Arbetslösheten ökar men… – Costa del Sol vill till Kazachstan – Värmerekord för september – Hjälp åsnorna i El Refugio del Burrito

Arbetslösheten ökar men... - Costa del Sol vill till Kazachstan - Värmerekord för september - Hjälp åsnorna i El Refugio del Burrito

Arbetslösheten ökar men…

Arbetslösheten i Spanien har ökat med 46 000 personer, visar siffror från den 1 september, och därmed är den totala arbetslösheten uppe på nästan 3,4 miljoner personer. Men de nya arbetslöshetssiffrorna är inte så dåliga som de kan låta. En ökning på 46 000 personer under augusti, när sommaren är över, är nämligen den minsta ökningen under åtta år.
Det minskade antalet arbetstillfällen har primärt drabbat serviceyrken som hotell och restaurang, och minskningen har bland annat drabbat Málaga, där sommaren alltid skapar extra arbetstillfällen till tusentals arbetslösa.

Costa del Sol vill till Kazachstan

Málagaprovinsens turistråd fortsätter att leta nya vägar för att marknadsföra Costa del Sol på nya marknader. Nästa stopp på resan är Kazachstans huvudstad Astana, där Costa del Sols turistråd finns representerat på en stor internationell mässa denna vecka.
”Allt fler från fjärran länder i Europa och österifrån får upp ögonen för Málaga”, säger Elias Bendodo, president i Málagas landsting, som är med på resan, och han fortsätter: ”Det är främst kulturen, livsstilen, shopping, lyx och hälsoturism som Costa del Sol uppmärksammas för. Och så naturligtvis även alla de möjligheter som finns för investerare.”
Det är första gången som turistrådet finns representerat på mässan i Kazachstan.

Värmerekord för september

I måndags var det varmt. Så varmt att det på flera platser längs Costa del Sol till och med var nära att nås värmerekord för september. I Vélez-Málaga till exempel registrerades temperaturer på inte mindre än 39 grader. På flygplatsen nådde kvicksilvret 38 grader och i Coín samt Benahavís var det 37 respektive 37,4 grader varmt. På de flesta platser på kusten låg temperaturen runt 35 grader.
Det var en värmebölja från Afrika som drog in över Málagaprovinsen under måndagsmorgonen som låg bakom de höga temperaturerna. Värmeböljan avtog under tisdagen och nu förväntas mer moderata och sedvanligare dagstemperaturer på mellan 28-30 grader för resten av veckan.
Det är ytterst ovanligt att september månad bjuder på temperaturer över 35 grader, men det fick vi alltså i måndags.
 
donkey

Hjälp åsnorna i El Refugio del Burrito

En välgörenhetsmiddag för Refugio del Burrito, som vurmar för åsnor och andra övergivna och misshandlade djur, hålls på Hotel Tamisa Gold den 9 september.
Priset är 33 euro, och av dessa går 5 euro till Refugio del Burrito.
I priset ingår välkomstdrink, 3-trättersmeny med en halv flaska vin. Under kvällen blir det musik, underhållning, lotteri och auktion.
Evenemanget börjar kl. 20-30.
Boka din plats hos Inga Yvon Brüning: 654 513 380, starbabies5@gmail.com eller Hotel Tamisa Golf: 952 585 988.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.