Pablo Iglesias vinner maktkampen i Podemos – Turistboomen fortsätter – Hårda straff i Gürtel-fallet

Pablo Iglesias vinner maktkampen i Podemos - Turistboomen fortsätter - Hårda straff i Gürtel-fallet

Pablo Iglesias vinner maktkampen i Podemos

Efter flera månader med interna problem föll under helgen bitarna på plats för landets tredje största parti. De två frontpersonerna i Podemos, Pablo Iglesias och Iñigo Errejón, hade inför partiets extraordinära kongress i Madrid presenterat sina kandidaturer och upplägg för partiets framtida struktur. Med 50 mot 33 procent av rösterna föll valet på Pablo Iglesias. Segern ger honom friare tyglar eftersom han nu fritt kan sätta ihop sin nya ledning i partiet. Pablo Iglesias planerar dock att tilldela Iñigo Errejón en viktig post i partiet och satsar på ett starkt och samlat Podemos framöver.
Podemos är i dag Spaniens tredjestörsta parti och partiets mål är att vinna parlamentsvalet år 2020.

Turistboomen fortsätter

Málaga flygplats börjar 2017 i samma stil som 2016 avslutades. Med 7 286 flygavgångar och 867 382 passagerare visar flygplatsen ett ökat passagerarantal på hela 18,40 procent jämfört med samma månad föregående år. Ökningen kommer från de internationella flygningarna – först och främst de från Storbritannien, som, trots det omtalade ”Brexit”, fortsätter att strömma till Costa del Sol.
 

Tidigare centralbankschef inför rätta

Medan tusentals privata investerare fått tillbaka deras insatser efter den tragiska börslanseringen av Bankia år 2011 fortsätter rättsfallet mot bankens före detta ansvariga. Och domstolen går nu fram så brett att även den förre centralbankschefen Fernández Ordóñez också hamnar på bänken bland de tilltalade. Domstolen uppskattar att den före detta chefen för Banco de España kan ha dolt uppgifter kring Bankias verkliga ekonomiska situation inför börslanseringen. Faktum är att bankens ekonomi var katastrofal och att en börslansering var den enda räddningen. Kunder och privata investerare fördes bakom ljuset varför nästan alla investerare nu fått tillbaka sina insatser.

Hårda straff i Gürtel-fallet

De tre huvudmännen bakom det omtalade korruptionsfallet har dömts till mellan 12-13 års fängelse. Francisco Correa, Álvaro Pérez och Pablo Crespo ingick under flera år i ett nära samarbete med Partido Popular i Madrid och Valencia – men utan att vara direkta medlemmar av partiet. De tre stod bland annat för att arrangera partiets många kongresser och andra evenemang, som de överfakturerade mot väntjänster. Tilliten och förhållandet till PP blev så bra att de tre dömda även blev ett mellanled när offentliga tillstånd skulle förhandlas på plats. Här mottog de tre ett flertal höga och olagliga mutor. De tre försvarsadvokaterna till de dömda har alla valt att överklaga domstolens beslut.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.