golf-maj

Hej, alla Golfare i Solen!

Med en otrolig längtan att spela med sällskapet Golf i Solen en regniga morgon på Parador, var det en del röster som muttrade: ”Vi borde döpa om detta sällskap”. 

Nja, självklart kan vi byta namn men vi är realistiska och ser till det faktum att vi är ett lyckligt lottat sällskap som har en chans att få spela 18 hål golf i både ösregn, styv kuling och slutligen sol.

Självklart vill alla spela i sol och värme men denna dag var det inte möjligt. Alla hade en fantastiskt annorlunda dag. Några tycker inte om att spela i detta väder och andra tycker att det är utmanande. Hur vi än vänder oss kan vi i alla fall välja om vi vill spela golf eller inte. Det som kännetecknar oss alla är nog ändå att ingen ger upp i första taget.

Från banan kunde vi se ut över Medelhavet och tänka: ”Skönt att vi är på land, hade inte haft lust att vara båtburen i dag.”

Det var tur för oss att banan var så bra dränerad annars hade vi inte kunnat ge den vårt bästa betyg, trots oväder! Banan lyckades faktiskt att hålla god standard. En del hål var lite tuffa emellanåt men som helhet kan vi absolut säga att Parador håller, även när det inte är sol. Och som god golfspelare kan vi absolut säga att vi kommer tillbaka, också om solen skiner.

Om vi ser till statistiken kan vi konstatera att Solkusten, där Golf i Solen anordnar sina flesta tävlingar, har 320 soldagar, och då är det ju bara positivt att vi får regn, hur skall annars gräset växa på våra favoritbanor?

Nej, nu släpper vi regn och ser till dessa fantastiska golfare som under längre tid visat sig vara ett strå vassare än andra! Dagen till ära avslutade vi på Canada restaurang, i Torremolinos, där det serveras god mat och dryck.

Dagens prisutdelare tillsammans med Golf i Solens tävlingsledare, Monica Richter, var Siv M. Madsen från Nykredit, som är huvudsponsor för Bästbollen.

Bästbollen spelas under säsongen i en serie om fyra tävlingar.

Varje tävling kan också även som en enskild tävling.

Finalen med Nykredit spelade vi alltså denna dag på Parador.

Vinnare av A-klassen i dagens bästboll blev Terje Jenson och Odd Enoksen, 35p. Tvåa kom Lisbet och Klaus Kristensen, 33p, samt trea blev Git och Ove Sövik, 32p. 

Vinnare av B-klassen i dagens bästboll blev Hildegunn och Olav Magne Trydal som med denna seger säkrade totalsegern. Andraplatsen intogs av Ellinor Fredsborn och Per Snäll. Trea blev Odd Nilssen och Harold Jacobsen.

2014-2015-års totalsegrare av Bästbollen med Nykredit

A-klassen

1:a Lena och Tommy Pettersson, 17 p

2:a Ulf Ekström och Eva Schöllin, 15 p

3:a Monica Richter och Jocke/ Reidar Aarskog, 15 p

B-klassen:

1:a Hildegunn och Olav Magne Trydal, 29p

2:a Ellinor Fredsborn och Per Snäll, 25p

3:a Lilly och Halvard Trydal, 19p

Segrarna i varje klass fick var sin golfdag med övernattning på Torreby Slott i vackra Bohuslän.

Alla deltagarna fick dessutom en presentcheck från Unioptica.

Stort tack till alla medlemmar som med gott mod spelade golf denna dag, när vinden piskade havets vågor till skyfall som drog in som ett ösregn över denna trevliga bana, Parador.

Mars fortsatte med två inställda tävlingar och solen kom försiktigt tillbaka lagom för spel på:

Santana den 23 mars och 68 entusiastiska spelare. För att inte väntan vid prisutdelningen skulle bli för lång spelade vi tävlingen i två grupper. Detta var mycket uppskattat av många, som ibland gör annat än att spela golf.

Guadalhorce den 25 mars med 52 spelare. Detta var en lite svårfunnen bana men med lite guidning hittade alla fram och med försenad start fick tävlingsledaren ge prov på sin organisationsförmåga.

Den trivsamma banan Lauro gästade vi den 27 mars med 60 spelare. Detta var den tredje poängplockningstävlingen, men skulle ha varit den femte om vi inte haft de förargliga regndagarna.

Den 30 mars spelade 72 spelare på vår favoritbana Santana. Det var den hittills varmaste dagen i år. Det var finalen på poängplockningen i mars månad. Denna dag fick vi användning för våra paraplyer, men inte för regn utan i stället som parasoll i den starka solen, 30 grader varmt! Trots värmeböljan blev resultaten mycket bra. Inte mindre än nio spelare hade 36 poäng eller mer.

Damer

1:a Randi Halland (30) 39p

2:a Kari Duffaut(22,9) 38p

3:a Mysse Lagerstedt (19,4) 37p

4:a Rigmor Enoksen Berg (36) 37p

5:a Kirsten Mossin (19,7) 36p

Herrar

1:a Ulf Ekström (9,9) 40p              

2:a Petter Hadler-Olsen (14,8) 38p        

3:a Svein Ivar Halland (18,6) 37p

4:a Paul Erixon (19,9) 36p            

5:a Lennart Svensson (20) 35p

Självklart avslutades det hela med en god middag tillsammans.

Månadens finalister:

Damer:

Eva Schöllin 19 p

Randi Halland 18 p

Ulla Lundqvist 17 p

Herrar:

Per Eide L. 17 p

Petter Hadler-Olsen 16 p

Kenneth Lundqvist 11 p   

Per Eide slog alla ”ungtupparna” under mars. Per, som har 18 i hcp, är 87 år och spelar golf minst tre gånger i veckan. Det är rätt medicinen för att hålla sig frisk och pigg.

Vilken fin dag vi fick på Santana den 13 april. Det är vår favoritbana nummer ett. Banan var i alldeles utmärkt skick och resultaten lät inte vänta på sig. Vi spelade i två grupper, vilket numera har blivit vanligt.

Gr 1 Damer              

1:a Monica Richter (17,6) 33p      

2:a Carla Salovius (16,9) 31p      

3:a Lena Pettersson (21,3) 30p   

Herrar           

1:a Bosse Gustafsson (15,3) 37p          

2:a Leif Wernersson (19,3) 34p  

3:a Rick Lenhall (7,5) 33p

Gr 2 Damer  

1:a Suzanna Johansson (14,2) 30p       

2:a Turid Grytnes Hagen (22,5) 30p       

3a: Marit Moen (31,8) 30p 

Herrar           

1:a Hans Norinder (8,8) 38p        

2:a Tom Röhne (24) 38p  

3:a Juul Norum (11,6) 36p           

Nu har många medlemmar styrt kosan mot norr och den nordiska sommaren, men vi spelar lite till. Den 18 maj spelar vi på Santana då är det tänkt att vi skall göra uppehåll för sommaren. Skulle det finnas intresse för fortsatt spel ändrar vi naturligtvis på datumet.

Avslutningsvis vill vi tacka alla medlemmar för en fin säsong och hoppas många kommer till vår sommarträff i Sverige den 16-17 augusti på Araslöv i Skåne.

Golf i Maj

Datum

Dag

Tee times

Bana

3

sön

15.30

Mijas LL

4

mån

14.30

Santana

6

ons

10.04

Guadalhorce

10

sön

15.30

Mijas LO

11

mån

14.50

Santana

13

ons

10.00

Parador

17

sön

15.30

Mijas LL

18

mån

14.50

Santana

Trevlig sommar!

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.