Shoptalk september 2015
st-sigtuna
Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket
– är internatskola ett alternativ för dig?
 
När Dr Margret Benedikz, skolchef på Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL), frågar elever som just tagit studenten vad som varit det bästa med just SSHL som skola svarar nästan alla att de har fått väldigt bra undervisning samt vänner för livet i hela världen.
På SSHL får eleverna bo och studera i naturskön, trygg och säker miljö. Fritiden är omväxlande med massor av aktiviteter och så får de träffa ungdomar från många olika länder och kulturer. Men det riktigt speciella är det stora engagemang som eleverna upplever från all personal. På skolan får eleverna träffa lärare, hemföräldrar och tutors som har till uppgift att motivera och stimulera alla elever till att nå sina mål. På en internatskola som SSHL lär eleverna sig också att ta ansvar, vara öppna, kunna lyssna på och umgås med alla sorters människor – egenskaper som är viktiga för framtiden.
 
Att plugga i Sverige är fantastiskt och att ta studenten på SSHL är något alldeles extra. Hela vårterminen innehåller olika aktiviteter och festligheter. Efter utspring och marsch ned i Sigtuna stad serveras det lunch på elevhemmen, dit alla elever får bjuda in tio personer. Dagen avslutas med en studentbal tillsammans med lärare, hemföräldrar och skolledning. Ett minne för livet!
Hur vet du att internatskola är ett alternativ för dig? Det bästa sättet är naturligtvis att besöka skolan och att provbo. Välj mellan speciella provboende helger eller boka in någon annan tid när det passar dig.
För kontakt och mer information: www.sshl.se
 
 st-vitafakta
Vitafakta erbjuder intensiv utrensnings och känslokurs
”Resan till ditt inre – utrensning på flera plan” heter den sjudagars utrensnings- och känslokurs som Pernille Knudtzon, specialläkare i allmänmedicin och Cassandra Marian Larsen, Body SDS studerande, meditationsguide och clairvoyant, håller mellan den 3-10 oktober. Kursen äger rum på ett vackert, franskt kungaslott i champagnedistriktet. Där genomgår kursdeltagarna en utrensning, både fysiskt och psykiskt med guidade meditationer med syfte att nå utrensning på ett cellulärt plan samt öka och förbättra förmågan att nå in bakom smärtan, ”det onda”, sjukdomen, ovanan samt att vara i kontakt med sin egen kropp och de inre organen, lyssna till den och hitta sitt eget väsen.
Fokus kommer att ligga på kroppens syra-basbalan och det kommer att hållas ett öga på ”Ditt Levande Blod”. Det ges Body SDS-träning och behandlingar för att avbalansera kroppen och sätta igång utrensningen och uppbyggnaden. Utrensningen stöttas av utvalda vitaminer, mineraler, örter och homeopati. De guidade meditationerna skapar möjlighet för att (åter)upptäcka fysiska och känslomässiga obalanser, bearbeta dem, uppleva vad det rör sig om för att transformera dem till lämpliga livgivande kvaliteter.
Under kursen skapas det en unik tillgång till obalanser i kroppen och ett unikt sätt att (åter)skapa sunda balanser. Dietisten och personliga tränaren Nick Hvidt-Nielsen deltar också under kursen och erbjuder personlig fysisk träning samt vägledning för att uppnå en bättre livsstil samt ny energimedicin och termografi.
För att delta krävs att det i förväg genomfös en medicins hälsoundersökning.
Kursen är begränsad till max tio deltagare. Logi i enkelrum. Det serveras välsmakande och utrensande måltider – det mesta ekologiskt – på menyn. Deltagarna kommer också att få lära sig att göra lätta basande smoothies, juicer och soppor.
För mer information ring: +34 678 253 510 eller läs mer på: www.vitafakta.es
 
st-aquapool
Aquapool Spas öppnar ny utställningslokal i Fuengirola
Den danska spaåterförsäljaren Aquapool Spas, som snart varit på kusten i 11 år, har under åren lyckats skapa en stark tillväxt. Därför har ägarna, Anja Mynster Kielskov och Claus Kielskov, bestämt sig för att öppna en ny utställningslokal på 225 kvadratmeter i Fuengirola, precis mitt emot möbelbutiken Muebles Benitez. Den nya utställningslokalen slår upp dörrarna tisdagen den 1 september. För att fira detta kommer det erbjudas rabatt på alla spabad samt sparelaterade produkter under hela september månad. Rabatten är 11 procent (för de elva år som Aquapool funnits på kusten).
Torsdagen den 17 september mellan kl. 17.00–20.00 firas öppnandet med en reception då man får tillfälle att hälsa på hela teamet hos Aquapool Spa. Det kommer också att bjudas på lite smått och gott. (Fremhævet – evt. en lille boks)
Med den nya och den redan existerande utställningslokalen, sistnämnda ligger i San Pedro de Alcántara och byggdes förra året ut i samband med företagets 10-års jubileum, kan Aquapool Spas nu leverera de snygga Hot Spring Spas till kunder på hela kusten. Aquapool Spas arbetar med spa-märket Hot Spring Spas och har tre år i rad fått ta emot priset som årets återförsäljare av Hot Springs Spas i Sydeuropa. Och det trots att det är ovanligt att samma spaåterförsäljare får priset tre år i rad, men enligt Anja och Claus är det bara ett bevis på att deras hårda arbete under de svåra tiderna som varit nu bär den önskade frukten.
För mer information ring: 952 92 78 11. Se även: www.aquapool.es
 
st-danoptica
Ny dansk optiker hos DanOptica
I början av augusti kom det in en extra solstråle hos DanOptica. Den 3 augusti hälsades nämligen Tine Kastrup, dansk optiker från Randers, välkommen av butikens ägare Juana Perez och Diego Guillen.
Tine är född, uppvuxen och utbildad i Randers och det är första gången som hon flyttar utomlands, men då hennes partner var med på idén att flytta till Spanien var det bara praktiska saker som behövde ordnas. Beslutet var snabbt och allting i Danmark såldes. Tine talar danska samt engelska och ska nu börja lära sig spanska. Hos DanOptica har hon snabbt kommit in i arbetet och de skandinaviska kunderna har tagit emot henne väl. Hon är specialist på progressiva glasögon och glas. Privat tycker hon mycket om den spanska kulturen och maten.
Ta en titt förbi DanOptica och hälsa på Tine Kastrup. www.danoptica.com, tel. 952 58 39 10.
 
st-dentalNoruega
Catharina och Ingrid, Santorini
 
Clinica Dental Noruega bjuder på konstutställning med Ingrid Rosanna Ågren
Fredagen den 18 september bjuds det på konstutställning i Clinica Dental Noruegas lokaler och i patio-området utanför vår klinik. Vi håller öppet hus mellan kl. 13.00–16.00. Ingrid Rosanna Ågren ställer ut delar av sin egen konst för beskådning och försäljning. Vi bjuder på välkomstdrink samt lite tilltugg och Ingrid berättar om sina tavlor.
Nu när de flesta är tillbaka från semestern eller sommarvistelsen i Skandinavien, hoppas vi att ni har lust att komma på vårt lilla event för att ha ett trevlig litet samkväm på fredagseftermiddagen tillsammas med nya och gamla vänner. De flesta som har bott ett tag på kusten känner säkert redan Ingrid, men många har nog inte fått tillfälle att se hennes konst. För er som är nya på kusten är det ett perfekt tillfälle att skapa lite nya kontakter med oss som redan bor här.
Ingrid Rosanna Ågren är självlärd konstnär och har arbetat främst med målning men även med keramik och tryck.
”Jag målar mest i akvarell men på senare år har jag också börjat med akryl och en blandning av krita och vattenfärger”, säger Ingrid. De flesta av tavlorna som ställs ut nu är elevarbeten från tiden i Sverige och Danmark, men även nyare arbeten finns med.
 
Tidigare utställningar som Ingrid deltagit i:
1982 NK Göteborg, censurerad utställning: ”Okänd målare”
1985 ”Sølvesmeden”, Århus, Danmark
1986 ”Galleriet”, Marstal, Danmark
1987 ”Galleri Stokrose”, Ærøskøbing, Danmark
2002 Seniorposten, titelbladet
2012 ”La Perla”, Los Boliches
2013 “El Campanario”, Calahonda
2013 “The Ark”, Fuengirola
2014 “Café Bellman” Fuengirola
 
Vi på Clinica Dental Noruega hälsar dig välkommen till detta lilla kulturella event. Vår klinik ligger mitt i Fuengirola, precis under Svenska Kyrkans lokaler i Edificio Tres Coronas. Vi finns inne på pation, på bottenvåningen.
Mer information om kliniken och vägbeskrivning kan du få på: www.clinica-dental-noruega.com eller per telefon: 952 47 68 80.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.