Golf – April 2016

 

Månadsfina poäng plockning
Poängplockningstävlingen i februari avgjordes på Parador. Vädergudarna bidrog med blåst och sol, deltagarna med fint spel. Ulla Lundqvist hade redan tidigare säkrat vinsten. Betydligt hårdare var det i herrklassen där det var kamp ända in på målsnöret. Efter avslutat spel bjöd Golf i Solen på mat på Plaza Mayor. Där fick de bästa spelarna ta emot sina priser.
Dam klassen 1:a Lundqvist Ulla 17,2 30 p
2:a Lilly Trydal 23,6 27 p
Herr klassen 1:a Joakim Lagerkvist 7,9 25 p
2:a Erlend Wiik 9,1 24

Bara två dagar senare var det dags för landskamp mellan Sverige och Norge på El Higueral. Vi spelade Ryder Cup dvs. 9 hål vardera av Bästboll, Greensome och Single med fyra spelare i varje lag, två från varje land. Det var en härlig dag med många trevliga inslag. I år hade ”De Norske” investerat i nya tjusiga kläder i landsfärgerna. I fjol blev de litet tagna på sängen när svenskarna kom klädda i gult och blått.

Blåsten har förföljt vårt spel många gånger den senaste tiden, så även denna dag. En snål, kall vind spelade oss ett stort spratt.
Den svenske kaptenen Tommy Pettersson hade även i år tagit ut ett kalaslag. Han har fingertoppskänsla när det gäller laguttagningen.

Trots vinden hade vi en fantastisk dag på El Higueral.
Alla spelare försågs med var sin godispåse (donerade av två generösa, påhittiga medlemmar) med olika texter på fram och baksida för de båda lagen. Nu hjälpte varken nya kläder eller en liten påse med uppmuntran. Sverige vann landskampen även 2016 .

Efter spelet kom ett skämtsamt förslag från lag Norge att vi skulle tävla i skidåkning. (Hur skulle det se ut att spela golf med skidor på?)
Det vinnande laget var Sverige.

Efter spel bjöd Golf i Solen på buffémiddag på den trevliga Woken i La Cala.

Dags för jubileum
Det är tio år sedan Monica började arrangera veckotävlingar i golf på Costa del Sol.
Första veckotävlingen för skandinaviska spelare arrangerade hon den 1 mars 2006 på Parador Golf. Sedan dess har det blivit 36 000 ronder vid 1 010 speltillfällen på ca 40 olika banor, trots att vi bara spelar under vinterhalvåret. Det har gett golfbanorna ca 1,5-2 miljoner euro i intäkter. Klubbarna var inte sena att visa sin uppskattning så prisbordet vid denna jubileumstävling var något alldeles extra. T ex den spelare som kom på 36:e plats fick vin för ca 30 euro.
Jubileumstävlingen spelades av ett hundratal spelare på Parador den 1 mars 2016. Vi hade Shot gunstart klockan 9.00. Det var en underbar dag, kanske lite kallt på morgonen. På kvällen var det prisutdelning och fest för 97 deltagare som minglade och åt trerätters middag.

Tävlingen vanns av Daniel Lindbäck, Odd Enoksen, Ulla Lundqvist och Birgitta Johansson. De fick vardera 2 green fee från Mijas Golf, Marbella GCC, Rio Real eller Santana Golf. Närmast pin: Ellinor Fredsborn som fick en övernattning för två på hotell Tamisa.

Längsta drive dam: Lena Pettersson, pris; bollar och markeringskit Holiday Golf.
Längsta drive herr: Terje Jensen som fick vinflaskor, Unioptica.
Terje fick också pris som den mest energiske spelaren genom åren. Terje har spelat 439 ronder under de 10 åren.

För att visa sin uppskattning för det enorma arbete Monica har lagt ned och fortsatt lägger ned, hade spelarna haft en insamling för att tacka henne för detta arbete. Hon förärades en tavla. Kunde motivet vara mer passande?

6 mars – 7 mars
Golf i Solens Klubbmästerskap spelades i år under två dagar och 36 hål. 18 hål spelades på Mijas Golf, Los Lagos på söndagen och 18 hål spelas på Santana dagen efter. Söndagen var kall och blåsig och måndagen började med mulet väder och sedan regn och blåst i 1½ timme. Sedan sprack molntäcket upp och vi avslutade dagen med ”Golf” i ”Solen”.

Klubbmästare damer Anna Edström 191 slag, som vann golf och övernattning för 2 personer på Torreby slott utanför Munkedal.

Klubbmästare herrar Ulf Ekström 175 slag, som också vann golf och övernattning för 2 personer på Torreby slott.

Klubbmästare Äkta make/sambo Anna och Peter Edström 120 poäng, som vann golf och övernattning för 2 personer på Torreby slott.

Poäng boggy-klassen vann Per Mikkelsen, 61 poäng.

__________

AHN Golf
Den första tävlingen gick av stapeln på Santa Maria golfbana den 18
februari och den andra deltävlingen den 7 mars.
Vinnare i etapp 1 blev Göran Hongell och Veikko Pulkkinen laghcp 9 och slutresultat 39. Klara för finalspel på Bro Hofs slott den 18 juli.
Vinnare i etapp 2 blev Raja och Raimo Alhonen, laghcp 27 och
slutresultat 39. Klara för finalspel på Bro Hofs slott den 18 juli.

Bernt Schönning som kom närmast hål på Mijas golfbana vann en putter som var
sponsrad av Taylor Made (senaste modell).

Nu är det bara den tredje och sista deltävlingen kvar som går av stapeln
den 7 april på Alhauríns golfbana.

Sammanlagt är det 300 2-mannalag som kommer att göra upp om första
platsen på Bro Hofs slott den 18 juli.
Vi från AHN Golf önskar våra lag extra mycket lycka till!

Av Norrbom

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.