Philip Stenman röjer framgångar med sitt Naturhouse La Rioja

Philip Stenman röjer framgångar med sitt Naturhouse La Rioja

 
Handboll är en sport som förenar Sverige och Spanien – en sport där båda länder har bra ligor och många bra spelare. Den som vill läsa om spansk eller svensk handboll har massor med sajter på nätet där de kan hitta information. Här kan du också hitta info och nyheter om såväl handboll som andra sporter.
 
Något som är lite förvånande, med tanke på att handboll är så stort i både Sverige och Spanien, är att det inte finns många svenska spelare i den spanska ligan. Någon vi skrivit om tidigare här på En Sueco är Michael Apelgren, som spelade i CB Puerto Sagunto. En annan svensk handbollsspelare i Spanien är Philip Stenman. När han skulle börja spela i Spanien var detta en stor nyhet, som togs upp ibland annat Expressen, då i samband med att flera spelare lämnade Halmstadsklubben Drott.
 
Philip Stenman spelar i den spanska klubben Naturhouse La Rioja, som det gått bra för denna säsong. De började säsongen i september med tre raka vinster mot GlobalCaja Encantada, BM Guadalajara och Fertiberia Puerto Sagunto. Därefter förlorade de tyvärr en match mot Fertiberia Puerto Sagunto, men kom igen och vann fyra matcher i rad över BM Huesca, CBM Ademar Leon, BM Benidorm och BM Aragon. Därefter förlorade de en match mot F.C. Barcelona, för att senare ha nio raka vinster, nämligen mot Helvetia Anaitasuna, MMT Seguros Zamora, Puente Genil, Villa Aranda, Frigorificos Morrazo, Juanfersa Grupo Fegar, GlobalCaja Encantada, BM Guadalajara och Fertiberia Puerto Sagunto. Efter en förlust mot Fraikin BM Granollers var det redan dags att vinna igen mot MB Huesca och CBM Ademar Leon. En förlust mot BM Benidorm och en vinst mot BM Aragon senare är vi nu framme i en match mot F.C. Barcelona. Förra gången Naturhouse La Rioja mötte F.C. Barcelona blev det förlust för Naturhouse, men det betyder inte att det blir förlust även denna gång. Om Philip Stenman och hans lagkamrater gör sitt yttersta ska en vinst mot F.C. Barcelona inte alls vara omöjlig.
 
Spanien är som sagt ett starkt lag i handboll, vilket man inte minst kunde se under VM tidigare i år. De spelade bra i gruppspelet och tog sig ända till semifinal. I semifinalen förlorade de tyvärr mot Frankrike, vilket de även gjorde i bronsmatchen mot Polen, även om det där behövdes övertid för att kora en vinnare. Detta kan jämföras med Sverige, som slogs ut redan i åttondelsfinalen. Det lag som besegrade Sverige var intressant nog inget annat än just Polen, som alltså fick brons i VM. Det är dock intressant att notera att Spanien endast varit med i 17 VM jämfört med Sverige, som spelat i 21 VM. Dessutom har Sverige vunnit VM fyra gånger (1954, 1958, 1990 och senast 1999), medan Spanien endast tagit VM-guld två gånger, nämligen 2005 och 2013.
 
En sak är i alla fall säker och det är att den som är van att se bra handboll i Sverige kan njuta av minst lika bra handboll i den spanska ligan.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.