golf
Hej golfare som är kvar i Solen!
 
15 april
Fint golfväder och fina resultat. Parador är en bra bana, det kan vi se på resultaten hos många spelare! Det är kul att kunna berätta för alla spelare att vi numer kommer att hålla med servicen att ändra spelhandicap efter genomförd tävling och det hoppas vi att alla tycker är en bonus. I och med detta är det sedan varje spelares skyldighet att logga in på Golf.se och ändra till sitt nya HCP i GIT, vilket innebär att vi då efterföljer EGA handicapregler.
§3.5.7 Måste höja eller sänka sitt exakta handicap när så krävs efter en handicapgrundande rond som ännu inte registrerats på̊ handicaputdraget. Justeringen ska göras i enlighet med systemet för justering av buffertzonen (CBA) om kännedom om denna finns. Om CBA inte är känd, ska den justeras mot CBA = 0.
 
Resultat i damklassen:         Resultat i herrklassen:
1:a Lena Pettersson 39p         Leif Åkesson 38p
2:a Ann-Mari Renström 37p    Urban Antoniusson 35p
Lena Hult Norman 35p        Jaakko Salovius 35p
 
17 april
Denna dag gjorde vi en utflykt till Santa Maria. Det är en trevlig bana med nya utmaningar då den var aningen svårputtad. Greenerna var inte så snabba som vi är vana vid från andra banor. Det gäller att vara flexibel!
 
19 april
Trots stundande stortävling hölls det inte inne på resultaten på Mijas, Los Lagos. Det var fint väder och lagom varmt för golf. Återigen fick våra tävlanden mycket bra resultat. Herrarna vann på 38 p, Damerna på 38 p
 
20 april
Santana som alltid drar oerhört många spelare får även den känna att de nordiska flyttfåglarna har styrt kosan mot norr. Vi var bara 48 spelare mot närmare 70 tidigare i vår på våra tävlingar där.
 
21 april
Månadsfinal i poängplockningen spelades på El Paraiso och banan tillhör verkligen en av våra favoriter. En mysig och hemtrevlig bana. Lättspelad eller inte? Leif Åkesson har jagat en seger hela säsongen och denna dag låg han bra till länge men olyckligtvis fick han avbryta på grund av sjukdom. Segern i herrklassen gick till Mats Eriksson och i damklassen till Eva Åkesson. Som vanligt bjöds det på middag efter spelet och maten är alltid bra på El Paraiso.
 
Dagens segrare: Mats och Eva!
 
Poängplockning i april avgjordes på Miraflores, Guadalhorce, Calanova, Parador, Mijas Los Lagos samt finalen på El Paraiso.
Nu får poängplockningstävlingen vila till hösten då vi tar upp den igen.
Månadsvinnare april        
1:a    Eva Åkesson    20,4    19 pp
2:a    Carla Salovius     16,9    18 pp
3:a    Lena Pettersson     21,3    18 pp
              
1:a    Urban Antoniusson     10,6    25 pp
2:a    Juul Norum     11,6    24 pp
3:a    Björn Enoksen     21,3    20 pp
 
26 april
April april, Ja det kan man verkligen säga. Fortfarande fick vi lov att hålla humöret uppe, då vi som så många andra dagar, och även denna dag hade otur med regn och rusk när vi skulle testa ny bana. Det var inte lätt att spela denna kuperade Cerrado de Aguila.
Nåväl, vi ska nog få till en fin dag där för den var lite klurig.
 
10 maj
Golf i solen gav sig återigen iväg till Cerrado de Aguila för ett nytt försök, denna gång i ett fantastiskt väder, svag vind och sol! 16 entusiastiska och glada spelare som skulle testa ett nytt koncept. Cerrado de Aguila är en 9-håls bana med full längd. Med första teetime kl.12.00 spelade vi 9 hål med varierande resultat. En kort paus och vi åt en underbar lunch. Efter lunchen fortsatte vi med ytterligare 9 hål. Nu hade vi chans att förbättra våra resultat och det var precis vad vi gjorde. Tävlingsformen (eclectic) och lunchen var uppskattad. Så detta kommer vi att spela ett flertal söndagar under hösten.
 
Höstens program är i princip färdigt så det är bara att ligga i hårdträning var ni nu befinner er.
Det har varit en utmaning för vår tävlingsledare Monica att få ihop vårt stora startfält. Förra säsongen hade vi många starter. Kommande säsong räknar vi med ännu fler. För att alla skall få en möjlighet att spela framöver kommer vi fortsättningsvis att ha två grupper på de banor som lockar flest anmälningar.
Avslutningsvis vill vi ge er några viktiga datum att komma ihåg:
Vi har den populära tävlingen Kvinesdal Open den 16 oktober på Lauro. Förra året hade vi bokat för 72 spelare men det räckte inte. I år har vi bokat för 92 och hoppas det skall räcka.
19 oktober Santana, Bäst boll/deltävling 1 och 18 november Guadalhorce Bäst boll/deltävling 2. En ny bana för oss blir San Roque, en av de bästa på kusten.
 
Svinga lugnt så ses vi till hösten.
Ha nu en riktigt fin sommar!
//Git

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.