Mer eld på bålet i Katalonien – Uthyrning av turistbostäder vinner fortfarande mark – Unicaja bakom stor bostadsaffär

Mer eld på bålet i Katalonien - Uthyrning av turistbostäder vinner fortfarande mark - Unicaja bakom stor bostadsaffär

Mer eld på bålet i Katalonien

Ett splittrat katalanskt parlament antog under onsdagen den nya lag som ska säkra att det katalanska självständighetsvalet genomförs den 1 oktober samt det därefter praktiska genomförandet av självständighetsprocessen. Som väntat blev det en lång och intensiv debatt, och inte överraskande fick de partier som är för Katalonien lagen antagen majoritet med ganska få mandat.
Resultatet är ytterligare en tydlig signal på att de katalanska ledarna oförtröttat arbetar för ett självständighetsval och därefter processen att frigöra sig från Spanien. Centralregeringen i Madrid är dock också på hugget. Rajoys högra hand, María Soraya, slog under en presskonferens i onsdags fast att regeringen sedan länge har sitt juridiska motspel färdigt, och det kommer att inkludera arresteringar och rättsförföljelse av ledande katalanska politiker, om dessa fortsätter med processen, då deras agerande skulle bryta mot den spanska grundlagen. María Soraya sa med en gång att regeringen naturligtvis inte skulle tveka att komma till den katalanska befolkningens undsättning. Hennes formulering har backats upp av de senaste opinionsundersökningarna som visar att nejsidan skulle vinna om det skulle hållas ett lagligt val i dag.

Uthyrning av turistbostäder vinner fortfarande mark

Efterfrågan på turistbostäder är nu så stor att det i Marbella samt i Málaga stad erbjuds fler sängplatser i uthyrningsbostäder än i hotell. Under de senaste 18 månaderna har uthyrningen verkligen kommit igång på allvar. Många turister söker sig till turistbostäder i stället för hotell då det många gånger är billigare, och så ger det en möjlighet att själv laga mat. Och för uthyrare är det mycket mer lönsamt att hyra ut på kort sikt än på lång sikt.
I Marbella finns de ca 16 000 sängplatser i uthyrningsbostäder jämfört med hotellens 12 000 sängplatser. I Málaga stad är siffrorna 11 000/9 000. I Torremolinos är trenden dock det omvända. Staden kvarhåller sin placering som kustens hotellstad nummer ett med 20 000 sängplatser mot bara 3 000 sängplatser i uthyrningsbostäder.
Hotellens svar mot uthyrningsbranschen är ofta låga priser och all-inclusive.

Unicaja bakom stor bostadsaffär

Banken Unicaja har precis slutet en av historiens största bostadsaffärer med den nationella byggjätten Neinor Homes. Affären omfattar sex stora markområden i områdena Limonar och Teatinos i Málaga på totalt 90 000 kvm för 68 miljoner euro. Detta är mark på vilken Neinor Homes nu planerar att bygga inte färre än 800 bostäder. För Unicaja är det en lättnad att sälja sitt ”bostadslager”, som under snart tio år har varit en stor och tung boja för den lokala banken i Málaga. Neinor Homes har nu totalt 29 byggtomter i Málagaprovinsen, varpå det är projekterar 2 300 nya bostäder. Tomternas samlade totala värde uppgår till 1 300 miljoner euro.
 

{loadposition realestate}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.