PGA of Sweden TEACHING SUMMIT

PGA of Sweden TEACHING SUMMIT

Det är namnet på den stora årliga golf instruktörsutbildningen i Sverige. Det är en utbildning där världens bästa golfinstruktörer utbildar sig, såväl golftekniskt som mentalt och pedagogiskt. Vad du kanske inte visste så har Svenska PGA tränare det ryktet. Alla runt i världen undrar hur lilla Sverige kan producera toppspelare på dam så väl som på herr tourerna i världen.
Varje år kommer ett antal föreläsare från världens alla hörn. I år kom Katarina Vagndal och Carl Gustavsson och berättade vad som krävs för att göra en OS satsning inom golfen och vad som krävs för att få delta. Sofia Ivarsson kom och försökte förklara hur man bättre skall få juniorer som börjar med golf, att fortsätta efter en viss ålder. De flesta juniorer slutar nämligen vid 17-19 årsåldern och om vi inte attraherar dom, vem skall då ta över?
Sedan kommer vi till de tre huvudtalarna Bob Vokey och Christer Olsson och Ernst B. Zwick MD PD.
Om vi börjar med vår amerikanske gäst Bob Vokey, han är en av världens bästa wedge konstruktörer om inte den bäste, förresten började han med att fråga den ca 400 personer stora tränarskaran hur många som spelar med en 60 graders wedge. Ca 20 sträckte händerna i luften och då sa Bob 80% av er skall nu stoppa undan den.
Som förklaring sa han att ni har troligtvis fel eller så har ni inte den tiden att träna med den så att ni kan använda den rätt.
Ca 1 timma om dagen är lagom träning för att få den att fungera korrekt.
Hur många av er läsare har en 60 gradare i bagen? Hur mycket tränar ni med den? Lobbar ni slagen eller slår ni dom med backspinn?
Har du brant angle of attack? Hög rotationshastighet?
Ja som du ser är det många olika delar som skall kollas för en 60 graders wedge. Men lugn det finns 58,56,54,och 52 graders wedgar som kanske passar dig bättre, med rätt bounce förstås.
Bob Vokey är en passionerad wedge makare, född i Montreal Canada 1940, han berättar att han var en idrottsidiot och spelade alla sporter. Ishockey, fotboll, och naturligtvis golf, efter en kort tid som professionell fotbollsspelare blev det till slut golf som blev hans yrke. Hans stora passion för just wedgen gjorde att han flyttade till södra Kalifornien och öppnade sin Custom golf shop. Där han gjort wedgar till storheter som Severiano Ballesteros, Lee Trevino, Ernie Els, Rory Mcllroy, Steve Stricker och jag kan fortsätta räkna upp spelare i långa banor. Över 7 millioner spelare har idag en Vokey wedge i sin bag !! Kom ihåg det finns en till dig också, gå till din PGA instruktör så kan han se på din sving och visa vilken som passar till dig.
Är du någonsin på lite dåligt humör skall du lyssna på Christer ”du läcker vad du tänker” Olsson. En fiskarpöjk från Öckerö strax ute i Göteborgs skärgård. Han har gjort sunt förnuft till sin affärsidé och grundade Utvecklingspoolen 1991. Christer har en unik förmåga att sätta fingret på det vardagliga samspelet mellan människor. Han manar till eftertanke och inte minst handling. Han får dig motiverad att hitta nya vägar till instruktion och träning. Hans största kunder är IKEA och Handelsbanken. Christer medverkar som tyst förhandlare när stora affärskontrakt skall upprättas, detta då han har ett unikt sett att se hur folk läcker vad dom tänker och det är otroligt viktigt vid stora förhandlingar eller stora företagsaffärer. Inte nog med det men hans berättelser där man känner ihjäl sig oerhört är fantastiskt roliga och inte minst så inspirerar dom dig till utvecklig.
Ernst B. Zwick barnläkare inom pediatrik och barn kirurgi. Han gav oss en profil på barns anatomiska utveckling vad gäller svingrör-elsen i olika åldrar. Han saknade lekplatser runt golfbanan för att utveckla motorik på olika sätt vilket skulle hjälpa juniorer med golfsvingen. Oerhört intressant men kräver en stor organisation och ytterligare träningsområden på en redan begränsad yta. Och vi var helt överens att det skulle vara svårt att genomföra då många 50+ vill ha tyst när dom står och tränar. Stämmer det? Kan du inte fokusera när du tränar kan du inte göra det på golfbanan heller. Du läcker vad du tänker.
Dan Olsson – din vän i Golfvärlden

Av DR Ernst B. Zwick

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.