Stor taxistrejk i Málaga – Marbellas borgmästare sitter löst – Smurfarna lämnar Júzcar

Stor taxistrejk i Málaga - Marbellas borgmästare sitter löst - Smurfarna lämnar Júzcar

Stor taxistrejk i Málaga

Det är fullt med folk på Málagas flygplats och dessutom firas den årliga ferian i provinshuvudstaden, men varken turister eller festglada turister i Málaga kan ta sig någonstans med taxi. Stadens taxichaufförer gick nämligen ut i strejk natten mellan lördagen och söndagen då några bland Málagas åkare sett att flera Cabify-bilar befunnit sig på feriaplatsen. Cabify är en direkt konkurrent till den vanliga taxiverksamheten och är inte välkomna i staden då de inte betalar samma licens som de traditionella taxichaufförerna. Kommunen har länge försökt minimera antalet Cabify-bilar i stan och har alltid skyddat taxichaufförernas intressen men kommunen kan inte förhindra att Cabify-bilar från andra städer kör in i Málaga för att arbeta under ferian. Enligt uppgifter har mellan 35-70 Cabify-bilar kört i Málaga.
Strejken har redan lett till tråkiga konsekvenser för tusentals turister som anlänt till flygplatsen eller till Málagas centralstation sen om natten och som inte kan ta sig till sina hotell varför de i stället tvingas övernatta på flygplatsen eller på centralstationen.

Uppdatering: Under torsdagsmorgonen, efter fyra dagars strejk, enades taxichaufförerna om att återuppta arbetet och börja köra igen.

Marbellas borgmästare sitter löst

José Bernals (PSOE) tid som borgmästare i Marbella kan mycket väl vara nära på att rinna ut. Hans stödparti Opición Sampedreña (OSP) har nämligen påbörjat förhandlingar med Partido Popular om att presentera en misstroendeförklaring mot den sittande borgmästaren för att därefter bilda ny regering. Efter det förra kommunalvalet, som hölls 2015, kunde PSOE tillsammans med OSP, Podemos samt IU, som nu har slagits ihop, samla ihop 14 mandat, vilket var just det som de behövde för att få majoritet i kommunen. Men nu har OSP och deras två mandat tröttnat på samarbetet då de menar att José Bernal lyssnar för mycket på vänsterkanten.
 
Om PP och OSP presenterar en misstroendeförklaring blir Ángeles Muños återigen borgmästare i Marbella, där hon satt på posten åren mellan 2007-2015.

Smurfarna lämnar Júzcar

Den blåa byn kan utan problem fortsätta att vara blå men smurfarna packar nu sina väskor och lämnar Júzcar. Ja, det är så det ser ut med mindre att det sker ett mirakel i förhandlingarna mellan kommunen, landstinget och företaget som har rättigheterna till de populära smurfarna. Den lilla byn, som ligger norr om Estepona, gjorde sig för några år sedan känd på världskartan då just den blev utvald som inspelningsplats till en smurffilm. I samband med inspelningarna målades hela den lilla vita byn om till blå, vilket gav Júzcar stor uppmärksamhet. I samband med detta kom också turismen till byn varför husen förblev blå även efter inspelningarna, liksom att många statyer, lekplatser och andra smurfsaker fick förbli smurfiga. Men nu vill företaget som äger rättigheterna till smurfarna ha 12 procent av all omsättning som ”smurfturismen” ger, någonting som kommunen inte går med på.
Och nu har även Málagas landsting gett sig in i förhandlingarna då landstinget har planer på att investera 300 000 euro i en helt ny smurfpark strax utanför den lilla blå byn.
 
Av En Sueco SS

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.