, varav den danske eleven Christoffer Siel, som studerar grafisk design andra året, vann för bästa graffiti. Hans projekt ska nu målas på Nissans testbana i Málaga.
Priserna bestod bland annat av en resa till London med ett VIP-besök hos Nissan Design & Research Center. Dessutom fick vinnarna nöjet att provköra en av Nissans bilar på F! Silverstones testbana.

 

6 månaders succé och jul hos Gunnel’z Fashion
Under hösten firade Gunnel’z Fashion, beläget i industriområdet i San Pedro, sina första 6 månader med ett stort evenemang som gästades av över 200 personer, TV och press. Här bjöds det på förfriskning och tilltugg medan gästerna minglade och shoppade. Kvällen blev mycket lyckad.

Nu hoppas vi på fler trevliga möten och köp hos Gunnel’z Fashion och vi börjar redan nu med jul och nyår.

I december tar handgjorda tomtarna och vättarna från Åsas Tomtebod återigen plats på hyll-orna. Tillverkade i naturmaterial bidrar de till julstämningen i ditt hem, och varför inte ta med en som present till värdinnan när du ska på glöggfest!

Redan känd för sina Zuecos fortsätter Gunnel succén med träskorna och bootsen tillverk-ade i Sverige av svenska trä och italienskt läder. Känner du någon som inte ännu har ett par, ja då är det väl en utmärkt julklapp!

I klädesväg finns här de perfekta plaggen för decembers högtider. Med märken som Charlie Joe och By Ti Mo (bl.a. uppmärksammat i italienska modetidningen Vogue) finner du allt till jul- och nyårs-
festen, eller varför inte slå in en kjol och en blus i ett paket och önska en trendmedveten väninna god jul.
Vill du ha fler julklappstips?
Hos Gunnel’z Fashion hittar du mängder av fina smycken och accessoarer, samt även fina kvalitets-julljus från danska Broste.
Förutom ovannämnda märken har Gunnel’z Fashion även: The Hip Tee, Deha,
Stella Forrest, Humanoid, Meltin Pot, Anti Flirt, Saga Ibañez, Karin Wallén, Star Mela, Erfurt och Halaby.

Gunnel’z Fashion, C/Dublin, 21. Pol. Ind. San Pedro. Tel: +34 962 78 56 02 /
www.gunnelhome.com / Blogg: gunnelszuecos.blogspot.com. Butikens öppettider: mån – fre. 10.00 – 19.00

 

Blir det imma på glasögonen?
Dan Optica har lösningen
Annette Skibby, Diego Guillén, Juana Pérez.

Imma på glasögonen är ett irriterande element i varje glasögonbärares vardag. Men det finns lösningar. Tillverkaren Essilor lanserar nu Optifog, en vätska som håller glasögonen imfria i upp till en vecka. Glasögonen torkas med Optifog med hjälp av en microfiberduk och därmed påförs en tunn, skyddande och osynlig hinna på glasen. Så lätt blir dina glasögon helt skyddade mot imma! Produkten kan endast användas på Essilors specialtillverkade glas och påverkar inte kontrast eller skärpa.

Du kan köpa den smarta produkten och få dina Essilor-glasögon hos Dan Optica. De ligger vid turistkontoret i centrala Fuengirola.

Där kan du även ta del av butikens många andra bra erbjudanden såsom gratis syntest, kontroll av grå- och grönstarr, hjälp vid användandet av kontaktlinser eller gå på upptäcktsfärd bland butikens stora utbud av solglasögon och bågar.

Vill du läsa mer om Optifog kan du gå in på hemsidan:
www.optifog.com.
Här kan man även se deras roliga reklamer!

Du kan även se en demonstration av produkten på: www.youtube.com/optifoglenses#p/u/4/Ww8GO673P8Q

Dan Opticas egna hemsida är: www.danoptica.com.
Vill du ringa dem är numret:
952 58 39 10

 

Julförberedelser i Ewalds Matbutik
Julen står för dörren med sina dofter, smaker och sin stämning. Julen är en härlig högtid fylld med god av mat, presenter och en hel värld av jultraditioner. Jultraditionerna som vi känner till dem idag, tog långsamt form redan under 1500-talet, då man åt särskild mat i Europa i förbindelse med julen. Idag är skandinaviska jultraditioner en blandning av hundratals olika jultraditioner från hela Europa.

Ewalds matbutik på tåggatan i Los Boliches bågnar av julens delikatesser, hos oss hittar du ingredienserna till din traditionella skandinaviska jul: Glögg, julkaffe, pepparkakor med sina speciella aromer skapar julstämning även här i Spanien. Julgodis, chokladpraliner och risgrynsgröt med kanel är viktiga jultraditioner för både barn och vuxna. Ewalds har välfyllda sillhyllor med de allra läckraste skandinaviska sillsort-er, gravad och kallrökt lax från Danmark, och vi kommer också att erbjuda färsk varmrökt lax i år .För många är snapsen en självklarhet på julbordet. Du finner säkert ditt favoritmärke i Ewalds sortiment. Denna jul har vi även fått ett parti av den högklassiga
norska Linea akvaviten. Den som önskar sig något riktigt exotiskt på julbordet kan vi erbjuda t.ex björnkött, tjäderpate, renpate eller älgkött från finska Lappland.

Till julskinkan har vi skaffat förmånliga australienska och sydafrikanska kvalitets bag- in – box viner som tappats i Danmark, praktiskt under julhelgen när man inte vill anstränga sig med att bära vinflaskor.

Vi i Ewalds matbutik önskar alla våra kunder en riktigt God och fridfull jul. Vår butik på tåggatan i Los Boliches har öppet julveckan från 10.00 till 20.00 och julafton från 9.00 till 13.00.

Alla är hjärtligt välkomna på julglögg den 19 december fr.om kl.13-17

 

Reservera din parkering till jul
Costa Biler och BlueCat Parking rekommenderar att man redan nu reserverar sin parkeringsplats till jul.
Det nya bokningssystemet på hemsidan gör det möjligt för kunden att själv reservera parkering inomhus eller utomhus och samtidigt få bekräftelse och instruktioner på en gång. Då onlinereservation är tidsbesparande för företaget erhåller kunden ytterligare 15 % rabatt.

För enkelhetens skull tar man emot bilar direkt från avgångsterminalen, om man reserverar i förskott, eller om man bara ringer 15 minuter i förväg. När man kommer tillbaka kan man antingen använda sig av minibuss-servicen som är gratis och som tar ca 4-5 minuter, eller så kan man få bilen levererad direkt till terminalen. Costa Biler och BlueCat Parkings 24-timmars parkering ligger precis vid slutet av landningsbanan och när den nya vägen invigs kommer det gå ännu fortare att ta sig dit.

Som biluthyrningsföretag är personalen vana till att ta emot och leverera många bilar varje dag – utan väntetider och med snabb service på skandinaviska manér. Förutom det åtar sig BlueCat Parking diverse uppgift-er såsom besiktning, service, rengöring, import, omregistrering etc. medan kunden är bortrest. Costa Biler började sin parkeringsservice, BlueCat Parking/Parking GatoAzul, vid Málagas flygplats förra året med mycket konkurrenskraftiga priser. Sedan dess har de köpt ytterligare två Mercedes Sprinter minibussar för den kostnadsfria shuttle-servicen och en inomhusparkering, återigen till mycket fördelaktiga priser.
För ytterligare information kontakta Costa Biler på: +34 952 105 700, eller besök deras hemsida:
www.costabiler.dk

 

StabilSat erbjuder alla skandinaviska TV-kanaler
Varför nöja sig med ett par svenska TV-kanaler när det går att få ett brett paket med svenska och internationella kanaler, på samma sätt som i Sverige?
Det spansk/finska StabilSat, som under de senaste tre åren har installerat parabolantenner och sålt Viasat till skandinaver på Costa Blanca med stor succé, har nu etablerat sig på Costa del Sol och kan erbjuda svensk digital-TV via parabolantenn till den svenska marknaden på kusten.
StabilSat är ett familjeägt företag och startades 1999. Efter alla år har de bred kunskap om parabolmarknaden och känner till de svenska kundernas behov. Kanalen Viasat Golf är t ex en kanal som är mycket populär bland skandinaver, men utbudet slutar inte med det. Kanaler som SVT1 HD, SVT2 HD, TV4, National Geographic, TV1000 HD, TV4 Sport och många fler kan fås helt utan störningar med en parabolantenn från StabilSat. Som en nyhet är det även möjligt att se Viasats film- och sportkanaler i 3D.
StabilSats erfarenhet är att svenskar bosatta i Spanien har höga krav på kvaliteten på de TV-kanaler som de har. Därför är det bästa valet i Spanien en parabolantenn som ger samma signal och bildkvalitet som i Sverige.
I visningsrummet i Centro Nórdico på Mijas-vägen kan kunderna se en demonstration av hur systemet fungerar. Det går också att kontakta StabilSat på tel. 632 318 983.

På StabilSats hemsida kan man få mer information om alla de olika kanalerna och olika TV-paketen, samt läsa svar på olika frågor som andra kunder har haft.
Se: www.stabilsat.com

 

Jul hos Fia i Backen
Nu har vintern även kommit till Costa del Sol och det är hög tid att klä sig för svala dagar och kvällar. Fia i backens stora utbud av tunikor, klänningar, koftor, tröjor, tights, kjolar och långbyxor hoppas vi ska ge dig den extra värmen och även en bra känsla av plagg som du trivs i.

I vinterns kollektioner finner du både långärmat eller trekvartslång-ärm vilket gör att plaggen är användbara både dag- och kvällstid.

De designers som Fia i backen köper in ifrån har alla svensk bakgrund och de ska alla hålla en mycket hög kvalitet på sina plagg .

När det gäller barndesigners så ska även det ekologiska tänkandet i framställning och material ligga i fokus. På Fia i backens barnavdelning finner du både Lasse Åberg och Lingon & Blåbär.
Härliga kläder till barn eller barnbarn som födelsedagspresent eller julklapp!

Fia i backen hälsar alla välkomna till butiken i Nueva Andalucía.

Fia i backen, Plaza Baltasar Gracián 1, La Campana, Nueva Andalucía, tel. 952 81 65 12

 

Jul i Centro Idea…
Centro Idea på Mijas-vägen håller den traditionsenliga julmarknaden lördagen den 10 december mellan kl. 10 och 16.

På marknadsplatsen bakom Centro Idea julas det hela dagen och centrets butiker glädjer sig till att önska god jul med ett överflöd av julsaker och dekorationer, julklappstips, godsaker, pyssel och mys – allting inramat av en skandinavisk granskog med fina julgranar, snö, tomte och bodar.

”I år har vi valt att i förväg sätta fot på granarna så att kunderna bättre kan se och välja den perfekta julgranen. Som alltid kan granarna förbeställas hos oss på Flor Valentin”, berättar Janne, som man kan nå på tel. 951 31 10 86. ”Vår mysiga julstuga för barn kommer i år att inrymma ännu fler juliga aktiviteter då Nykredit har varit så snälla och hjälpt oss med sponsring av bl.a. godispåsar. Vi ska naturligtvis göra juldekorationer, klippa och klistra, göra julkort och pynta pepparkakshjärtan med kristyr”.

Under hela dagen kommer det att finnas servering i bodarna som bjuder på olika julgodsaker, glögg och tillbehör. Det kommer också finnas bodar med fina julklappsidéer, handgjort julpynt, vin, delikatesser och sparrispotatis.

Julgranarna är fina, nyfällda Nordmansgranar från Danmark och när det kommer till julgranspynt så har Flor Valentin allt som man behöver – stearinljus, ljusslingor, kulor, hjärtan, stjärnor…
Ett stort utbud av fina juldekorationer, kära Medusa-saker och andra juligheter står redo till att föra in julen i ditt hem, men det finns naturligtvis även färskt granris, lera, ljus och pynt till de fingerfärdiga som önska att själva ge sig i kast med det kreativa julpysslandet.

Hela dagen kommer jultomten att finnas på plats och ta emot önskningar från både stora och små, och kl. 13 sjunger söta lucior in julen.
Ta även tillfället i akt till att julhandla i Centro Ideas butiker, där du hittar de allra finaste julklapparna, t ex snygga modekläder, läckra underkläder, ekologisk choklad, presentkort till en ansiktsbehandling, bekväma skor och eleganta smycken. Delikatessen dignar av skandinavisk julmat – och kom ihåg att beställa gåsen, skinkan eller fläsksteken till julafton.

Välkommen till en fröjdefull juletid!

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.