Miraflores – mer än bara en golfbana

Miraflores – mer än bara en golfbana

Dela

miraflores

Det är lite av ett påstående. Men Miraflores Golf är inte bara de 18 spännande och utmanande hålen. Det är en golfklubb med alla de fördelar som en riktig klubb ska erbjuda. På Miraflores är det medlemmarna, som via sina aktier, äger byggnader, bana och alla de faciliteter som hör hemma på en golfklubb.

Mirafloresaktien är inte bara en spelarrätt utan en riktig andel i klubbens tillgångar. Det betyder att det är medlemmarna som bestämmer vilka normer och riktlinjer som klubben ska följa.

Det finns många olika nationaliteter representerade på Miraflores. Majoriteten av dem är skandinaver och britter, och de är mer eller mindre lika fördelade, vilket ger en bra balans mellan de brittiska traditionerna och den skandinaviska livsstilen. Under hela veckan finns det mängder av möjligheter för såväl golf som trevlig samvaro. Det finns en herrdag, en damdag och varje lördag går den officiella klubbmatchen av stapeln. Dessutom finns det massor av möjligheter för privata matcher under veckodagarna.

Klubben råder över två restauranger. Den lite finare på första våningen där de officiella klubbmiddagarna eller privata festdagar hålls, ofta med dans och musik. Samt Spikebaren på undervåningen, där det kan ätas lunch under lite mer avslappnade former, liksom tapas eller en kall öl efter matchen.

Även om klubblivet och samvaron är en viktig del av en golfklubb får vi inte glömma bort golfbanan. Miraflores, som till hösten firar 25-årsjubileum, är en av de äldsta på kusten. Banan har under de senaste åren genomgått väsentliga förbättringar. Samtliga greens har förnyats. Ett arbete som pågick under två år och som fick visa sig ha varit mödan värd då alla greener klarade den varma och regnfattiga sommaren utan stora problem. En del tee-platser har utvidgats och förbättrats, och det arbetas fortfarande med förnyelser och förbättringar.

Banan är med sina dryga 5 000 meter inte den längsta på kusten men det ska man inte låta sig luras av. Svårighetsgraden väger upp mot de saknade metrarna, till fullo. Det är absolut en bana som vinner vid närmare bekantskap. Första gången du spelar den är säkert resultatet ringare än förväntat, men var inte förtvivlad. Redan efter ett par gånger visar banan sin vänlighet. Det är en banan där omtanke belönas. Låt bara driven ligga i bagen under några hål. Använd en mindre klubba eller ett järn och se till att du ligger mitt på fairway, som på vissa platser känns alldeles för smal. Nästan alla greens är eleverade, så det är inte tal om att rullar in på green. Den ska spelas upp på green. Och även om greensen är välkomnande är det inte så lätt att få stopp på bollen.

Det är värt att prova Miraflores – mer än bara en golfbana.

Flemming Lykke Hansen – medlem under tolv år och delaktig i klubbens arbete som styrelsemedlem, Klubbkapten och President säger: ”Det är naturligtvis golfandet som är kärnan i mitt medlemskap i Miraflores, men som en sidovinst har klubben gett mig ett nätverk av goda vänner, såväl skandinaviska som internationella.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.