3 000 banktjänstemän ska skriva examen – 16 drunkningsolyckor i Málaga – Fler äktenskap går i kras – Rotarys årliga välgörenhetspromenad 2017

3 000 banktjänstemän ska skriva examen - 16 drunkningsolyckor i Málaga - Fler äktenskap går i kras - Rotarys årliga välgörenhetspromenad 2017

3 000 banktjänstemän ska skriva examen

Innan årets slut ska 3 000 banktjänstemän i Málagaprovinsen göra en ny EU-examen om de vill fortsätta sitt arbete. Det är 70 procent av hela arbetsstyrkan inom banksektorn i provinsen. Banktjänstemännen ska testas i deras kunskaper och förmåga till att ge god och objektiv information om bankens tjänster till olika sorters kunder. Den nya examen ger EU möjlighet att säkra en bättre och mer transparent rådgivning inom bankerna, för att undvika missförstånd mellan banker och kunder, vilket ju har inträffat i flera EU-länder under de senaste åren. Examensprovet, som kommer att ta tre timmar att slutföra, kommer bestå av en skriftlig del i kombination med ett praktikfall.
 

16 drunkningsolyckor i Málaga

Trots stora kampanjer och fler utstationerade livräddare än någonsin på stränderna har antalet drunkningsolyckor i Málagaprovinsen endast minskat med en person under den gångna sommaren. Det betyder alltså att 16 personer har förlorat livet i vågorna, vilket är långt ifrån acceptabelt. Alla kustkommuner har under hela sommaren arbetat aktivt med olika kampanjer med syfte att informera om riskerna vid bad i öppet hav, liksom att de även uppmanat människor att respektera myndigheternas varningssignaler, dvs. bland annat flaggorna på stränderna.
Hälften av årets drunkningsolyckor har skett på mindre stränder där det inte funnits någon livräddartjänst.

Fler äktenskap går i kras

Antalet skilsmässor i Málaga och övriga Spanien ökar igen. Under förra året valde inte färre än 3 658 par i Málagaprovinsen att separera och fortsätta åt varsitt håll. Det är fler än tio skilsmässor om dagen och motsvarar en ökning på knappt 3 procent på ett år. Positivt är dock att i 61 procent av skilsmässorna är parterna överens – och någon domstol behöver alltså inte blandas in.
Ökningen av antalet skilsmässor under de senaste tio åren visar att nästan hälften av nya äktenskap slutar i skilsmässa inom tio år.
 
RotaryClubWalk

Rotarys årliga välgörenhetspromenad 2017

Lördagen den 7 oktober 2017
Alla startar vid Restaurang ”Bel Mare” i slutet av San Pedros strandpromenad, med tre distanser att välja mellan:
 
Promenad Parad Power walk
1 1/2 tim. till Puerto Banús 2 1/2 tim. till Victors Beach 3 1/2 tim. till Sporthamnen, ca 5 km, ca 10 km, ca 18 km.
Starttider
11.30, 10.30, 9,30
Registreringsavgift 20 euro per pers. som går till vårt välgörenhetsarbete.
Be kollegor och vänner att sponsra dig för att kunna skänka mer! Ett speciellt pris delas ut till den som samlat in mest via sponsring.
Efter välgörenhetspromenaden stannar de som vill för en trevlig lunch på Restaurang Bel Mare.
 
De kan erbjuda:
Förrätter att dela: Huvudrätter att välja mellan:
Sallad Caprese Rosada i vitt vin med lök och tomat
Sallad Maria Grillat kycklingbröst med olika såser
Gamberetti a la Diavola Crepe med spenat och ricottaost
Menyn inkluderar ett glas vin eller öl, pris totalt 25 euro.
Vänligen bekräfta deltagande och önskad meny senast måndagen den 2 oktober till:
Ralf Brenk email: ralph@maracollection.de
 
Glöm inte bekväma skor och vatten.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.