Exklusiv golfresa
Efter en lyxig golfresa till Dubai och Abu Dhabi i januari arrangerar vi nu en exklusiv golf- och kulturresa till Marocko i november.
Vi kommer att varje år arrangera en golfresa till ett spännande golfresemål. Skynda er, det blir kamp om platserna. Antalet platser är endast 36 – av dessa 24 golfspelare.

 

Vikingos Golf på Marbella Club Golf Resort
Måndagen den 16 april var Vikingarna på den exklusiva golfbanan Marbella Club Golf Resort, som ägs av de 5-stjärniga hotellen Marbella Club och Puente Romano.
24 förväntansfulla golfare spelade här för första gången och njöt av denna vackra bana. Banan är designad av Dave Thomas och den ligger 10 kilometer utanför Marbella. Banan är 5 724 meter från gul tee. Förutom att det är en utmärkt golfbana finns det även ett romantiskt klubbhus med utomhusterrass och mysig inomhusmiljö med öppen spis. Denna exklusiva bana med efterföljande smörgås kostar vanligtvis 140 euro, men Vikingarnas sponsorer gjorde det möjligt att spela, med mat, för endast 40 euro. Vinnarpriserna var mycket fina och kom från Birdie Wine.
Nästa match spelas på Atalaya Old Course måndagen den 14 maj.

Världsrankningslista per 15 april 2012
Rory McIlroy 9,59 poäng
Luke Donald 9,48 poäng
Lee Westwood 8,27 poäng
Bubba Watson 6,47 poäng
Hunter Maham 5,82 poäng
Martin Kaymer 5,58 poäng
Steve Stricker 5,53 poäng
Tiger Woods 5,48 poäng
Phil Mickelson 5,32 poäng
Justin Rose 5,20 poäng

24. Peter Hansen 3,96 poäng
35. Carl Pettersson 3,06 poäng

Race to Dubai – European Tour
Per 15 april 2012
Rory McIlroy 1 348 517 euro
L.Oosthuizen 1 293 705 euro
Justin Rose 1 257 331 euro
Peter Hanson 952 033 euro
Lee Westwood 928 787 euro
Grace Branden 655 266 euro
Paul Lawrie 605 580 euro
Robert Rock 560 741 euro
Charl. Schwartzel 542 720 euro
R. Carrera-Bello 503 088 euro
32. Robert Karlsson 211 474 euro
49. Fredrik Jacobsson 136 472 euro

Turneringar i maj 2012
3-6 maj: Reale Seguros Open de España
10-13 maj: Madeira Island Open
17-20 maj: Volvo World Match Play
Championship
24-27 maj: BMW PGA Championship 

 

Rolfs axelövningar
Denna övning sätter fokus på nedsatt rörelseförmåga i axelpartiet och/eller stabiliteten av bröstrygg/skulderblad.

Övningen utförs först stående med 90 grader i axel och armbåge. Försök att rotera axelpartiet så långt bakåt som möjligt. Du bör nå till linje med ryggraden.

Nu ska du göra samma sak i golfposition. Om du inte når till linje med ryggraden har du ett stabilitetsproblem mellan skulderblad och bröstrygg.

Nedsatt rörlighet i detta område kan orsaka axelskador.

Om övningen visar på nedsatt rörlighet kan orsaken vara ostabila axlar, överutvecklade axelrotationer, kapselstramhet, artroser, förkalkning av axelledleder eller svaghet.

Det finns även någonting som kallas upper crossed syndrome. Med det menar man att det råder en obalans mellan musklerna, som är svaga och korta. Det medför en stor belastning på axlar och rygg under svingen.

Alla övningar ska utföras utan att provocera fram smärta.

Nästa övning är ett balanstest, som kan vara ganska svårt. Meningen med det är att mäta den totala balansen samt kroppens stabilitet. För att inte skada dig, om du tappar balansen, vill jag rekommendera att du står i en dörröppning, så att du kan ta tag i dörrkarmen om det behövs, eller ännu bättre om du kan få hjälp av någon annan person.

Stå med armarna ut med sidorna. Lyft upp det ena benet till 90 grader mellan höft och knä. När du funnit balansen ska du sluta ögonen. Normalt ska du kunna stå i positionen under 25 sekunder. Nej det är inte enkelt. Gör samma sak med det andra benet.

Vi har tre sinnesorgan som samspelar, när det handlar om balans. Syn, innerörat och det proprioceptiva sinnet (kroppens egna GPS-system). Nedsatt syn, en hörselskada eller tidigare benskada kan sätta balansen ur spel och din golf försämras.

Nästa övning är till för den breda ryggmuskeln, latissimus dorsi. Är den kort kan det leda till loss of spinal posture när armarna lyfts som under t ex en backswing.

Det kan även resultera i nedsatt axelrotation under backswing eller vid follow through.

Denna muskel är en kraftig samt stor medhjälpare till att uppnå ett kraftfullt slag. Övningen visar även om axlar, leder inklusive skulderblad är stela.

Övningen utförs stående vid en vägg. Ställ dig med ryggen mot väggen och glid ned till 90 graders vinkel i knäna, håll armarna framför kroppen med tummarna pekande uppåt. Du ska nu försöka nå väggen ovanför ditt huvud med tummarna. Håll korsryggen mot väggen, sträck armbågarna (inte som på bilden med böjda armar) och avbryt övningen om du upplever smärta. Om du kan nå väggen är det perfekt och har du en vinkel större än ett 6 järn Lie angle (120 – 169 grader), är det bra.

 

Volvo World Match Play – på Finca Cortesín
Det kommer att vara möjligt att följa 24 av världens bästa golfspelare på superbanan Finca Cortesín under perioden 17 – 20 maj. Förra årets vinnare Ian Poulter kommer att försvara sin titel samt försöka ta hem förstaplatsens härliga 750 000 euro. Det är redan nu möjligt att spela banan för vanliga golfspelare och den är i topp skick.
Tycker du att din budget håller för en golfrunda för 135 euro så är Cortesín en bana som bara måste provas. Det är en enorm upplevelse. Finca Cortesín Golf Clubs 18 hål har designats av Cabell Robinson, som har varit otroligt kreativ. Med fler än 100 bunkrar, många diken – och teeplatserna har skapats i tre olika nivåer för vita, gula respektive röda teer. El Cortesín är för pro’s samt för duktiga, stabila amatörer. Banan är 6 351 meter från vit, 5 884 meter från gul och 4 852 meter från röd tee. Ägarna hoppas att banan ska användas för Europatouren, varför man har gjort speciella teeplatser med svarta markeringar. Längden på banan härifrån är hela 6 802 meter. Om du som amatör vill testa att spela från de svarta teerna, kan det ordnas.
Banan ligger en och en halv km från betalmotorvägen i Casares mellan Marbella och Sotogrande. Det är 100 km från Málagas flygplats och 50 km till Gibraltar. Banan ligger några få hundra meter från Medelhavet och har fantastisk utsikt över Afrika och Gibraltar. Den ligger samtidigt i ett mycket kuperat område, där det emellanåt kan vara mycket blåsigt. Denna bana borde få full pott, men det får den inte. Det finns nämligen två minus med den; du tvingas köra buggy, då den är omöjlig att gå och till slut: 135 euro för en runda golf tycker jag är för mycket, även om man får en fantastisk upplevelse.

Service
En av orsakerna till att priset för en golfrunda är 135 euro kan vara den fantastiska servicen. På Cortesín kan den inte göras bättre. När du ankommer tas du emot av personal som visar dig till parkeringsplatsen samt vägen till inskrivningen. Det finns massor av personal runtomkring dig hela tiden. Du blir hänvisad till driving range, som är av Valderramastandard. En liten sak sam verkligen imponerade på mig var att träningsbollarna är placerade som pyramider. Jag vet att det kanske är en billig poäng, men när vi var färdiga med träningen var personalen snabbt på plats för att ställa upp en pyramid till nästa spelare. En annan servicepersonal körde fram vår buggy, som naturligtvis var utrustad med dryckesvaror. Allt var perfekt.

Restaurangen
Klubbhuset med restaurangen är på 1 200 kvm och inrymmer member’s room, restaurang och proshop. Klubbhuset är möblerat i high tech-stil och member’s room bjuder på stora, härliga soffor. Då allting var när vi var där var utbudet i restaurangen mycket begränsat. Det kommer inom snar framtid att finnas en exklusiv meny med samma standard som på ett 5-stjärningt hotell. Vi fick en liten försmak av den höga nivån när vi åt Pitufos Catalán. Det är en smörgås med skinka, ost och tomat – den var verkligen god.

Medlemmar och priser
Det går att bli medlem av Finca Cortesín Golf Club. Man kommer att tillåta maximalt 750 medlemmar. Du har spelrätt i 50 år och kan fritt sälja ditt medlemskap. Du kan spela fri golf hela året, alla faciliteter som putting green, chipping green och driving range står till ditt förfogande. Du får speciella rabatter för dina gäster samt rabatter i proshopen. Till det tillkommer gratis parkering samt locker room. Du kan även utnyttja hotellets spa och gym. Namnet på ovannämnda medlemskap heter ”Right of Play”.

Miljö
Cortesíns designer Cabell Robinson har haft optimala förhållanden då han skulle designa banan. Ingenting var bebyggt och banan skulle göras med största möjliga miljöhänsyn. Därför är man naturligtvis mycket stolta över att man har fått det största erkännandet inom miljöområdet. Certifikatet ISO 14001 tilldelas endast golfbanor som uppfyller mycket stränga regler. Man känner också att man spelar i den rena naturen.

Av Stig Wiberg og Rolf Martinsen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.