En svensk gripen och en annan skjuten – Europas längsta modevisning i Málaga – 50 offer hedrades på flygplatsen i Málaga – Övergivna bilar ska bort från Marbellas gator

En svensk gripen och en annan skjuten - Europas längsta modevisning i Málaga - 50 offer hedrades på flygplatsen i Málaga - Övergivna bilar ska bort från Marbellas gator

En svensk gripen och en annan skjuten

Det har varit en vecka under vilken svenskar har figurerat i de spanska dagstidningarna. Det var i början av veckan som rubrikerna i både spansk och svensk press utgjordes av att en svensk man gripits i slutet av förra veckan misstänkt för sexövergrepp i Barcelona. Utrikesdepartementet i Sverige har bekräftat att det rör sig om en svensk man i 25-årsåldern och att denne har frihetsberövats i Barcelona. Mannen, som är på semester i den katalanska huvudstaden, sitter fortfarande häktad misstänkt för sexövergrepp mot totalt fyra kvinnor och det rapporteras att svenska ambassaden i Madrid följer fallet.
Men det är inte nog med det på den svenska nyhetshimlen i Spanien. I tisdags sköts en 36-årig svensk man ihjäl av polis i Valencia. Mannen misstänktes för styckmord på en 42-årig kvinna. Det var när två poliser följde spår efter att de funnit en väska innehållande den styckade kvinnokroppen som de kom fram till 36-årigens lägenhet. Där bad de 36-årigen identifiera sig, men i stället för att visa legitimation drog 36-årigen kniv och knivhögg en av poliserna, varmed poliskollegan drog sitt tjänstevapen och sköt den misstänkta tills denne dog. Tills polisens försvar fortsatte 36-årigen att hugga den första polismannen trots att han blev beskjuten. Polismannens liv gick inte att rädda.
 
Mordet på polismannen är det första i Valencia sedan år 2000.

Europas längsta modevisning i Málaga

Nu rullas den röda mattan ut över hela Málagas centrala promenadstråk Calle Larios, för det är nämligen så att Málaga Fashion Week hålls i helgen. Kända spanska designers kommer att presentera sina senaste kollektioner längs hela Calle Larios. Förvandlingen av det populära promenadstråket under Málagas modevecka gör Calle Larios till Europas längsta modevisning – nästan 300 meter lång. Det hela börjar nu på fredagskvällen kl. 20.30 och slutar på söndag samma tid.
Den stora modevisningen är öppen för alla, dock är 2 000 av platserna reserverade till specialinbjudna personer i modebranschen.
 

50 offer hedrades på flygplatsen i Málaga

I onsdags, den 13 september, var det 35 år sedan som Málaga såg sin hittills största flygolycka. 50 passagerare miste den dagen livet ombord på ett Spantax-plan som skulle till New York. Olyckan orsakades av övervikt på planet vilket gjorde att piloten inte kunde lyfta och när han tillslut försökte bromsa var det för sent. Flygplanet fortsatte ut på landsväg N-340 och vidare in i ett hus, där det fattade eld. Flera passagerare blev fångar inne i planet på grund av att många av nödutgångarna var delvis blockerade och själva passagerargången var överfylld med handbagage. Olyckan inträffade alltså 1982 och nu på 35 årsdagen hedrades minnet av de döda på både flygplatsen och i alla större medier.

Övergivna bilar ska bort från Marbellas gator

Fordonsdepåerna i Marbella kommun är fyllda till bristningspunkten. Över 1 100 bilar och motorcyklar står övergivna efter att kommunen bogserat bort dem då de varit felparkerade. De överfyllda depåerna har inneburit att man i kommunen, under en ganska lång tid, inte har bogserat bort fler felparkerade bilar från gator och torg, helt enkelt på grund av platsbristen. Men detta ska kommunen nu ta tag i. Ett nytt beslut ska göra så att bilarna i kommunens depåer ska förflyttas till skroten efter kortare tid, för att på så sätt göra mer plats. Beslutet träder i kraft på en gång och kommunen förväntar sig att man ska kunna bogsera bort upp till 100 felparkerade bilar under de kommande veckorna. Kommunen uppmanar nu invånare i kommunen som vet att en bil stått övergiven i mer än en månad att kontakta myndigheterna per e-mail på: vehiculos.policia@marbella.es.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.