Spaniens nya bostadskung – Brittisk promotor investerar 125 millioner euro i La Cala de Mijas – Spanien Runt trampas igång på lördag

Spaniens nya bostadskung - Brittisk promotor investerar 125 millioner euro i La Cala de Mijas - Spanien Runt trampas igång på lördag

Spaniens nya bostadskung

Den nya bostadskungen på den spanska bostadsmarknaden är varken bank eller byggmatador utan i stället investeringsfonden Blackstone, som med köpet av 51 procent av tillgångarna i för närvarande Banco Popular, som ägs av Banco Santander, inte bara gör sig till Spaniens utan till värdens största ägare av fastigheter. Blackstone administrerar i dag tillgångar för 306 000 miljoner euro.
För ett par månader sedan köpte Banco Santander den konkursdrabbade Banco Popular för 1 euro men har nu alltså sålt majoriteten av bankens ”bostadslager” till Blackstone, som är specialist på att omsätta fastigheter. Försäljningen ska ge Banco Santander möjlighet att kunna fokusera på mer traditionella bankaktiviteter.

Brittisk promotor investerar 125 millioner euro i La Cala de Mijas

Den spanska filialen av den engelska promotorn Taylor Wimpley och den irländska hotellkedjan FBD Hotel and Resorts, som bland annat äger La Cala Golf Resort, har startat ett samarbete med syfte att bygga 600 bostäder i La Cala de Mijas under de kommande tio åren. Den totala investeringen uppgår till 125 miljoner euro och är en av historiens största bostadsprojekt på Costa del Sol. Bostäderna som ska byggas ska främst bli radhus och lägenheter.

Spanien Runt trampas igång på lördag

Nästan hela världseliten finns på plats när cykeltävlingen Spanien Runt börjar på lördag i den lilla franska staden Niemes. Det blir starten på 3 300 km fördelade på 21 etapper innan fältet når Madrid den 10 september. För mångas besvikelse leder ingen etapp förbi Málaga stad i år men å andra sidan tar några viktiga etapper vägen förbi Motril, Antequera, Coín och i Sierra Nevada. Tour de France vinnaren, Chris Froome, är favorit, men det har han varit tidigare och har slutat som olycklig tvåa tre gånger. Chris Froome förväntas få hård konkurrans från fransmannen Bardet, de två italienarna Aru och Nibali samt spanska Contador, som sedan, efter Spanien Runt, kommer att avsluta sin karriär.
Av En Sueco SS

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.