Hotel Los Alamos till salu – Alla vill investera i Málaga – Katalonien: Lugnet före stormen

Hotel Los Alamos till salu - Alla vill investera i Málaga - Katalonien: Lugnet före stormen

Hotel Los Alamos till salu

Efter tre års juridiska diskussioner är nu det gamla Hotel Los Alamos i Torremolinos till salu. Myndigheterna har värderat det fallfärdiga hotellet till 14,3 miljoner euro. För dessa pengar få den nya ägaren inte bara det gamla hotellet utan även fem stora tomter som ligger i anslutning till hotellet, vilka utgör totalt 78 500 kvadratmeter.
Hotel Los Alamos drevs tidigare av Summa Hoteles, som gick i konkurs 2014. När hotellkedjan då stängde hotellet var det fint och i bra skick men det dröjde inte länge innan möbler och annat användbart material stals. Under de senaste tre åren har hotellet förfallit och det är nu i behov av en rejäl totalrenovering.
 
Recreacion reurbanizacion Alameda Principal 1184891894 74115684 667x375
 

Alla vill investera i Málaga 

Intresset för att bo och investera i Málaga stad fortsätter. Stora internationella investerings- och kapitalfonder har också fått upp ögonen för stadens potential och investerar stora summor i hotell, privata bostäder, företagslokaler och industrilokaler.
De kommande omläggningarna av huvudgatorna Alameda Principal och Carretería, som ska bli gågator, har fallit i god jord hos investerarna. Naturligtvis ses den stora köplusten också på priserna i staden. Hyrespriset per kvadratmeter för företagslokaler uppgår i dag till 17 euro medan köppriset på bostäder är uppe på 4 000 euro per kvadratmeter.
Under det kommande året förväntas det göras 28 000 bostadsköp i Málaga stad, en siffra som tangerar det tidigare rekordet från 2007.

Katalonien: Lugnet före stormen

De spanska mediornas rubriker har nästan uteslutande handlat om det och även media i övriga Europa har gett det betydande plats, men under den senaste veckan har det stått still runtomkring Katalonien. Kanske är det lugnet före stormen, för nu på måndag ska centralregeringen aktivera paragraf 155 i grundlagen och därmed ta kontrollen över det katalanska parlamentet. Efter det ska regeringen utlysa nyval inom sex månader.
Carles Puigdemonts tidsfrist till att själv utlysa nyval löper snart ut. Som svar på regeringens ingripande hotar han med att utropa Katalonien till en ny, självständig republik nu under fredagen. Om detta sker är det högst troligt att det att återigen flamma upp i den eld som under de senaste veckorna annars bara legat som en het glöd.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.