Sala Beach – med bar, Buddha och bas

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Denna månad besöker vi lyxparadiset Puerto Banús, där vi svänger förbi Sala Beach – som tidigare hette Buddha Beach.

”Sala Beach Club till höger” visar skylten. Vi befinner oss i ett lugnt bostadskvarter och om det inte vore för skyltens otvetydiga budskap skulle jag aldrig ha gissat att området även inhyser en hipp strandklubb. Ca 100 meter från skylten slutar vägen tvärt och när vi stiger ut ur bilen råder det inte längre några tvivel om att vi har kommit rätt. Inne bakom träd och buskar pumpar basen och vi följer musiken längst en liten stig. Plötsligt har vi hamnat mitt i festen. Runt baren, i utomhusrestaurangområdet, i poolen och vid solbäddarna har knappt 100 gäster mycket trevlig med drinkar, snacks och avkoppling. Snart förstår vi också att huvudspråket här är engelska.

”Vi har väldigt många skandinaver, men de flesta, omkring 70 %, är britter. Det är nog inte fler än två procent spanjorer, men det är absolut inte så att vi försöker vända oss till en speciell målgrupp – tvärtom är alla välkomna”, säger Sala Beachs manager Claire Strutton. Men det är uppenbart att de har misslyckats om de önskar locka en publik från den kultur som kännetecknar inredningen på La Sala. Inspirationen är nämligen tydligt hämtad från Asien, med Buddhastatyer, stora träelefanter, bambu och orientaliska figurer som pryder denna beach club.

Gästerna består övervägande av unga människor och man kan tro att majoriteten av dem är bosatta i ett gym, men vi ser också medelålders och några barn – dock i mer tillbakadragna roller i restaurangen eller vid den lugnare delen av de tre utomhusbarerna. Alla ser dock ut att trivas riktigt bra i den relativt höga musiken.

Fransmän bakom
Sala Beach är resultatet av en grupp fransmän som ville göra en ny och annorlunda klubb. För fyra år sedan gick de samman och kokade ihop sina erfarenheter från nattliv samt hotell- och restaurangbranscherna till en mångsidig strandklubb, som förr gick under namnet Buddha Beach, men som nu för tiden alltså heter La Sala. Idén är dock samma som tidigare.

”Det handlar i grund och botten om att människor ska ha ett stort leende på läppar-na när de är här. Det låter väldigt banalt, men vi har försökt att göra La Sala så som vi själva önskar att en beach club ska vara. Det betyder att vi, när vi startade klubben, tittade på våra konkurrenters priser och såg till att lägga oss lägre. Det betyder även att vi gör allt för att alla ska känna sig välkomna. Därför har vi i princip ingen klädkod”, berättar Claire Strutton.

Sala Beach öppnar varje dag kl. 11 och stänger vanligtvis kl. två på vardagar och tre under helger. Öppettiderna är dock riktlinjer, för det skulle vara illa om Sala Beach var ett ställe där man stryper en bra fest. Därför kan nätterna ibland bli långa på den fashionabla klubben.

Fint nog för kändisar
Tittar man på klubbens inriktning kan man föreställa sig att La Sala lockar ett brett segment. Du kan som sagt hitta ett lugnt hörn för ett mer intimt samtal, likaväl som du inte heller behöver höja rösten för att prata med din familj över middagsbordet. Trots det är intrycket att klubben, av de flesta gäster, betraktas som ett ställe dit man kommer för att spana och ännu viktigare, för att bli sedd. Därför har klubben även, som sig bör på en exklusiv beach club, ett VIP-område på en terrass, där man från sin solbädd kan titta ut över klubben och dess gäster.

Många kändisar har upptäckt att Sala Beach är värt ett besök och det har till och med lett till att några professionella fotbollsspelare från den engelska ligan att investera i klubben. Denna dag, när En Sueco är på besök, har t ex den före detta Liverpool- och nuvarande Stokespelaren Jermaine Pennant valt att ta vägen förbi La Sala.

Men man kan som sagt få en bra upplevelse på Sala Beach även om man inte är fotbollsproffs och utan att behöva spendera en förmögenhet. Detta upplevde En Suecos utsända, som bestämt känner att detta inte är det sista besöket på Sala Beach.

Av Andras Müller, andreas@norrbom.com

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco