Kvaltävling World Amateur Golfers Championship Sverige på Golf Torrequebrada

Kvaltävling World Amateur Golfers Championship Sverige på Golf Torrequebrada

World Amateur Golfers Championship

I över 20 år har World Amateur Golfers Championship inspirerat amatörgolfare från hela världen att ta utmaningen och inom sin egen hcp-klass få samma status som de yrkesverksamma, plus att de får uppleva den stolta känslan av att representera sitt land i en VM-final.
 
Mästerskapet börjar som en nationell tävling runt om i världen, där vinnarna från fem hcp-klasser representerar sitt land, både som ett lag och individuellt inom sin hcp-klass.
 
Nationella lag från hela världen utmanar varandra om VM-titeln liksom VM-titeln som individuell spelare i den egna klassen.

Sven Tumba grundade tävlingen

Sven Tumba representerade Sverige i fotboll och ishockey. Han tog bland annat tre VM-guld, deltog i två OS, tog medalj bägge gångerna och slutligen i golf. Golfen gjorde han till en folksport i Sverige, och introducerade den dessutom i det forna Sovjetunionen, samt skapade World Amateur Golfers Championship.
 
Svens motto var “Sport Promotes Friendship and Business” och detta är sedan starten 1995 World Amateur Golfers Championships motto.

Kvaltävlingar i hela Sverige a

2017 spelas 20 kvaltävlingar i slaggolf i Sverige. Den svenska tjuvstarten gjordes dock på spanskmark, på Golf Torrequebrada på Solkusten, där svenskan Ana Nyblom arbetar. Hon har varit inblandad i World Amateur Golfers Championship sedan 2009, då Sven Tumba kontaktade henne. Sedan dess har hon upplevt flera underbara och oförglömliga världsfinaler i Thailand, Turkiet och Sydafrika som kapten för det spanska laget.
De fem lyckliga vinnarna på Golf Torrequebrada, från i stort sett hela Sverige (från norr till söder och från öst till väst), som nu ser framemot den svenska finalen, är:
Hcp 0-5.4 Lars Hänninen (Haninge GK), 77 slag
Hcp 5.5-10.4 Tina Håkansson (Trelleborgs GK), 77 slag
Hcp 10.5-15.4 Rolf Stigson (Halmstad GK), 79 slag
Hcp 15.5-20.4 Per-Arne Andersson (Huvudstadens GK), 74 slag
Hcp 20.5–25.4 Bengt-Åke Sevedag (Arvidsjaur GK), 79 slag
 
Läs mer om årets svenska kvaltävlingar på www.wagcsverige.se.

Årets finaler

Sverigefinalen spelas på Ekerum på Öland den 16 september 2017.
Världsfinalen spelas i Kuala Lumpur i Malaysia den 15-23 november 2017.
Besök gärna: www.worldgolfers.com för ytterligare information.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.