Radikal förändring av arvsskatten bestämd – Även september slår alla rekord – AVE-städerna i ny allians

Radikal förändring av arvsskatten bestämd - Även september slår alla rekord - AVE-städerna i ny allians

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Radikal förändring av arvsskatten bestämd

Socialistpartiet i Sevilla och stödpartiet Ciudadanos har enats om att ändra arvsskatten i Andalusien. Och det kommer att bli en förändring med positiv effekt för skattebetalarna. De två partierna, som har majoritet i det andalusiska parlamentet, kommer nämligen att höga det skattefria arvsbeloppet till 1 miljon euro. Det innebär att den första miljonen som går i arv blir skattefri. Avtalet gäller även utlänningar och deras arvingar, som är residenta i Andalusien.
De två partierna enades för ett par år sedan om att öka det skattefria arvsbeloppet till 250 000 euro – men nu ska alltså beloppet höjas ytterligare. En sänkning av arvsskatten i Andalusien är en av Ciudadanos viktigaste punkter och PSOE är mycket beroende av Ciudadanos stöd för att hålla hela valperioden ut.

Även september slår alla rekord

Både på flygplatsen, hotellen samt bland företagare vittnas det om en rekordsommar. Men festen tycks inte vara slut ännu, för även september månad tycks bli en fantastisk månad. Både inrikes turister och de från andra länder vallfärdar fortfarande till Costa del Sol för att njuta av de lite mildare temperaturerna och lägre priser denna månad. Hos hotellägarorganisationen (Aehcos) ler man då man kunnat konstatera att beläggningsprocenten hittills under september legat på mellan 78-80 procent, vilket är nytt rekord.

AVE-städerna i ny allians

De 29 städer i Spanien dit snabbtåget AVE går arbetar på en ny allians i strävan efter att locka fler turister från USA och Asien. Representanter från de 29 spanska städerna möttes i Málaga i mitten av veckan för att lägga upp en strategi.
”Det handlar om att etablera ett samarbete mellan de statliga järnvägarna Renfe, ett flertal stora researrangörer och så oss städer med AVE-tåg. En turist reser inte från USA eller Asien bara för att besöka en spansk stad, de vill utforska ett helt land. Därför ska vi marknadsföra oss tillsammans och erbjuda kompletta resor. Här är AVE-tåget ett nytt, snabbt och bekvämt sätt att resa på mellan städerna”, förklarade Málagas borgmästare Francisco de la Torre till pressen efter det första mötet. Málaga har redan ett samarbete med Granada, Sevilla och Córdoba, och tillsammans marknadsför de sig som ”Andalusien Soul” i fjärran länder.

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco