Costa biz mars 2012

Underlätta din bokföring med e-conomic
Varför spara ovärderlig verksamhetsinformation på CD eller USB-stick, när man kan göra det säkert och enkelt på Internet? Tiden för besvärlig bokföring är tack vara danska e-conomic förbi. Sedan 2001 har företaget levererat ett flexibelt och funktionellt bokföringssystem till många tusen revisorer, bokförare och verksamheter i ett flertal länder. En av fördelarna med att spara räkenskaper och bokföring online är att du alltid har det nära till hands – på kontoret, i hemmet, i farten eller hos kunden, och du kan snabbt ta fram en offert eller skriva ut en faktura.

Säkerhet i topp
Tvärtom mångas fördomar kan Internet faktiskt vara en säker plats att lagra information på. Med e-conomic är du säker på att ingen ovälkommen har tillgång till din bokföring, precis som att lagring på Internet också är skyddad från vattenskada, brand och datorhaveri. E-conomic gör det även möjligt att ersätta fysiska möten mellan revisor och kund med lätt samverkan över Internet, som kan spara båda parter tid.

Priser, var alla kan vara med
E-conomic small kan fås för bara 20 euro i månaden och är därmed även intressant för små verksamheter. Priset inkluderar 2 000 posteringar per år. Större verksamheter blir uppgraderade till ett standardabonnemang när de överträder gränsen. Det paketet kostar 40 euro i månaden och inkluderar ett obegränsat antal posteringar. Till det kan sedan tillföras extra tjänster som lager- eller projektstyrning mot ytterligare betalning. Det är dessutom möjligt att testa programmet helt gratis under 14 dagar.

Kom till informationsmöte på kusten
För att bredda kunskapen om e-conomic håller verksamheten informationsmöte, i två omgångar, i mars, om användandet av bokföringssystemet. 27 mars kl. 11 är för revisionsbyråer, revisorer och administratörer, och kommer lägga vikten på de av e-conomics fördelar, som kan lätta arbetet för administratören och dennes kunder. Vid detta möte kommer det även finnas möjlighet att hälsa på e-conomics chef i Spanien, Varlos Giménez.
Andra mötet äger rum den 29 mars kl. 11, när det kommer vara verksamheternas användning av e-conomic som kommer vara i fokus. Här kommer det bland annat att demonstreras hur systemet fungerar i förhållande till utskick av fakturor per mail, myndighetsrapportering, avstämning av bank osv.

Båda mötena äger rum på Hotel Tamisa Golf i Fuengirola och båda dagarna kommer Patricia Ottzen, från Rezults, som är expert i användandet av e-conomic, finnas på plats.

 

Alltid rent vatten i poolen
Splash Swimming Pools är ett engelskägt poolföretag med många års erfarenhet på kusten. Företaget startades 1985 och har sedan dess erbjudit alla olika sorters lösningar till swimmingpools. 1999 öppnade Splash Swimming Pools sin nuvarande butik vid Restaurant Valparaiso, precis vid infarten till urbanisationen Doña Pilar, längst vägen upp mot Mijas by. Många av butikens första kunder är idag stamkunder. Samtidigt har kundkretsen vuxit sig större och de skandinaviska kunderna utgör idag en betydande del av klientelet. Det beror på att Splash Swimming Pools håller sina priser på en rimlig nivå.
Nya kunder blir erbjudna en analys av poolvattnet samt goda råd om hur vattnet i poolen kan hållas rent på bästa sätt. Splash Swimming Pools hjälper även till med alla andra saker som har anknytning till pooler. I butiken hittar man ett stort utbud av tillbehör – allt från kemikalier till leksaker. Just nu erbjuds specialrabatt på pooluppvärmningsutrustning, reningssystem till saltvattenpooler och automatisk poolöverdrag.

Även poolunderhåll är ett område som Splash Swimming Pools täcker. Priset är från 80 euro per månad. Utöver det kan företaget utföra reparationer och undersöka poolen för otätheter. Splash Swimming Pools tar sig även an gemensamma pooler i urbanisationer. Sist men inte minst ser Splash Swimming Pool till att nya pooler lever upp till de krav som Junta de Andalucía har.

Om man inte redan har en pool kan Splash Swimming Pools bygga den från grunden, alltid med tio års garanti och en månads gratis underhåll av poolen. På reparationer ges fem års garanti.

Splash Swimmingpools har öppet måndag – fredag kl. 8-14. Tel: 952 591 053 eller 667 788 291.

Vår och sommar hos Gunnel’z Fashion
Nu är det dags att lägga vintern bakom oss, stuva undan de tjocka, varma kläderna i dova färger och möta våren och sommaren med ny energi. Detta är just vad Gunnel’z Fashion har gjort, som den 10 februari välkomnade våren med en modevisning på ett fullbokat MC Café i Marbella. Hit hade ett hundratal människor kommit för att njuta av god mat i gott sällskap ackompanjerat av vår- och sommarnyheter från Gunnel’z Fashion. Plaggen gick i vårliga ljusa toner, i tunna material, i den så trendiga lager på lager-stilen med fina toppar, cardigans och svepande sjalar. Allt kompletterat med moderiktiga långa halsband, armband, färgstarka väskor och naturligtvis nyheter på träskofronten, från Gunnel’s Zuecos. I finalen av showen bjöds gästerna på smakprov från sommarens strandmode med blommiga, färgglada badmössor.
Alla de visade plaggen samt mycket mer hittar man i den trendriktiga New York-inspirerade ”warehouse boutique” med ett, av Gunnel, noga utvalt utbud av moderiktiga kläder från kreativa ”up-and-coming-designers” från bl.a. Sverige, Norge, Frankrike och Italien. Här hittar du allt du behöver för den kompletta trendiga looken, kläder, smycken, väskor, sjalar m.m. och inte att förglömma de populära Gunnel’s Zuecos, som hon dessutom själv designar. Här finns ett 90-tal olika modeller i kvalitetsskinn från Italien och tillverkade i Sverige.
Dessa märken hittar du hos Gunnel’z Fashion: By Ti Mo, Charlie Joe, Deha, Erfurt, Gunnel’s Zuecos, Halaby, Humanoid, Karin Wallén, LTC, Mas Que Nada, Saga Ibañes, Star Mela, Stella Forest, The Hip Tee, Thyme For Ginger, Valerie.
Gunnel’z Fashion, C/Dublin 21, Pol. Indust. San Pedro Alcántara, tel: 952 785 602, www.gunnelhome.com, www.gunnelzfashion.blogspot.com.
Öppettider: mån-fre. 10-19.

Karim Rashid & BoConcept – Ett samarbete mellan två internationella designvarumärken
Med vårkollektion 2012 är BoConcept stolta över att presentera sitt samarbete med en av dagens mest välrenommerade designers – Karim Rashid.

Ottawa dining serien
Karim Rashid har, tillsammans med BoConcept, designad en komplett matsalsserie som lanseras nu, den 1 mars 2012. Med allt från koppar, mattor och lampor till matsalsbord, stolar och avlastningsbord. Denna serie är designad för att hedra de formande åren av Karims designerkarriär, när han till en början studerade design i Ottawa, Kanada. Idag är han en av vår generations mest produktiva designers.
Det är ovanligt att Karim designar en hel matsalsserie. I samarbete med företag brukar han nämligen endast designa en utvald del av möblemanget, t ex en stol. ”Då BoConcept skapar hela miljöer för hem, var det en upplevelse att rita och se hela rummet – från det lilla till det stora. Vi gick från den lilla kaffekoppen till bordet, till mattan, och så började vi skapa hela miljön kring det”.

Har alltid velat arbeta tillsammans med BoConcept
Karim har arbetat i 42 länder och BoConcept finns representerad i mer än 50 länder världen över. ”Jag har följt BoConcept sedan deras första butik öppnade i Paris 1993. Det är ett företag som jag alltid har velat samarbeta med, så när jag träffade dem i Milano och vi kom överens om att samarbeta med det här projektet trodde jag nästan att det var Guds vilja. BoConcept skapar verkligen högkvalitativ och framåtsträvande design och det viktigaste av allt, de gör designen tillgängliga genom att finnas på den globala marknaden samt ligga på en bra prisklass. Detta gör att fler människor kan leva med modern design”, säger Karim.

Förbättring av våra liv
Visionen av att skapa inredning som förenklar och höjer standarden i våra liv delas mellan de två designvarumärkena och kommer till uttryck i den nya Ottawaserien, vari dekorationer har använts för att skapa karaktär likväl som funktion.

Den nya Ottawa serien av Karim Rashid är en komplett matsalsserie och finns i BoConcepts butiker världen över från och med 1 mars 2012. Det är ett resultat av ett nära samarbete mellan två globala designvarumärken som båda började i små nordliga städer och som delar passionen för vacker design med hög funktionalitet och tillgänglighet. Det är en serie som reflekterar världsvan, modern livsstil.

BoConcept skapar modern inredningsdesign tillgängligför den levnadssinnade kunden.
Sedan starten av BoConcept i Danmark 1952 har det varit en lång tradition av att skapa högkvalitativ designinredning till rimliga priser.

Ett bra avslut 2011 och en bra start 2012
Bolig Costa del Sol är en mindre dansk mäklarfirma med erfarenhet efter åtskilliga år på kusten. Företaget vänder sig främst till skandinaviska kunder.
”Även om 2011 inte var vårt bästa år, ger slutet av 2011 och början av 2012 hopp. Speciellt våra svenska och norska kunder visar stort intresse. I motsats till marknaden generellt upplever vi ett stort intresse för de stora och mer exklusiva bostäderna och vi förväntar oss en stigande försäljning under 2012”, säger Inger Møller och fortsätter: ”Våra kunder söker bra kvalitetsbostäder till ett realistiskt pris. Det säljs fortfarande bostäder på Costa del Sol, så det finns belägg för att vara optimistisk. Priserna måste bara vara anpassade till marknaden. På det sättet undgår man också en lång väntetid på bostaden”.
Bolig Costa del Sol säljer inte bara bostäder utan kan även efter köp se över underhåll och hjälp vid ombyggnationer m.m. De har även en avdelning med försäljning och underhåll av medarbetarbostäder för större skandinaviska verksamheter. Uppgifter som ska lösas och som tar hand om invest-eringarna för såväl privatpersoner och verksamheter.
Under hösten 2011 anslöt sig Inger Møller till Bolig Costa del Sol. Inger har varit på kusten i många år och hennes breda kunskap och stora närverk har skapat mer aktivitet i företaget. Inger ha varit speciellt förknippad med Cerros del Águila, men har nu sökt nya utmaningar och det värdesätts högt hos Bolig Costa del Sol. Inger Møller kan nås på: tel: +34 615 175 578, inger@property-cds.dk och www.property-cds.dk.

Optiker med sinne för det individuella
Heiko by Heiko är en dansk optikerkedja med snart 40 år på nacken, som under de senaste åren har haft en butik vid det lilla torget intill ingången till hamnen i Fuengirola. Företagets grundare, Heiko Stumbeck, stammar från den gamla optikerskolan, vilket betyder att noggrannhet är en av kedjans genomgående värden. Samtidigt förenar han djärv design och elegans med hållbarhet och funktionalitet, varför produkterna är mycket omtyckta hos användarna. Den typ-iska kunden hos Heiko by Heiko är just den mer modemedvetna glasögonbäraren.
”Våra kunder är först och främst skandinaver och det är tydligt att denna grupp är lite mer fokuserad på mode än en del andra nationaliteter. Men när de kommer till oss kommer de också till den rätta butiken”, ler butikschefen Liane Brill. Utöver snygga och moderiktiga glasögon kan du hos Heiko by Heiko även välja från ett stort utbud av unika bågar, var en del av dem endast är tillverkade i 20 exemplar. Här finn även par tillverkade i buffelhorn, vars konturer är så speciella, att varje par är helt unika.
Hos Heiko by Heiko hittar du varje månad nya erbjudanden. Just nu kan du få glasögonglas för bara en euro. Med de priset kan du alltså få ett par kompletta, moderiktiga glasögon för endast 85 euro. Butiken har öppet vardagar mellan 10-19 och lördagar mellan 10-14 och i butiken du kan få hjälp på både svenska och norska då medarbetaren Helena Fernandez talar bägge språken.

Fia i backen firar våren lördagen 24 mars
Nu fyller vi butiken med dam och barnkläder för varma soliga dagar!
Inför vårens nya mode har vi utökat sortimentet med fler svenska märken för en större variation i sortimentet.
Ekologisk bomull och bra kvalitet är grunden för de plagg vi säljer för barn. Maxomorra, near it, Lasse Åberg och Lingon & Blåbär är märken vi kommer att saluföra. Maxomorra och near it är nya för i år och har lite tuffare kläder för barnen.
Lasse Åbergs kollektion vänder sig till barn upp till ett år och övriga sträcker sig över hela barnperioden.

Damsidan förnyar vi i år med märket WICO, utöver Baldino, Matisse och Lingon & Blåbär.
WICO är välkänt på den skandinaviska marknaden och har samarbete med Almia och ingår i Prêt Porter Group AB. Lite av deras vårkollektion finns på: www.wico.se.

Baldino, känd för en kollektion som passar både yngre och äldre kvinnor, har i år en sprakande vårkollektion med roliga detaljer. www.baldino.se
Storlekar 36-46.
Även på damsidan vill vi att flertalet klädesplagg ska vara tillverkade i 100 % bomull eller linne för kvalité och behaglig känsla.
Nytt för i år är även VIP-kortet som vi infört för våra kunder. Du har möjlighet att få 70 % på ordinarie priser, personlig inbjudan till event och aktiviteter som rör butiken. Mer information i butiken!

Lördagen den 24 mars mellan 10.00–16.00 firar vi våren och bjuder våra kunder på förfriskningar!
Hjärtligt välkomna!

Fia Ensgård, Fia i backen
Plaza Baltasar Gracián 1, hörnet Avenida Miguel de Cervantes, Nueva Andalucía, tel: 952 81 65 12.

Vårmode på catwalken
Lördagen den 17 mars kl. 11.00 hålls vårens stora modeshow i Centro Idea, där Boutique Viggo, Daniella och Divina kommer att presentera säsongsnyheterna.

Från Boutique Viggo får besökarna se kläder från designers som Elisa Cavaletti, Derhy, Masai, Imitz Infront och S-12, medan Susan från Daniella klär sina modeller i snyggt mode från bl.a. Gustav, Laurie, 2-biz, Staff och Pardon.

”Temat för showen är Karibien, så musiken kommer att vara rytmisk och glad, vilket passar utmärkt till kollektionernas flortunna material och färgrikedom. Denna vår är det ingen bestämd färg som är dominerande, istället ses många spännande tryck, bl.a. blommor. Så är det även fyllt med klänningar i år – och det älskar vi ju! Ett enkelt klädesplagg och så är man klädd för en varm sommardag eller en dag på stan”, berättar Susan och lovar att det som alltid, när det bjuds in till modeshow i Centro Idea, kommer vara mannekänger med många olika nationaliteter, storlekar och åldergrupper. ”Det har visat sig vara en bra strategi, att alla modellerna på catwalken inte har storlek 36. Det ska finnas någonting för alla”.
Alla är välkomna till modeshowen. Inträdet är gratis, men det är alltid en bra idé att reservera plats i en av butikerna i Centro Idea.

1 års firande på Studio Primero 2
De som rör sig i Los Boliches har redan sett den nya salongen mitt emot gaveln av El Corte Inglés. Salongen som öppnade för ett år sedan, med Seija Montsia i spetsen, har blivit mycket populär bland nordbor. Seija har arbetat som frisör i 17 år, nu senast i Helsingfors med den egna salongen Studio Primero, varför den i Los Boliches har fått namnet Studio Primero 2, och så är det lätt att komma ihåg adressen Av. de Las Salinas 2 (korsningen c/ Torrox 2).

Seija har under alla sina år i branschen gått kurser i nya tekniker och följt med i trender på marknaden, så vill du göra någonting nytt inför våren och sommaren så tipsar hon gärna om färger, frisyrer och behandlingar, allt inom hårmode. Dessutom talar Seija svenska, så man kan med trygghet förklara hur man önskar sin klippning. Här på salong behöver man inte heller vara rädd för svidande ögon eller irriterad hud då man på Studio Primero 2 endast använder allergivänliga Sim Sensitive- och LV-produkter.
Salong Primero 2 erbjuder även make-up, ansikts- och nagelvår, fotvård samt pedikyr och manikyr utförd av utbildad kosmetolog, som naturligtvis även kan erbjuda färgning av fransar och bryn.
Lite oväntat är att man här även kan finna kvalitetsgarn av märket Novita, tillverkat av 75 % ull.

Den 7 mars firar Studio Primero 2 ett års jubileum mellan kl. 13-18. Alla är välkomna! Det kommer att serveras typiska skandinaviska delikatesser såsom köttbullar, laxsmörgåsar m.m. och lite cava, vin och kaffe.

Studio Primero 2, Av. De Las Salinas 2, c/ Torrox 2, Los Boliches, tel: 626 957 335.
Hemsida: www.studioprimero.com.

Hjälpmedel till uthyrning
Soltjänsten har sedan starten 2009 kontinuerligt arbetat med utvecklingen av tjänster
till sina kunder och genom kunskapen de förvärvat har de också inkorporerat en rad olika service som efterfrågats. Därav har de nu nöjet att kunna erbjuda sina kunder hjälpmedel, certifierat enligt svenska ISO HI.

Soltjänsten kommer att samarbeta med företaget Mercado Medic (www.mercado.se) i syfte att tillhandahålla hjälpmedel för kunder bosatta i Spanien. Företaget finns i ett flertal länder, bland annat Sverige, och det är med det svenska kontoret som
samarbetet utvecklats.
Soltjänsten kommer under våren 2012, i en första fas, att tillhandahålla hjälpmedel för uthyrning, men det kommer även finnas möjligheter för enskilda att köpa nödvändiga hjälpmedel.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.