Vaccinera dig mot influensa – Turism: ny strategi trots rekordår – Hustrumisshandel ökar i Málaga

Vaccinera dig mot influensa - Turism: ny strategi trots rekordår - Hustrumisshandel ökar i Málaga

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Vaccinera dig mot influensa

Myndigheterna har nu startat kampanjen som uppmanar alla äldre och svaga att gå och vaccinera sig mot höstens influensaepidemi, som förväntas bli värre än vanligt. Kampanjen informerar om att alla med allmän sjukförsäkring (även utlänningar) kan gå och vaccinera sig gratis i någon av Málagaprovinsens 191 vårdcentraler. För att göra detta bokar du tid hos din vanliga husläkare eller ringer tel. 955 545 060, och ett tredje alternativ är att skicka ett e-mail till: saludresponde@juntadeandalucia.es
 

Turism: ny strategi trots rekordår

För första gången i historien har Andalusien överstigit 25 miljoner övernattningar under en sommarsäsong. Detta är en ökning på två procent jämfört med förra året och ökningen sägs ligga i turister från utlandet. De utländska gästerna utgör nämligen en ökning i antalet övernattningar motsvarande sju procent medan spanjorernas övernattningsprocent har minskat med fyra procent. Men trots de positiva siffrorna kommer nu Junta de Andalucía i framtiden att förändra sin marknadsföringsstrategi och fokusera mer på kultur, gastronomi och natur. Detta kommer att ses under den kommande mässan ”World Travel Market” i London. Men redan nu kan strategiförändringen ses när varumärket ”Andalusian Soul”, som är ett samarbete mellan Sevilla, Granada, Córdoba och Málaga, finns representerat på stora mässor i Argentina, Förenade Arabemiraten och Qatar.

Hustrumisshandel ökar i Málaga

Under årets andra kvartal har myndigheterna i Málagaprovinsen tagit emot totalt 2 084 anmälningar om hustrumisshandel. Det motsvarar en ökning med 31,6 procent jämfört med samma period förra året. De många anmälningarna bekymrar naturligtvis myndigheterna, även om många anmälningar dras tillbaka innan det blir åtal. Det stora antalet kan ses som ett uttryck för att allt fler i dag vågar göra en polisanmälan. ”Oavsett hur man analyserar dessa siffror är antalet anmälningar alldeles för många. Det är också bekymmersamt att vi ser att många män, efter att de blivit anmälda en gång, återgår till att slå sin fru, för vi får in många anmälningar mot samma person. Det visar att behandlingen av tidigare dömda personer inte fungerar”, säger Flor de Torres, delegat i Junta de Andalucías och arbetar med kvinnomisshandels- och jämställdhetsfrågor.

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco