Shoptalk juli 2015
st-handelsbanken
Ta ditt bolån genom Handelsbanken
Det är ingen nyhet att det återigen rör på sig på den spanska bostadsmarknaden. Det är inte heller någon nyhet att många skandinaver visar stort intresse för att investera i en bostad i Spanien, speciellt på populära Costa del Sol. En del investerar i en semesterbostad och andra uppfyller drömmen om att flytta till Spanien.
Några som tydligt känner av det allt mer ökande intresset för bostäder på Costa del Sol är Handelsbanken, som i dag finns i ett flertal länder. Och självklart, sedan slutet av 1980-talet, finns de representerade på plats på Costa del Sol, med kontor på Centro Plaza i Nueva Andalucía, Marbella.
”Vi på Handelsbanken i Marbella hjälper dig med bolån. Förutsatt att du är kund i Handelsbanken i Norden, Storbritannien eller Holland kan vi handlägga lån över hela Spanien, även om efterfrågan är störst gällande bostäder på Costa del Sol. Det är det lokala Handelsbankenkontoret som tar kreditbeslut vid ett bostadslån i Spanien, det gör inte Marbellakontoret, så det är på sitt hemkontor som man ansöker om ett lånelöfte. Sedan läggs lånet upp via Handelsbanken Luxembourg med säkerhet i den spanska bostaden och vi på kontoret i Marbella hjälper till genom hela bolåneprocessen”, förklarar Jessika Kroon på Handelsbanken Marbella.
Handelsbanken har varit med och förverkligat drömmen om Spanien för många, och med Handelsbanken kan du känna dig trygg när du ska ut på den spanska fastighetsmarknaden.
Handelsbanken Marbella: tel. +34 952 81 75 50, hemsida: www.handelsbanken.es
 
st-longhorn
Hos Longhorn del Sol lyckas det verkligen bjudas på en trevlig restaurangupplevelse med både god mat och atmosfär, ägare Claus ses som andra från höger.
 
Longhorn del Sol – belönad med TripAdvisor Certificate of Excellence
”TripAdvisor är stolta över att tilldela Longhorn del Sol ’2015 Certificate of Excellence’. Detta är ett direkt resultat av restaurangens genomgående bra recensioner från TripAdvisors resenärer.” Så låter det från världens största reseforum TripAdvisor, där miljontals resenärer rankar restauranger, hotell, sevärdheter m.m. Med en närmare titt på reseforumet hittas kommentarer om restaurangen, som ligger mitt i pittoreska Benalmádena Pueblo, här är ett urval:
”Vi njöt av vårt första besök på Longhorn del Sol, och vi njöt så mycket att vi återkommer på söndag för BBQ-lunch.” (April 2015)
”Fantastiskt ställe med utmärkt biff! Du kan njuta den med superb sangria. Deras bifftartar är den bästa vi någonsin ätit! Du kommer att häpna.”(Dec. 2014)
”Detta var en härlig restaurang med mat av hög kvalitet och service. Maten var mycket väl presenterat och biffen en av de bästa jag någonsin ätit. (Nov. 2014.)
Bakom de positiva recensionerna ligger ett noggrant arbete av ägaren Claus. Omsorgsfullt väljer han ut råvarorna, allt från köttet från Galicien, Argentina och USA till fisken, olivoljan, grönsakerna och vinet.
Menyn bjuder på allt från förrätter och sallader till hamburgare, fisk samt vegetariska alternativ och kött förstås. Sommarens stora menynyhet är röd tonfisk, som serveras grillad eller som tartar.
Vinlistan bjuder på, förutom för kött passande röda viner, ett för sommaren breddat utbud av rosé- och vitviner. En stor nyhet bland dryckesalternativen är utbudet av spansk veteöl.
Inte att förglömma erbjuder måndagar och söndagar BBQ. Då tas grillen ut på terrassen.
Och vinterns hit, ett ”måste” för köttälskare, fortsätter naturligtvis – det prisbelönade dry-aged köttet – en fint marmorerad rib-eye på ben, hängmörad i 21-28 dagar, med intensiv smak, från 8+ åriga naturgående kor. Och naturligtvis grillas det i Beefer 800°.
För dem som har tyckt om vinterns steak-tastingar försäkrar Claus att dessa provsmakardagar är tillbaka i oktober.
För mer information och bokningar ring: 952 569 995, eller besök: www.longhorn-del-sol.com, på hemsidan finns även vägbeskrivning.
 

st-eltonJohn
Elton John gästar Costa del Sol med konsert i Málaga

Missa inte sommarens stora konsert när den brittiska musiklegenden Elton John gästar Costa del Sol onsdagen den 15 juli på Palacio de Deportes Martín Carpena i Málaga.
Musiklegenden ger bara en enda konsert i södra Spanien och därför kommer det enligt Live Nation Barcelona, som står för biljettförsäljningen till konserten, vara stor åtgång på biljetterna. Så om man vill garantera sig en fantastisk sommarupplevelse kan biljetterna köpas redan nu via Live Nations hemsida. Priserna börjar från 60 euro och uppåt.
Under sin långa musikkarriär har Elton John mottagit inte färre än 35 guldskivor och 25 platinaskivor samt sålt över 250 miljoner skivor världen runt. Han innehar även rekordet för bäst säljande singlar.
Elton John började sin karriär 1969 och har hittills spelat över 3 000 konserter världen över. Femtio år efter hans första album, Empty Sky, skapar han fortfarande fantastisk musik. År 2001 mötte han återigen framgångar med albumet Songs From The West Coast med singlarna I Want Love och Original Sin. År 2005, efter återlanseringen av albumet Peachtree Road, som innehåller tre nya låtar från Billy Elliot The Musical, fick Elton John ytterligare en hit med låten Electricity från musikalen Billy Elliot. Dessutom blev Elton Johns fans överlyckliga när han och hans låtskrivare Bernie Taupin äntligen skrev en efterföljare till Captain Fantastic och Brown Dirt Cowboy med titeln The Captain and The Kid.
I samband med sin 60-årsdag höll Elton John Rocket Man och gav en oförglömlig koncert i Madison Square Garden, i New York, som slog alla rekord. 2012 toppade Elton John återigen alla hitlistorna i England med Good Morning To The Night, ursprungligen av Elton John men nu framförd av den australiska duon Pnau. Med detta nummer nådde Elton John ut till en ny, ung publik, som sjöng med till hiten under Elton Johns konsert på festivalen 123 Ibiza Festival samma år. Det året underhåll Elton John även vid The Queen’s Diamonds Jubilee med en konsert i Buckingham Palace.
Elton John & His Band fortsatte sin turné under hela 2013 och i september samma år kom han ut med det nya albumet The Diving Board.
Vill du uppleva Elton John & His Band kan du boka biljetter på:
www.livenation.es/artist/elton-john-tickets

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.