Marbellapolitiker som flytt utlämnas till Spanien – Presidenten för Marbella F.C. gripen – 4 000 kravallpoliser skickas till Katalonien

Marbellapolitiker som flytt utlämnas till Spanien - Presidenten för Marbella F.C. gripen - 4 000 kravallpoliser skickas till Katalonien

Marbellapolitiker som flytt utlämnas till Spanien

Det är nu bestämt att den tidigare lokalpolitikern från Marbella, Carlos Fernández, ska utlämnas till Spanien. Carlos Fernández har under de senaste elva åren bott i Argentina, där han har både arbete och familj, allt under ett fingerat namn. Men den 15 september i år greps han tillslut av argentinsk polis.
Carlos Fernández arbetade för kommunen under GIL-tiden och när Gil-nystanet började nystas upp kom han att anklagas för ett flertal korruptionsfall. Men nu, då det har gått mer än tio år, är fallen preskriberade och den gripna före detta politikern kan inte åtalas får brotten han begått i Spanien. Dock finns det ett fall, ”Caso Saqueo 2” som inte verkar ha passerat bäst före datum, varför det spanska justitieministeriet krävt att han ska utelämnas till Spanien, vilket de argentinska myndigheterna inte har någonting emot.

Presidenten för Marbella F.C. gripen

Ägaren och presidenten för Marbella Fútbol Club har gripits under en stor aktion i samarbete mellan Guardia Civil i Marbella och Mijas. Fotbollsklubbens president kommer ursprungligen från Ryssland, och tillsammans med fem andra landsmän anhölls han i mitten av veckan. Insatsen var en del av en större insats mot den ryska maffian på Costa del Sol. Totalt har aktionen resulterat i elva gripanden och nu tror den spanska polisen att de har hittat de två största ryska maffiorna i södra Spanien.
Marbella F.C:s ordförande är annars populär i staden. För några år sedan, när han tog över fotbollsklubben, var klubben hårt skulddrabbad och dess framtid ytterst osäker. I dag å andra sidan har klubben kommit på rätt köl rent ekonomiskt samt ligger i 2:a division.

4 000 kravallpoliser skickas till Katalonien

På flera platser i Katalonien är atmosfären nu så negativ att centralregeringen i Madrid har dirigerat 4 000 extra poliser till Katalonien. Och det är inte den ”snälla” lokalpolisen det handlar om, utan i stället nationalpolisen.
500 av de utvalda poliserna kommer från Málagaprovinsen.
Regionalregeringen i Katalonien har nämligen utlyst självständighetsval till nu på söndag, och trots att både centralregeringen och domstol upprepade gånger förklarat valet som olagligt och att det strider mot landets grundlag, har katalanerna inte avlyst det. Under de senaste veckorna har den spanska polisen konfiskerat bland annat valsedlar och valmaterial, men trots det skickas nu poliser till Katalonien, för att försäkra att vallokalerna inte öppnar på söndag samt för att det ska finnas full beredskap vid eventuella upplopp.
Den katalanska presidenten Carles Puigemont hotar med att utropa Katalonien som en ny, oberoende republik på måndag, om valet inte kan genomföras. Centralregeringens motspel till detta är fortfarande ovisst. Fram tills vi det någonting håller vi andan fram till måndag.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.