Orolig stämning i Katalonien – 2 000 rättegångar mot bankerna – Málaga C.F. har stora problem

Orolig stämning i Katalonien - 2 000 rättegångar mot bankerna - Málaga C.F. har stora problem

Orolig stämning i Katalonien

Mellan 350 000-500 000 katalaner gick under måndagen ut för att manifestera för det kommande självständighetsvalet, som den katalanska regionalregeringen har utlyst till de 1 oktober. Tisdagen var ”Diada” som är den årliga katalanska regionala helgdagen och, som förväntat, användes den som en symbol för katalansk självständighet. Demonstrationerna var störst i Barcelona och de andra större katalanska städerna Tarragona och Lleida.
Självständighetsvalet strider mot den spanska grundlagen och mot centralregeringens vilja, och trots det massiva uppbådet visar samtliga opinionsundersökningar fortfarande på ett mycket splittrat Katalonien när det gäller självständighetsfrågan. Nu förväntas de kommande veckorna bli mycket intensiva då regeringen i Madrid på alla sätt och vis kommer att försöka förhindra självständighetsvalet.

2 000 rättegångar mot bankerna

Domstolen i Málaga har under året som gång fått ännu mer arbete. Det är nämligen så att hittills i år har 2 000 missnöjda bankkunder stämt sina banker då bankerna inte har återbetalat de räntor som kunderna betalat för mycket på för sina rörliga bolån. Kortfattat kan det förklaras så att de flesta spanska banker säkrat sig en minimiränta på de bostadslån som betalats ut under 00-talet. På så sätt har bankerna försäkrat sig en ränteinkomst även om räntan skulle ha fallit till en mycket låg nivå, vilket ju också skedde. Många låntagare har inte förstått denna klausul när de tecknat lån varför de nu kräver att bankerna återbetlar den ränta som de betalat in för mycket.
En EU-dom har slagit fast att klausulen som bankerna använt sig av är olaglig med undantag för om låntagare ska ha varit i stånd till att förstå låneavtalens villkor. Därför kan t ex ekonomer, advokater, revisorer och andra som arbetar med liknande yrken inte räkna med att få någon överränta återbetalad.
De 2 000 rättsfallen går i dag först och främst på frågan: ”vem bör, vem bör inte, ha känt till denna klausul”.
 

{loadposition realestate}

Málaga C.F. har stora problem

Det höga visslandet från 30 000 åskådare som besökte Estadio La Rosaleda på måndagskvällen kund höras över nästan hela staden. Orsaken var ett stort missnöje samt frustration över ytterligare en förlust för stadens fotbollslag. Denna gång handlade det om att Las Palmas vann med 3-1, och Málaga C.F. förlorade alltså ännu en gång. Det blev klubbens tredje förlust under tre matcher; laget spelar dåligt och osammanhängande.
Inför rådande säsong har Málaga sålt, eller förlorat, fyra av sina bästa spelare sedan förra säsongen och ersättningarna är måttfulla. Den stora visslingskonserten efter måndagens förlust var därför direkt riktad mot klubben ägare Al Thani och inte mot tränaren Michel.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.