Är din semesterbostad redo inför den nya uthyrningssäsongen?

Är din semesterbostad redo inför den nya uthyrningssäsongen?

Vi har ganska så nyligen trätt in i ett nytt år och kanske är det dags att se över din semesterbostad, så att den är optimal inför den kommande säsongen. En inbjudande semesterbostad ger inte gästerna bara en bättre upplevelse utan du ökar även dina egna möjligheter för att få många hänvändelser, och det kan vara guld värt när de semestersuktande fattar sina slutgiltiga beslut gällande semesterbostad.

Här har jag samlat några tips och goda råd till hur du kan optimera och förbättra din semesterbostad inför den kommande säsongen, både i själva bostaden samt online.

 

Optimera den fysiska bostaden

1. Det första du bör göra är naturligtvis att städa hela bostaden från golv till tak. Kom även ihåg att kontrollera utrymmen bakom soffkuddar, under madrasser m.m. för saker som inte bör vara där. Om du har levande växter i bostaden bör du komma ihåg att byta ut eventuella vissna mot nya. När semesterbostaden är ren kan du börja finputsa.
 
2. Kontrollera färgen noga. Det är inte praxis att måla om sin bostad varje år men om du har en uthyrningsbostad som används av åtskilliga gäster under året kan det vara en bra idé att ta fram färghink samt pensel och gå igen om de mest använda områdena såsom runt stickkontakter, räcken samt i hallen, där väskor och inköpskassar kan ha skrapat väggarna.
 
3. Säg adios till badrumsmögel. Det finns ingenting mer avstötande än att hitta fukt eller mögel på badrumskaklet i en semesterbostad. Så se till att ditt badrum är i toppskick. Kontrollera även att avloppet är rent, att brunnen sitter fast ordentligt och att duschdraperiet är rent och mögelfritt. Kontrollera också att det inte finns några trasiga kakelplattor, om det finns behov av att reparera fogarna runt avlopp, badkar m.m.
 
4. Nya lakan samt nya handdukar. Räkna ut hur många gäster som övernattar i din semesterbostad, kanske är det en bra idé att byta ut lakan, örngott och handdukar varje år. Slitna lakan och handdukar är verkligen ingenting som en gäst önskar möta under sin semester.
När en gäst hyr en semesterbostad i stället för ett hotellrum vill de ofta använda sig av köket, varför det är viktigt att detta är inbjudande, rent och funktionellt. Så därför följer dessa råd:
 
5. Städa ur alla köksskåp. Kaffefläckar, brödsmulor och vem vet vad har en tendens att gömma sig längst in i skåpen. Avkalka kaffemaskinen och vattenkokaren, rengör ugn och mikrovågsugn, brödrost och lådor – även besticklådan. Tvätta alla lösa delar som tallrikar, glas, koppar, bestick, kastruller och stekpannor. Ett rent kök lockar även gästerna till att hålla det rent.
 
6. Kontrollera att du har tillräckligt med bestick, tallrikar, glas m.m. Se till att det finns en komplett servis till alla gäster samt lite till. Det betyder, om det kan bo fyra gäster i din semesterbostad bör du se till att servisen räcker till sex eller åtta personer.
 
7. Gå igenom bostadens alla apparater, så att du vet att allting fungerar. Kontrollera att alla glödlampor fungerar samt att det finns extra, i fall det skulle gå en. Se även till att det finns en ficklampa samt batterier om det skulle bli strömavbrott.
 
8. Var uppdaterad rent tekniskt. Om du inte redan har WiFi så se till att installera det. Var också uppmärksam på hur snabb uppkopplingen är. Allt fler gäster ser detta som ett måste som de inte kan eller vill vara utan under deras semester. Om du inte har en tvättmaskin samt diskmaskin bör du även överväga att köpa in dessa då familjer inte gärna är utan någondera.
 
9. Extra service. Se till att det finns vardagssaker som kaffe, kryddor (kom ihåg salt och peppar!), kaffefilter, diskmedel, disksvamp och en bra diskborste. Kontrollera tidningar och magasin så att de är de senaste, uppdatera din guide för området med nya aktiviteter samt restauranger och se även till att eventuella presentkort och rabattkuponger till attraktioner m.m. är giltiga.
När din semesterbostad är skinande ren är det dags att ta tag i att optimera den online. I dag är nämligen en onlinepresentation av din bostad enormt viktig för dina möjligheter för att optimera din uthyrning.

Optimera din semesterbostad online

1. Bilder. Uppdatera din bostadsannons med nya och skarpa foton. Enligt uthyrningsportalen www.Feriebolig-Spanien.dk är bilderna en av de viktigaste faktorerna när gästerna väljer just din bostad när de söker på nätet. Se till att ta bilderna när solen skiner och ta bilderna så att ljuset kommer bakifrån. För inomhusfotografering ska du tänka på att tända lampor och dra ifrån gardiner. Se även till att ha bilder av alla viktiga rum och platser i bostaden. Som minimum förväntar sig gäster bilder av kök, badrum, sovrum, vardagsrum samt terrasser med utsikt.
 
2. Planritning. Har du någonsin funderat på att tillföra en planritning till din egendomsbeskrivning? En planritning hjälper gästerna att snabbt kunna visualisera bostaden, vilket är speciellt viktigt för familjer som vill vara säkra på att det finns tillräckligt med plats till barn och vuxna. Undersökningar visar även att en planritning kan hjälpa dig att få större efterfrågan då en bostad med planritning känns mer pålitlig.
 
3. Närområdet. Gör en beskrivning av närområdet, eller uppdatera den du redan har. Har matbutiken runt hörnet stängt eller har det öppnat en ny Michelinrestaurang eller en lekplats för barn i närheten? Har taxistationen flyttat? Tänk även över vad det var som du själv fann attraktivt med området? Stränder, gastronomi, festivaler, utomhusaktiviteter eller shopping? Oavsett vad som lockar dig kommer det högst troligt även att locka gäster, om du bara kommer ihåg att lämna information om det.
 
4. Skapa en plan för att få bra recensioner. Det har visat sig att semestergäster föredrar att leta efter bostäder som rekommenderas av andra, och ju fler stjärnor desto bättre. Så när du har gjort alla de små extrasaker som nämnt är det bra att komma ihåg att fråga gästen om denne skulle vilja hjälpa dig och lämna en kommentar om deras vistelse. Skulle det hända att någons utvärdering är negativ, någonting som du själv inte tycker är rimligt, så är det bästa att svara detta på ett konstruktivt sätt. Det är ju inte bara gästen som läser dina svar utan även hundratals andra intresserade semesterfirare.
Så är din semesterbostad redo att ta emot glada semesterfirare. Lycka till säsongen 2017!
 
Av Christine Stranne

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.