Nyheter från klubbar, föreningar och kyrkor juli och augusti 2014

Nyheter från klubbar, föreningar och kyrkor juli och augusti 2014

Svenska kyrkan NY
 
Svenska kyrkan

Svenska kyrkan har sommarstängt och öppnar igen i september. Jourpräst finns tillgänglig och kan nås per tel. +34 675 945 929

Avda. Alcalde Clemente Diaz 4, E 102, Tel. 952 465 887
Jour- och prästmobil: 675 945 929

Hemsida: www.svenskakyrkan.se/costadelsol
E-post: fuengirola@svenskakyrkan.se

 
NY IMG 1787
 
Ljus framtid för kyrkan på kusten
Efter mycket osäkerhet och drygt tre år som en del av pastoratet Södra Spanien med kyrkoherde i Torrevieja gör nu Svenska kyrkan i utlandet (SKUT) en nysatsning på Costa del Sol, där verksamheten de senaste åren drivits av en kyrkokommitté och volontärer.
Chefen för SKUT, Anders Bergkvist, skickade den 18 juni ut ett pressmeddelande vari han skrev att SKUT har märkt ett markant ökat behov i Spanien och speciellt på Costa del Sol. Därför skickar de ut en präst och en assistent med diakonal inriktning till Svenska kyrkan Costa del Sol, med huvudsäte i Fuengirola, där de kommer att utveckla och förvalta arbetet tillsammans med volontärerna. Anders Bergkvist lät också meddela att arbetsutmaningarna kommer att bestå av att öka stödet för barn och unga samt riktigt gamla i området och att ge stöd till de hundratusentals turisterna som söker sig till området varje år.
Dessutom förlängs dispositionen av kyrkolokalen i Edificio Tres Coronas fram till 2019.
I skrivande stund påbörjas således arbetet med att tillsätta de två tjänsterna.
AHN JULI
AHN-Fuengirola/Mijas

AHN:s styrelse önskar alla medlemmar en riktig skön och avkopplande sommar! Vi tackar för er förståelse och uppmuntran under den gångna säsongen. Vi vill särskilt tacka alla funktionärer som gjort ett fantastiskt jobb. Nu har vi ett mycket bra och fungerande dataregister, detta innebär att ni kan få snabbare service i vår expedition.

Till hösten erbjuder vi ett intressant program med inslag av bl.a.

  • Golfen fortsätter med veckotävlingar och AHN-Cupen. Varje vecka är det golf på Mijas.
  • Spanska på olika nivåer.
  • Resor till Granadas varma källor. Fernando de Castilla. Skrikventan i Cartama. Bil/motorcykelrally med Tage Skoog.
  • Fester! Surströmmingsfest på Pite-vis. Funktionärsträff med middag. Höstfest och Julgröt.
  • Bridge, klubbaftnar med varierande program, fotboll kommer att visas i casitan, diskussionsklubben fortsätter att diskutera, vinprovning med Tjalle.
Anmälan kan göras till expeditionen på tel. 952 474750 eller via e-mail till: info@ahn-fuengirola.net. OBS! Expeditionstider/casitans öppettider: juli och augusti har vi semester.
 
Välkomna till AHN!
Styrelsen
Hertha Sjöö
 
AHN-Fuengirola/Mijas
Las Rampas 13 D 3
29640 Fuengirola
Tel. 952 47 47 50. Exp. tid: tis- fre kl. 12.00-15.00
Email: info@ahn-fuengirola.net. Internet: www.ahn-fuengirola.net.
 
 
Den Skandinaviska Turistkyrkan
 
På Paseo Marítimo 77, Los Boliches, Fuengirola, har följande veckoprogram:
  • Söndag kl. 11.00: Gudstjänst, kl. 19.00: Sångafton ”Hela kyrkan sjunger”
  • Tisdag kl. 11.00: Sång på marknadsplatsen, kl. 19.00: Bibelsamtal
  • Onsdag kl. 11.00: Dagträff med kaffe och våfflor
  • Torsdag kl. 19.00: Öppet hus. Sång och musik
  • Fredag kl.18.00: Bönetimme
Se mer om kyrkans program på: www.turistkyrkan.info. 
Kyrkans tel. 952 465 860, mobil. 693 783 854, e-mail: pastor@turistkyrkan.info. Präst: John Agersten.

 
 
Club Nordico Juli
 
Club Nordico

 
Vi är en klubb öppen för alla nordbor. Vi har vår lokal på Hernan Cortes nr 4 i Fuengirola. Den ligger en gata upp från Paseo Marítimo nära nedfarten till hamnen, inte långt från hotell Florida.
Välkomna till hösten!
Vi har nu stängt för sommaren och öppnar igen den 29 september.
Vårt fasta program från oktober till och med april är:
Öppettider: måndag till fredag kl. 11.00–15.00.
Serveringen tillhandahåller bullar, smörgåsar och ibland lunchmat samt naturligtvis alla sorters drycker, allt till humana priser. I medlemsförmånerna ingår bl.a. färska dagstidningar, fritt utnyttjande av vår Wi-Fi med din egen medhavda dator eller använd vår medlemsdator samt lån från vårt välsorterade bibliotek.
Vi har kurser i spanska i två olika stadier, målarkurs på torsdagar kl. 15.00–18.00, kurs i squaredans i två olika stadier på måndagar kl. 15.30–17.30. Kubb spelar vi varje onsdag kl. 11.00 och vi spelar vino-bingo varje fredag kl. 17.00. Vandringar genomförs dels på måndagar och dessutom lite längre vandringar vid särskilt angivna tidpunkter.
Sista torsdagen i varje månad har vi PUB-afton med allsång, olika förmågor uppträder och roar oss med skämt och frågelekar. Näst sista lördagen i varje månad har vi fest med god mat och dans. Vi arrangerar resor en till två gånger varje termin, både med och utan övernattning. De flesta veckor arrangeras olika kulturaktiviteter som t ex museibesök m.m. På lördagar när det inte är fest så har vi trivselträff på klubben där vi spelar kort, spelar spel, handarbetar eller bara pratar och trivs, dessutom ägnar vi oss då också åt V75 trav med live tv-sändning.
Medlemsavgiften för helår är 30 euro per person. Om du är ny medlem och anmäler dig under hösten 2014 så gäller detta även hela 2015!
Läs mer om oss på vår hemsida: www.clubnordico.eu eller skriv till oss på: clubnordico@gmail.com. Klubbens telefon är: 952 66 70 67.
Vi har som motto att ha roligare.
Trevlig sommar!
B-A Johansson
Ordförande
Club Nordico Cultural juli
Casitan Nueva Andalucía – Club Nordico Cultural

 
Casitan Nueva Andalucía – Club Nordico Cultural har stängt för säsongen.
För er som är intresserade att läsa mer om vår verksamhet samt se bilder på tidigare aktiviteter så finns dessa på vår hemsida: www.casitan.se.
Vi finns även på Facebook: Casitan Nueva Andalucia.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.